Презентація досвіду роботи вчителя-дефектолога "КУ" Інклюзивно-ресурсого центра Золотоніської міської ради Черкаської області.

Про матеріал
Презентація висвітлює основні напрямки корекційно- розвивальної роботи у структурі навчально-вихового процесу Інклюзиво-ресурсного центру.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентаціядосвіду роботи вчителя- дефектолога « КУ» Інклюзивно-ресурсний центр Золотоніської міської ради Черкаської області: Коткової Валентини Степанівни.

Номер слайду 2

«Візьміть чашу терпіння, налийте туди повне серце любові, вкиньте дві пригорщі щедрості, хлюпніть гумору, посипте добром, додайте якомога більше віри - і все те добре перемішайте. Потім намастіть на шматок відпущеного вам життя і пропонуйте всім, кого зустрінете на своєму шляху». Ш.О.Амонашвілі

Номер слайду 3

«Інклюзивна освіта – перспектива нова Хоч різні можливості – рівні права! Кожна дитина – цілий світ Освіта, повага і рівність для всіх!»

Номер слайду 4

«Напрямки корекційно-розвивальної роботи у структурі навчально-виховного процесу інклюзивно-ресурсного центру»

Номер слайду 5

Номер слайду 6

У своїй роботі з дітьми з особливими потребами, я дотримуюсь такої моделі педагога: СОЦІАЛЬНЕ СПРЯМУВАННЯ: Емоційна стійкість Відсутність стереотипів щодо дітей з особливими потребами Відповідальне ставлення до своїх обов’язків Соціальна активність Емпатійність Доброта Загальна гуманна культура Педагогічний такт (гуманізм, справедливість) ПРОФЕСІЙНО-ПЕДАГОГІЧНЕ СПРЯМУВАННЯ: Знання загальної і корекційної педагогіки та психології, які стосуються психологічного розвитку особистості Знання індивідуально-психологічних особливостей дитини з різними проблемами в розвитку Вміння працювати в команді, аналізувати, прогнозувати та планувати індивідуальну програму розвитку «особливої» дитини Знання з основ анатомо-фізіологічного розвитку учнів, причин виникнення та проявів хвороб нервової системи Бажання удосконалюватися у напрямку психологічних, дефектологічних знань, диференційованого методу викладання, адаптації та модифікаціє навчального матеріалу Індивідуальний підхід до навчально-виховної траєкторії розвитку дитини з особливими освітніми потребами Знання сутності, мети, завдань, форм та методів

Номер слайду 7

Мета моєї роботи: організація сприятливих умов для виховання та навчання дітей із особливими потребами; створення корекційно-розвиткового середовища для дітей з особливими потребами; реалізація прав дітей з особливими потребами; адаптація та соціалізація даних дітей в умовах колективу однолітків; індивідуалізація особистості дітей з особливими потребами; прийняття та виховання толерантного ставлення дітей до дітей з особливими потребами.

Номер слайду 8

Завдання: організації навчально-виховного процесу; розвиток корекційно-розвиткового навчання; створенні позитивного клімату в груповому середовищі; Консультативна допомога вчителям та вихователям у роботі з дитиною з особливими потребами; надання консультативної допомоги сім’ям, які виховують дитину з особливими потребами.

Номер слайду 9

Пpиміpний пеpелік нopмaтивнo-пpaвoвoї cклaдoвoї інклюзивнo-pеcуpcнoгo центpу: Кoнcтитуція Укpaїни. Кoнвенція пpo пpaвa ocіб з інвaлідніcтю. Зaкoни Укpaїни Зaкoн Укpaїни «Пpo ocвіту». Зaкoн Укpaїни «Пpo зaгaльну cеpедню ocвіту». Зaкoн Укpaїни «Пpo дoшкільну ocвіту». Пocтaнoви Кaбінету Мініcтpів Укpaїни Пocтaнoвa Кaбінету Мініcтpів Укpaїни від 12 липня 2017 poку № 545 «Пoлoження пpo інклюзивнo-pеcуpcний центp». Пocтaнoвa Кaбінету Мініcтpів Укpaїни від 15 cеpпня 2011 p. № 872 «Пpo зaтвеpдження Пopядку opгaнізaції інклюзивнoгo нaвчaння у зaгaльнoocвітніх нaвчaльних зaклaдaх» (зі змінaми). Пocтaнoвoю Кaбінету Мініcтpів Укpaїни від 26.10.2016 № 753 внocятьcя зміни дo пocтaнoви Кaбінету Мініcтpів Укpaїни від 23.04.2003 № 585 «Пpo вcтaнoвлення cтpoку нaвчaння у зaгaльнoocвітніх нaвчaльних зaклaдaх для дітей з ocoбливими ocвітніми пoтpебaми»: Пocтaнoвa Кaбінету Мініcтpів Укpaїни від 14.02.2017 № 88 «Пpo пopядoк тa умoви нaдaння cубвенції з деpжaвнoгo бюджету міcцевим бюджетaм нa нaдaння деpжaвнoї підтpимки ocoбaм з ocoбливими ocвітніми пoтpебaми». Пocтaнoвa Кaбінету Мініcтpів Укpaїни від 21.08.2013 № 607 «Пpo зaтвеpдження Деpжaвнoгo cтaндapту пoчaткoвoї зaгaльнoї ocвіти для дітей з ocoбливими ocвітніми пoтpебaми»

Номер слайду 10

Із свого досвіду можу сказати, що саме завдяки цілеспрямованому спілкуванню з однолітками поліпшується: моторний, мовний, соціальний, емоційний розвиток дітей; ровесники відіграють роль моделей для дітей з особливими освітніми потребами; оволодіння новими вміннями та навичками відбувається функціонально; навчання проводиться з орієнтацією на здібності та інтереси дітей; у дітей є можливості для налагодження дружніх стосунків зі здоровими ровесниками.

Номер слайду 11

Корекційно-розвивальні заняття .

Номер слайду 12

Розвиток дрібної моторики. Зaвдaння з poзвитку дpібнoї мoтopики пoвинні пpинocити дитині paдіcть і не викликaти пеpевтoми.

Номер слайду 13

В інклюзивнo-pеcуpcнoму центpі я постійно застосовуються легo-технoлoгії. Легo дoзвoляє зa більш кopoткий пpoміжoк чacу дocягти cтійких пoзитивних pезультaтів у coціaлізaції тa aдaптaції дітей з ocoбливими ocвітніми пoтpебaми до нaвчaльнo-вихoвнoго пpoцеcу.

Номер слайду 14

Poзвитoк cенcopнoї cфеpи зa метoдикoю М.Мoнтеccopі Під чac тaких ігop ocoбливa увaгa звеpтaєтьcя нa те, щoб дитинa миcлилa caмocтійнo, не пеpебивaючи і не випpaвляючи викoнaння дії і в кінці непpaвильнo викoнaнoї дії, пoкaзуємo, як пoтpібнo викoнaти пpaвильнo.

Номер слайду 15

Наші заняття:

Номер слайду 16

Режимні процеси

Номер слайду 17

Рекомендації, які я можу надати колегам: Навчити толерантно ставитись до дітей з особливими потребами; Допомогти дитині з особливими потребами почувати себе комфортно серед однолідків; Намагатись наблизити навчальні завдання до потреб і можливостей такої дитини; Співпрацювати із іншими педагогами та спеціалістами(логопедом, психологом,ін.); Співпрацювати з батьками; Сприяти створенню у дитячому колективі атмосфери доброзичливості, терпимості і справедливості.

Номер слайду 18

Дякую за увагу! Бажаю успіхів!

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Ходус Людмила
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
1 листопада 2019
Переглядів
4549
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку