Презентація "Е. Сетон-Томпсон.«Лобо». Авторські спостереження за світом природи."

Про матеріал
Мультимедійна презентація - супровід до уроку за твором Е.Сетона-Томпсона "Лобо" у 5 класі
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Е. Сетон-Томпсон (1860 – 1946)«Лобо»Чемеринецька ЗОШ І-ІІ ступеніввчитель зарубіжної літератури. Данилів В. С.

Номер слайду 2

Е. Сетон-Томпсон 1860 – 1946 Данилів В. С.

Номер слайду 3

Тема уроку. Е. Сетон-Томпсон (1860 – 1946). «Лобо». Авторські спостереження за світом природи. Мета: познайомити учнів із життям та творчістю письменника, художника, натураліста Сетона-Томпсона; дати розуміння поняття «оповідання»; розвивати вміння уважно слухати і робити висновки; розвивати творчу уяву, навички зв’язного мовлення, аналізу і систематизації навчального матеріалу, уміння висловлювати свою думку та обґрунтовувати її; формувати полікультурну компетенцію; виховувати здатність бачити красу навколишнього світу, любов до природи та гуманне ставлення до тварин. Данилів В. С.

Номер слайду 4

Кроссенс «Біографія Е. Сетона-Томпсона»Данилів В. С.

Номер слайду 5

Словникова робота. Натураліст – людина, яка займається вивченням природи. Данилів В. С.

Номер слайду 6

Епіграфи уроку Я пішов своєю особистою стежкою, не знаючи і не питаючи нікого, чи то була справді краща дорога. Я знав лише одне: це була моя дорога Е. Сетон-Томпсон. Люди і звірі! Ми – діти однієї матері природи Е. Сетон-Томпсон. Данилів В. С.

Номер слайду 7

Теорія літератури. Данилів В. С.

Номер слайду 8

Теорія літератури. Оповідання – невеликий за обсягом прозовий твір, у якому зазвичай описано один епізод з життя героя. Дійових осіб в оповіданні небагато, а описувані дії розгортаються у невеликому, обмеженому проміжку часу. Основні ознаки оповідання:-невеликий обсяг;-один чи два епізоди із життя героя;-невелика кількість персонажів;-обмежений проміжок часу. Анімаліст(лат. animal - звір, тварина) - художник або письменник, що зображує тварин. Анімалістична література – художні твори, які зображують світ тварин, птахів, комах, рослин. Данилів В. С.

Номер слайду 9

Вовк— хижий ссавець родини псових. Повсюди основною здобиччю вовків є копитні тварини. Зовнішній вигляд вовка свідчить про його міць. У дорослого вовка довжина тіла з головою, але без хвоста досягає 135—160 см, хвоста —40—52 см. Висота в плечах 80—95 см. Маса зазвичай 45—60 кг, хоча в деяких досягає 79 кг, але таких особин небагато. Для вовків звичайним є родинний спосіб життя. Пари у них утворюються практично на все життя. Основу вовчої зграї зазвичай складають батьки з виводком цьогорічних молодих вовків. В зграї лише зрідка буває більше ніж 10—12 особин. Зазвичай вовк розвиває швидкість до 55—60 км/год, але на полюванні його швидкість може бути і 65 км/год, в екстремальних випадках заледве може розвинути і 70–75 км/год, а стометрову відстань перед нападом може подолати за 4,5 секунди тобто зі швидкістю в 85 км/год, але довго з такою швидкістю бігти хижак не може. Вовк здатний здійснювати переходи до 60—80 км за ніч, а в середньому за добу (в лісовій зоні) проходити понад 20 км. В Україні вовк розповсюджений на всій території за винятком Кримського півострову, але найчастіше зустрічається тільки в лісовій зоні та в Карпатах. Данилів В. С.

Номер слайду 10

Данилів В. С.

Номер слайду 11

Словникова робота. Нью-Мексико – штат в Америці;Лобо – (з ісп.) вовк;Бланка – (з ісп.) біла;Скальп - частина шкіри з волоссям із голови людини чи зві­ра, яка в індіанців вважається доказом перемоги;Стрихнін – сильна отрута. Данилів В. С.

Номер слайду 12

Гронування. Данилів В. С.

Номер слайду 13

«Мікрофон»Як ставиться автор до Лобо та його зграї?«Незакінчене речення»- Найбільше мені запам’яталося про Е. Сетона-Томпсона…- Сьогодні на уроці я дізнався…Данилів В. С.

Номер слайду 14

Домашнє завдання Прочитати ІІ частину оповідання, скласти простий план. Придумати заголовки до частин оповідання. Намалювати ілюстрації до твору. Данилів В. С.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Філатова Марія Олегівна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
7 березня 2019
Переглядів
3365
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку