Презентація "Ф. Кафка. Перевтілення"

Про матеріал
Презентація "Ф. Кафка. Перевтілення"Презентація "Ф. Кафка. Перевтілення"Презентація "Ф. Кафка. Перевтілення"Презентація "Ф. Кафка. Перевтілення"Презентація "Ф. Кафка. Перевтілення"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Франц Кафка. Виконала здобувачка вищої освіти11-ПО групи Соколенко Анастасія

Номер слайду 2

Франц Ка́фка ( 3 липня 1883, Прага — 3 червня 1924, Відень) — один із найвизначніших німецькомовних письменників XX ст., більшу частину робіт якого було опубліковано посмертно.

Номер слайду 3

«Перевтілення» 1912 р.«Перевтілення» — оповідання Франца Кафки, знаковий твір модерністської літератури. Франц Кафка у своїй новелі «Перетворення» торкнувся проблеми самовідданості, трудоголізму, сімейних відносин. Показав що через матеріальні труднощі людина може і зовсім втратити гуманність.

Номер слайду 4

Тема «Перевтілення»  — гранична самотність особистості та трагічне знецінення людського життя.

Номер слайду 5

Прізвище головного героя Грегора Замзи — це зашифроване за допомогою криптографії прізвище самого автора.

Номер слайду 6

Сюжет і композиція Вихідний пункт сюжету оповідання — перетворення головного героя Грегора Замзи на величезну комаху, яка викликає в усіх жах і огиду. Зміст новели становить опис боротьби героя за право вважатися, як і раніше, людиною. Три його спроби виповзти з кімнати відповідають трьом зіткненням із зовнішнім світом і позначені композицією твору — його поділом на три частини.

Номер слайду 7

Символи. Кімната - символ внутрішнього світу Грегора(автор тричі змінює інтер’єр кімнати: спочатку це досить затишна умебльована кімната, потім – пустка, згодом – звалище непотрібних речей) цитати. Двері- символ зв’язку Грегора із людським світом (сім’я інколи під час вечері привідкривала двері Грегорової кімнати, щоб він не почував себе самотнім, але так було тільки на початку) цитати. Замок – символ людського нерозуміння, небажання зрозуміти і допомогти. Після смерті Грегора автор називає членів родини не «батько», «мати», «сестра», а «пан», «пані», «дочка» - цим він  символічно підкреслює розпад сімейних стосунків цитати.

Номер слайду 8

Сюжет. План:1. Ранок перевтілення2. Адаптація героя до нового способу існування3. Реакція близьких4. Еволюція поглядів Грегора5. Занепад сімейних стосунків 6. Відчуження7. Презирство найрідніших людей до Грегора8. Смерть комахи9. Полегшення для усіх членів сім’ї 

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Запитання до групи. Де народився Франц Кафка?Дата першого публікування «Перевтілення»?Чому оповідання має таку назву?Як звати головного героя?Чи сподобалося Вам оповідання?Відень1912 р.4. Грегор Замза

pptx
Додано
18 квітня 2021
Переглядів
9317
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку