Презентація "English Idioms"

Про матеріал
Презентація містить англійські ідіоми з українськими еквівалентами та прикладами вживання. Презентація може бути використана в різних класах на уроках та позакласних заходах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Add the colours in your English speech!

Номер слайду 2

Ідіома − дивовижне явище в будь-якій мові, що робить її багатшою, виразнішою, лаконічною, більш характерною (якщо порівнювати з іншими мовами), яка при цьому є безсумнівною перевагою мови. Усвідомлення значення ідіоми дає нам можливість зрозуміти найдрібніші тонкощі мови. Однак, іноді важко осягнути точний зміст ідіоми в іноземній мові і це пов'язано з деякими проблемами сприйняття історичного та культурного аспекту.

Номер слайду 3

Break a leg  - цей дивний вислів ви можете почути перед якоюсь важливою подією: змаганнями, співбесідою на роботу, іспитом тощо. Означає він просте «Щасти»

Номер слайду 4

Speak of the devil – не складна ідіома. Досить легко відгадати її значення. Ну а якщо вам все ж таки не зовсім зрозуміло, ось її український відповідник - про вовка промовка.

Номер слайду 5

A piece of cake, ідіома, яка означає легке завдання!

Номер слайду 6

Feeling a bit under the weather  значення цієї ідіоми – почувати себе погано (хворим). 

Номер слайду 7

A cup of tea перекладається як «улюблене заняття», наприклад: I see already that storytelling isn't my cup of tea.

Номер слайду 8

Head over hills  - цю ідіому вживають тоді, коли говорять, що без тями у когось закохані.

Номер слайду 9

Butterflies in my stomach – цей вислів ви могли чути російською мовою у дослівному перекладі, а значення в нього просте – нервувати з якогось приводу. 

Номер слайду 10

Cry over spilt milk – суть цієї ідіоми можна зрозуміти навіть просто її переклавши. Жалкувати над тим, що вже зроблено і неможливо виправити – ось значення цих 4 слів разом.

Номер слайду 11

Английскі ідіоми про погоду

Номер слайду 12

Вивчайте ідіоми, розбиваючи їх за тематиками. Знаходьте аналогії в рідній мові Вивчайте англійські ідіоми в контекстіЗнайдіть живі приклади використання. Вигадуйте свої приклади використання ідіоми. Тестуйте отримані знання Вживайте ідіоми в мові Як вчити англійські ідіоми правильно