Презентація : "Елементи зачіски"

Про матеріал
Модуль ПЕР-П.1. Оволодіння основними навичками укладання волосся. Тема: Виконання уладання феном за класичною технологією. Презентація до уроку : "Елементи зачіски"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Елементи зачіски:

Номер слайду 2

Елементи1. Хвиля.2. Пробір.3. Крон.4. Локон.

Номер слайду 3

Хвиля. Зверніть увагу на фото елемента зачіски хвиля - він представляє собою плавно вигнуті волосся, обмежені з обох сторін двома лініями (кронами)

Номер слайду 4

Види хвиль. Розрізняють декілька видів хвиль: по розташуванню щодо проділу (передбачуваного або існуючого): прямі, косі і поперечні; за напрямком: лицьові (виступаючі) і зворотні; за формою: вузькі, широкі, великі, глибокі і плоскі

Номер слайду 5

Прямі хвилі розташовуються паралельно проділу, косі - під гострим кутом до проділу, поперечні - під кутом 90 ° (перпендикулярно) до проділу.

Номер слайду 6

Вузькі хвилі не перевищують шириною 2-3 см, а великі досягають 5-6 см. Глибокі хвилі більш довговічні.

Номер слайду 7

Лицьові хвилі виступають дугою спрямовані в бік обличчя. Вони обрамляють обличчя і частково виступають за крайову лінію росту волосся. Зворотні хвилі йдуть від обличчя. Ці хвилі є підсобними по відношенню до особових хвилях і доповнюють їх. У свою чергу, виступають і зворотні хвилі поділяються за місцем розташування на лобові, скроневі і прилеглі до щік (лицьові).

Номер слайду 8

Перукар повинен уміти правильно розташовувати виступаючі хвилі. Лобова хвиля повинна закривати лобову виїмку, скронева - лежати на скроневій виступі, а лицьова - виходити на щоку і прикривати вухо.

Номер слайду 9

КРОН ВОЛОССЯКрон волосся - це елемент зачіски, що представляє собою лінію найвищої частини хвилі. У тому місці, де волосся змінюють напрямок на протилежне, з'являється різкий вигин. Це і є крон. Крони відокремлюють хвилі один від одного. Вони можуть відрізнятися по висоті і товщині: високі, низькі, тонкі (гострі) і товсті (тупі).

Номер слайду 10

Процес укладання феном слід робити аж до того моменту, коли волосся повністю висохнуть, а закінчувати - холодним повітрям, щоб пасма краще зафіксувалися. Чим вище і гостріше крон, тим довше буде зберігатися зачіска.

Номер слайду 11

ЛОКОНЕлемент зачіски локон також є один з основних видів укладання. Локон - це пасмо волосся, завита в трубочку і укладена у формі спіралі.

Номер слайду 12

Розрізняють декілька видів локонів: за способом накрутки: закручені вгору і закручені вниз; по положенню на голові: горизонтальні (прямі), вертикальні, косі, спускні і т. д.

Номер слайду 13

Проділ Проділ - це лінія, яка розділяє волосся на рівні або нерівні частини. Всі види проборов на голові дають практично необмежені можливості по моделюванню зачіски. Щоб змінити проділ, достатньо однієї хвилини і декількох рухів гребінця. Кожен вид проділу волосся можна використовувати майже в будь-яких зачісках. Виняток становлять ті, в яких волосся гладко зачісується назад. Змінивши вигляд проділу, можна перетворити сувору зачіску в кокетливу, і навпаки. В зимку мити волосся краще не раніше, ніж за 2 години до виходу на вулицю, а після укладання почекати хоча б хвилин 5, щоб зачіска охолола, інакше шапка неодмінно примнеться.

Номер слайду 14

Види проділив. На питання про те, які бувають проділи, перукарі, не замислюючись, дають чітку відповідь: прямий, бічний, діагональний і зигзагоподібний. Ці чотири види проборов часом змінюють зачіску до невпізнання.

Номер слайду 15

Прямий проділ - «класика жанру». Це найпростіший і найпоширеніший тип побору. Лінія прямого проділу ведеться від середини лоба до середини потилиці по центру голови і ділить волосся на дві рівні частини. Він підходить людям з овальним обличчям, а також дозволяє візуально звузити квадратне або широке обличчя.

Номер слайду 16

Бічний проділ - лінія, яка розділяє волосся на дві нерівні частини. Він розташовується з помітним зміщенням до лівої чи правої стороні голови. Бічний убір - справжній порятунок для людей з рідкісними або недостатньо пишним волоссям. При бічному проділі велика частина волосся зачісується на одну сторону, і зачіска набуває додатковий обсяг.

Номер слайду 17

Діагональний проділ - це коса лінія, яка йде від лівого кута чола до правої частини потилиці або від правого кута чола до лівої частини потилиці. Як і бічний проділ, діагональний надає волоссю об'єм і візуально піднімає зачіску.

Номер слайду 18

Зигзагоподібний проділ проходить по центру голови. Створюється шляхом поперемінного перекидання прядок то вліво, то вправо. Зачіски з зигзагоподібними проділами завжди стильні і екстравагантні.

Номер слайду 19

Засоби для укладання волосся

Номер слайду 20

Лак для укладання волосся. Лак як і раніше залишається найпопулярнішим засобом для остаточного закріплення волосся після укладання. Тим більше, сучасний лак містить компоненти, що живлять волосся і шкіру голови, зміцнюють структуру волосся. Це і вітаміни, і витяжки з цілющих рослин і амінокислоти. І це дуже до речі, все-таки, лак закриває пори зовнішнього шару волосся, стоншуючи і висушуючи волосся. Сучасний лак не склеює волосся - вони залишаються рухливими, але, одночасно, слухняні і добре тримають зачіску. Зачіска стійко фіксується на весь день, виглядає блискучою, так що не варто переборщувати, та й волосся від надмірного нанесення стають жорсткими і сухими на дотик.

Номер слайду 21

Муси і пінки для укладання волосся. Муси і пінки для волосся бувають різної фіксації: нормальної, сильної і екстра сильної. Мус екстра сильної фіксації висушує волосся, тому застосовувати його слід тільки на жирних волоссі, але не на пошкоджених і сухих. Муси і пінки надовго зберігають локони, надаючи зачісці об'єм з вільною фіксацією. Наносяться ці засоби для укладання перед укладанням феном на вологе волосся. Занадто багато пінки наносити не слід, інакше вигляд волосся після їх висихання вас сильно розчарує - вони будуть виглядати тьмяно і неохайно. Муси для укладання волосся володіють кондиционирующими властивостями, містять у складі білки для живлення і захисту волосся.

Номер слайду 22

Лосьйони для укладання волосся. Лосьйони для укладання волосся фіксують зачіску слабкіше, ніж інші засоби. Використовувати лосьйони краще при укладанні волосся на бігуді або за допомогою фена. Зачіска після їх використання буде об'ємною. Наносити лосьйони для укладання можна як на мокрі, так і на сухе волосся.

Номер слайду 23

Гелі для укладання волосся. Гель - це сильний зміцнюючий препарат, яким легко укласти волосся, піднявши їх у самих коренів. За допомогою гелю зачіску можна дуже добре зафіксувати, сформувати хвилі і локони з густого волосся, які складно укласти іншими засобами. Практично будь-яку стійку форму можна надати короткій стрижці, використовуючи цей засіб для укладання волосся.

Номер слайду 24

Мастики і креми для укладання волосся. Мастика краща для густого волосся, кучерявого або при хімічній завивці. Тонке волосся мастика обважнює. Волосся від цього засоби для укладання в пасма не склеюються, локони робляться пластичними і компактними, віддають красивим блиском. Тільки потрібно використовувати мастику в маленьких кількостях.Існує ще й мастика-гель, яка діє ще м'якше і простіше. У цьому складі в проміжному положенні між фіксатором і мастикою знаходиться структурний крем. Цей крем надає волоссю додаткову пластичність і блиск. Такий засіб підходить жінкам, які для укладання волосся використовують гарячі щипці.

Номер слайду 25

Холодний спосіб укладання волосся.

Номер слайду 26

Холодний спосіб укладання волосся застосовується з дуже давніх пір. Одним з переваг цього способу є його нешкідливість. Волосся при такому способі укладання не травмуються, так як не піддаються високотемпературної і хімічній обробці. Можна навіть, навпаки, поліпшити стан волосся, якщо для фіксації укладання застосовувати високоякісні традиційні склади рослинного походження або нові сучасні засоби, спеціально призначені для цього і містять рослинні, мінеральні та інші корисні добавки. Холодний спосіб укладання дозволяє урізноманітнювати композицію зачіски, так як в цьому випадку, використовуючи різні поєднання окремих елементів (наприклад, видів і розмірів хвиль), перукар може створювати різні форми зачіски, змінювати її малюнок.

Номер слайду 27

При виконанні укладки холодним способом пасма волосся, попередньо оброблені спеціальним фіксуючим засобом, укладають з допомогою рук і гребінця. Укладання, виконана цим способом також звана «пальцевої укладанням», зберігається нетривалий час. Порядок виконання холодної укладки волосся залежить від спочатку задуманої форми зачіски, її малюнка (ескізу) та інших факторів. Наприклад, в процесі утворення окремих елементів, складових зачіску, можуть використовуватися аерозольні лаки для волосся з метою проміжного кріплення хвиль, пасм. Такий прийом, допомагаючи поетапно виконувати малюнок зачіски, дозволяє створити певну форму. Форма зачіски, покладеної холодним способом, краще збережеться, якщо при сушінні волосся використовувати спеціальну сіточку. Після сушіння сітку знімають і волосся за допомогою гребінця оформляють у зачіску, надаючи їм пишність і природність. Остаточну форму зачіски фіксують лаком для волосся. В залежності від форми зачіски, елементів її складових, індивідуальних особливостей волосся і деяких інших факторів порядок укладання може змінюватися. Тут величезну роль відіграють професійну майстерність і творчі здібності перукаря.

Номер слайду 28

Начесиваніе волосся — це збивання пасма волосся на всю її товщину. Гребінець рухається від кінців пасма волосся до їх коренів . Рух припиняється при першому ж відчутті перешкоди на шляху гребінця. Таким чином пасмо прочісують кілька разів до отримання потрібного обсягу. Ці два рухи необхідно проводити узгоджено, тобто: коли гребінець рухається вниз, пальці лівої руки щільно утримують волосся, коли ж гребінець починає рух вгору, ліва рука пересувається по пасма в тому ж напрямку. Таким методом відбувається начесиваніе волосся з обох сторін.

Номер слайду 29

Тупирование — складова частина начісування, так як являє собою збивання волосся з внутрішньої сторони пасма. При тупировании пасма не обов'язково відтягувати волосся перпендикулярно до шкіри голови. Пасмо відтягується в напрямку, близькому до того, що вона буде займати в зачісці. Гребінець вводиться в волосся так, щоб її зуби не виступали з зовнішньої сторони пасма. При виконанні операції волосся обробляються з боку яка в зачісці буде внутрішньою. Після тупирования і начісування волосся пасма можна пригладити гребінцем або щіткою. Укласти красивому вигині і зафіксувати лаком.

Номер слайду 30

Горизонтальна накрутка. Горизонтальну накрутку виконують на тверді бігуді – пластмасові, залізні, термо. Перед цим голову миють з шампунем і кондиціонером. Надлишок води необхідно промокнути махровим рушником. Потім на волосся наноситься засіб для укладання, розчісують їх і приступають до завивці:

Номер слайду 31

1. Двома проборами волосся поділяють на три зони: тім'яну і дві скроневі.2. Накручування на бігуді починають із тім'яної зони.3. Першою виділяють тонку пасмо треба чолом, рівній довжині бігуді.4. Пасмо піднімають вертикально вгору перпендикулярно потилиці і розчісують.5. Кінчики волосся кладуть на бігуді, притискають і накручують по напрямку від лоба до верхівки, відтягуючи пасмо на обличчя.6. Волосся повинні бути туго накручені до самих коренів – так затискачі не залишають сильно помітних слідів.7. Середню частину голови від лоба через маківку і потилицю до шиї накручують однією суцільною доріжкою з бігуді.8. Потім приступають до накручування пасом у скроневої зони.9. Коли все волосся накручені, надівають сіточку або тонку капронову косинку і просушують феном, щоб засіб для укладання закріпилося на волоссі.10. Бігуді знімають тоді, коли волосся охолонуть після обробки феном.11. Першими розкручують пасма у нижньо-потиличної зони росту волосся, поступово рухаючись вгору.12. Отримані волосся розчісують від кінчиків до коренів.

Номер слайду 32

Вертикальна накрутка. При вертикальній техніці накрутити на бігуді волосся починають загортати з нижньої лінії росту волосся на шиї. Для цього: 1. На маківці збирають волосся у хвіст. 2. Відокремлюють горизонтальною лінією широку пасмо волосся у потилиці. 3. Поділяють широку пасмо на вузькі вертикальними проборами. 4. Накручують волосся в довільних напрямках, тримаючи бігуді у вертикальному положенні. 5. Бігуді розташовуються навколо голови горизонтальними рядами. Подальша обробка накручених волосся аналогічна горизонтальною.

Номер слайду 33

Класична укладання феном1. Нахиліть голову вперед і вниз і сушіть волосся при середній температурі. Так підсушіть їх на 70%.2. Для того, щоб волосся краще піддавалися укладанні, змочіть їх засобом для стайлінгу. Розподіліть його по волоссю рівномірно і особливо промочите коріння волосся.3. Укладати волосся буде зручніше, якщо розділити їх на зони і закріпити зажимами.

Номер слайду 34

4. Укладання починайте з потилиці, знявши затискач. Підніміть волосся біля коріння за допомогою каркасної щітки, а потім розтягніть по всій довжині, щоб підсушити.5. Каркасна щітка ставить волосся в перпендикулярне положення, в якому вони повинні бути висушені та охолоджені. Якщо коріння волосся залишаться недосушеними, то зачіска дуже швидко втратить обсяг. Волосся в зачісці, які не повинні мати об'єм, можна викласти так: короткими зубцями щітки притиснути волосся на голові, а тепле повітря направити по зростанню волосся побіжно. Потім продовжите укладання, обробляючи волосся холодним повітрям - це закріпить зачіску і додасть волоссю додатковий блиск.

Номер слайду 35

В кінці укладання використовують лак, крем, віск, помаду для волосся. Лак розпорошується по волоссю, фіксує зачіску. Після нанесення лаку на волосся їх уже не рекомендується розчісувати. Віск, крем або помада допомагають надати блиск всій зачісці або підкреслити окремі пасма. З допомогою фена можна зробити кучеряве волосся прямими. Для цього використовують неволосяной брашинг.

Номер слайду 36

Спасибо за внимание !!!

pptx
Додано
25 листопада 2019
Переглядів
12273
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку