Презентація "Духовні скарби народу"

Про матеріал
Презентація для виховної години "Духовні скарби народу", звертає увагу на основні духовні скарби україхнського народу, з коротким опис.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Духовні скарби народу»Класна година 8 Б

Номер слайду 2

Є скарби, заховані глибоко в землю, а є ті, що зовсім поруч, на поверхні, які передаються з покоління в покоління, чаруючи людську душу. До таких скарбів, на нашу думку, належать і пам’ять роду, і його звичаї та традиції, і мамині вірші та колискові пісні, і батьківська хата, і бабусина вишивка та багато іншого. Велич краю — в людях, які тут живуть. І їхня праця, їхні чудові вироби не можуть бути схованими від людського ока.

Номер слайду 3

Серед багатств духовних скарбів України: українська мова, пісня, танок. Це хліб, українська хата і рушник, вінок і писанка.

Номер слайду 4

https://www.youtube.com/watch?v=k. UH2 ZRJc2 DMУкраїнська пісня… Вона є однією із святинь нашого народу, його найціннішим духовним скарбом, гордістю і красою, геніальною поетичною біографією. З давніх-давен уславилася Україна піснями, які дбайливо, як найдорожча реліквія, передавалися від покоління до покоління. Пісня супроводжує українця від колиски до могили, бо не було значної події в житті народу, нема такого людського почуття, яке б не озвалося в українській пісні ніжністю струни чи рокотанням грому. Український народ створив так багато пісень, що, якби кожного дня вивчати одну нову пісню, на вивчення усіх не вистачило б людського життя.

Номер слайду 5

https://youtu.be/u. AUPl. H7 RJ_AЩо таке український танець? Яка історія його виникнення? Які його види є найпопулярнішими?З давніх-давен українські народні танці підкорюють серця іноземців палкою пристрастю, переходом до кульмінаційних моментів, ніжною течією рухів та різнобарвними костюмами. Вони насичені емоціями, переживаннями та багатовіковим досвідом поколінь. Танці втілюють різні ідеї, які б не придумували люди, вони – це поєднання колориту, силу духу, емоційної насиченості та неповторності ритму та звуків.

Номер слайду 6

Український вінок-традиційний головний убор.

Номер слайду 7

https://learning.ua/mova/pershyi-klas/hra-zbery-vinochokЄ різні види вінків: весільний, вінок кохання, клечальний, чернечий, вінок надії, відданості, розлуки. Вінок кохання мала право плести дівчина від 13 років і до шлюбу. А вінок відданості дівчина плела, розлучаючись з хлопцем, і дарувала йому на прощання. З живих квітів носили маки, чорнобривці, волошки, рожі (мальви), восени — жоржини та крокуси.

Номер слайду 8

https://youtu.be/okyy. NXg5br. UУкраїнський традиційний національний костюм відображає художній талант українських жінок, що створюють гарний одяг для всієї родини. Всі елементи одягу прості за формою, багаті різноманітними прикрасами, насичені яскравими фарбами. Працюючи над оздобою сорочки, спідниці, головного убору або іншого елемента, українки використовували фарби і образи рідної природи для прославлення свого роду і для втілення в орнаментах своєї мрії про прекрасне майбутнє. Тканини, з яких століттями шилися предмети українського костюма, зазвичай мали світлий або білий колір, тому що на його тлі особливо мальовничо виглядала барвиста вишивка, яскраві намиста, стрічки та віночки. Також з білим кольором добре поєднувалися кольорові вовняні тканини, з яких зазвичай шили запаски, плахти, пояси та іншу одяг. У різних областях України є відмінності в обробці та елементах одягу, але загальний ансамбль українського костюма добре проглядається на всій її території. У цьому можна переконатися, розглянувши традиційний український костюм різних областей, що сформувався до XIX - початку XX століття.

Номер слайду 9

https://www.youtube.com/watch?v=Tz. YEu. EBlkoc. Найбільше й найдорожче добро в кожного народу – це його мова. Вона є найціннішим скарбом людини. Кожен народ оберігає цей скарб, його чистоту, мелодійність, багатство. Любов до своєї мови, до Батьківщини споконвіку живуть у людських серцях.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

pptx
Додано
12 листопада 2023
Переглядів
185
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку