Презентація "Фараони Стародавнього Єгипта"

Про матеріал
Презентація містить цікавий матеріал про фараонів Стародавнього Єгипта. Цей матеріал можна використовувати на уроках історії у 6 класі під час вивчення та узагальнення теми "Стародавній Єгипет"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

  «Фараони Стародавнього Єгипту»  

Номер слайду 2

Мета. Сформувати знання про фараонів Єгипту, їх життєдіяльності в історичній спадщині.

Номер слайду 3

Фараон – цар Стародавнього Єгипту

Номер слайду 4

Державне управління при фараонах Кожна людина в суспільстві займала своє місце і відрізнялася від інших своїми обов'язками, правами, і тому суспільство в Стародавньому Єгипті часто зображують у вигляді піраміди.

Номер слайду 5

Життя фараона. Життя фараона було суворо регламентовано.

Номер слайду 6

Палац фараона У центрі столиці був царський палац. Це була група будівель за високою стіною, що нагадувала швидше за укріплене місто навколо палацу фараона.

Номер слайду 7

Відомі фараони. Міна був царем Верхнього Єгипту. Близько 3000 років до н.е. підпорядкував собі Нижній Єгипет і був оголошений "Владикою обох земель". Також вважається засновником І династії фараонів. З метою об'єднання Єгипту фараон Аменхотеп IV 1365 року до н.е. провів релігійну реформу, намагався запровадити новий культ бога Атона.

Номер слайду 8

Тутмос III, Рамзес IIТутмос III здійснив найбільші завоювання близько 1500 до н.е. При ньому межа Єгипетського царства в Азії доходила до річки Євфрат, а Африці – до четвертого порога Нілу. Відновив панування Єгипту в Сирії та Палестині. Рамзес II був при владі 66 років. За роки свого правління він побудував сім храмів, найбільшим у тому числі вважається Абу-Симбел. У п'ятий рік його правління відбулася знаменита битва при Кадеші, в якій він насилу врятував свою армію від розгрому.

Номер слайду 9

Джосер, Хеопс и Хефрен Їм належить будівництво перших пірамід, які служили усипальницями царів Стародавнього царства Джосер - перший фараон, який побудував ступінчасту піраміду. Хеопсу належить найбільша піраміда, яка вважається чудом світу. Хефрен - син Хеопса, при ньому була висічена зі скелі статуя Великого сфінкса.

Номер слайду 10

Висновок: Фараон розглядався у Стародавньому Єгипті як божественний володар, який отримує владу, перебуваючи ще «в яйці». Він був вмістилищем життєвої сили країни, здійснював ритуали, завдяки яким змінювалися пори року та починалися розливи Нілу, життєвоважливі для Єгипту. Єгипетський фараон був гарантом світопорядку, переможцем пітьми. Життя єгипетських фараонів було повністю підпорядковане ритуалам: мирське і священне були для владик Єгипту нероздільні, божественна і людська сутність зливалися в них єдине ціле.

pptx
До підручника
Всесвітня історія. Історія України 6 клас (Бандровський О.Г., Власов В.С.)
Додано
21 червня 2022
Переглядів
9353
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку