Презентація "Дятел"

Про матеріал
Мета проекту: Вчити складати план до тексту, виділяти головну думку, логічно та послідовно послідовно передавати думки на письмі ;переказувати; Розвивати пам’ять мовлення вміння вести дослідницьку діяльність ; Виховувати бережливе ставлення до птахів,
Зміст слайдів
Номер слайду 1

1)Всього налічується близько 25 різновидів дятлів, розміри яких варіюються від 15 до 53 сантиметрів. У фауні Україні рід представляють всього 5 видів: малий, середній, звичайний, білоспинний та сирійський дятли.

Номер слайду 2

2) Найбільшим представником виду вважається американський королівський дятел, довжина якого може досягати до 53 сантиметрів. Самим маленьким вважається карликовий дятел, довжина якого не перевищує 8 сантиметрів.

Номер слайду 3

3) Одним з цікавих представників виду є дятел-сосун, який живиться солодким нектаром, який видобувається з-під кори дерева.

Номер слайду 4

4) У дятлів дуже довгий язик з клейким покриттям, який допомагає їм без проблем діставати комах з вузьких отворів.

Номер слайду 5

5) Поведінка жолудевого дятла цікава тим, що за осінь він здатний виконати близько 400 отворів, у кожен з яких він кладе по жолудю.

Номер слайду 6

6) Довжина тіла – 20 – 22 см Розмах крил – 33 – 34 см Вага - 50 – 80 г. Оперення верхньої середнього строкатого дятла частини тіла переважно чорне, з великою кількістю білих плям на крилах і білими плямами на лопатках і покривних перах крила.

Номер слайду 7

7)Розміром дятла звичайного. Довжина тіла становить 22—27 см, розмах крил — 42—47 см, вага складає 60—100 г. У забарвленні переважають чорні й білі тони, які в поєднанні з яскраво-червоним (у окремих підвидів — рожевим) підхвістям надають птахові строкатого вигляду. Верх голови, спина і надхвістя чорні з синюватим блиском.

pptx
Додав(-ла)
Чорняк Тамила
Додано
14 квітня 2020
Переглядів
3027
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку