Презентація «Есхіл як видатний давньогрецький драматург.«Прометей закутий»»

Про матеріал
Презентація до конспекту уроку із зарубіжної літератури для 8 класу на тему "Есхіл як давньогрецький драматург. Трагедія "Прометей закутий"". Дана презентація підійде як для вчителів, так і для учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Есхіл як видатний давньогрецький драматург. «Прометей закутий» Підготувала: вчитель зарубіжної літератури Розівського ЗЗСО № 2 І-ІІІ ст. Штогрін Світлана Петрівна

Номер слайду 2

продовжити знайомство з традиціями давньогрецького театру; ознайомити з відомостями про життя і творчість Есхіла; працювати над текстом уривків із трагедії «Прометей закутий»; розвивати акторські здібності; виховувати інтерес до театру як особливого виду мистецтва.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

План грецького театру класичної епохи

Номер слайду 5

Жив Есхіл у Греції за доби створення Афінської держави. Про перемоги в битвах під Марафоном, біля Саламіна йому розповідали родичі. Дуже важливими для поета були його поетичні заслуги. Народився в родині рабів. Помер у сицилійському місті Гела відомим аристократом.     Могили Есхіла не збереглося.

Номер слайду 6

Фотографія скульптури голови Есхіла

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

У тому твій небесний гріх, Що людям зменшив ти страждання, Що світлом розуму й пізнання На боротьбу озброїв їх. Дж. Г. Байрон.

Номер слайду 10

Що Прометей зробив для людей Будувати житло Знаходити шлях за зорями Приборкувати вогонь Добувати мідь та срібло Навчив ремесел

Номер слайду 11

Знайдіть у тексті епітети Ефір ………. Вітри ………. ………. ………. хвиля ………. пута Страждання ………. Сила ………. Кайдани ………. Подих ………. ………. бог Помахи ………. (божественний). (бистрокрилі). (незліченна морська). (безчесні). (безбережне). (нездоланна). (люті). (незримий). (бездольний). (легковійні).

Номер слайду 12

- це літературний образ, який за глибиною художнього узагальнення виходить за межі конкретних творів та зображеної в ньому історичної доби, містить у собі невичерпні можливості філософського осмислення буття.

Номер слайду 13

Рубенс «Прикований Прометей» Рiбейру «Прометей» Тiцiан «Прометей»

Номер слайду 14

Образ Прометея в мистецтвi. У фiльмi Рiдлi Скотта "Прометей“. Трюкового мистецтва i кiно - Автоспорт. Кованi лавки. У Москвi вiдбувся мiжнародний Прометей – художня фестиваль трюкового мистецтва i кiно. ковка. «Прометей – 2010»

Номер слайду 15

Памятник Прометею з глини. Деякі кажуть, що людей зліпив із землі і води за образом богів Прометей. Прометей з глини, з землi. Пам'ятник Прометею у Днiпродзержинську.

Номер слайду 16

- невгасиме прагнення до свободи, до нових звершень у науцi, поезiї, мистецтвi, потреба в героїчних дiяннях на благо народу.

Номер слайду 17

Написати твір на тему “Мої роздуми над образом Прометея”;

ppt
Додано
7 січня 2022
Переглядів
1873
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку