Презентація " Дослідження ринку праці"

Про матеріал
Мета проекту:Визначити сучасний ринок праці, його механізм, принципи функціонування та суб’єкти. Дослідити кількість безробітних осіб зареєстрованих по Україні, кількість вакансій та заробітна платня. Проаналізувати затребувані професії для жінок та чоловіків, сфери де можна знайти роботу, найбільш оплачувана професія
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проект:« Дослідження ринку праці за матеріалами засобів масової інформації»Людина серйозно робить що-небудь тільки тоді, коли вона робить це для себе. О.І. Герцен

Номер слайду 2

Мета проекту: Визначити сучасний ринок праці, його механізм, принципи функціонування та суб’єкти. Дослідити кількість безробітних осіб зареєстрованих по Україні, кількість вакансій та заробітна платня. Проаналізувати затребувані професії для жінок та чоловіків, сфери де можна знайти роботу, найбільш оплачувана професія.

Номер слайду 3

Ринок праці — це система суспільних відносин, що пов’язані з наймом і пропозицією праці.

Номер слайду 4

а) купівлі-продажу робочої сили, праці: визначення вартості та ціни робочої сили; оплати праці та соціального страхування; забезпечення умов праці та техніки безпеки;б) забезпечення зайнятості;в) соціального захисту найманих працівників;г) формування та розвитку робочої сили;д) узгодження попиту та пропозиції робочої сили. Сучасний ринок праці - це система механізмів:

Номер слайду 5

На законодавчому рівні ринок праці регулюється через Конституцію України, Кодекс законів про працю України, Закон «Про охорону праці» тощо. Серед закладів інфраструктури ринку праці слід назвати біржу праці, рекрутингові агентства, компанії з найму персоналу тощо. В Україні функції біржі праці виконує Державна служба зайнятості.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Найзатребуваніші професії в україні

Номер слайду 9

Висновки: Вдосконалити систему оплати праці. Розширити офіційні основи працевлештування. Зробити можливим користування соціальною підтримкою.

Номер слайду 10

Дякуємо за увагу!

pptx
До підручника
Основи здоров`я 9 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
18 травня 2019
Переглядів
19087
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку