Презентація "Формування математичної компетентності"

Про матеріал
Формування математичної компетентності є одним із найбільш актуальних потреб сучасної школи, а також необхідною складовою для реалізації учнів як успішних особистостей. Презентація ( власний досвід) створена на допомогу молодому вчителю швидше прийти до своєї майстерності.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Формування математичної компетентності молодшого школяра. Мотивація навчання та засоби її підвищення» , Теоретичний блок Педагог – майстер Лось І. Г.

Номер слайду 2

Педагогічне кредо: “Найкращий вчитель той, хто забуває про те, що він вчитель” В.Сухомлинський «Визначення очікувань учасників» отримати нову інформацію дізнатися про досвід своїх колег поглибити знання з Базового компоненту ознайомитися з новими термінами познайомитися з новими цікавими людьми упевнитися, що я на правильному шляху

Номер слайду 3

Інноваційною значимістю даної теми є : Моделювання життєвих і проблемних ситуацій, компетентнісно-орієнтованих завдань — один із засобів формування математичної компетентності. ,

Номер слайду 4

підготовка учнів до розв'язання життєво необхідних завдань у різних умовах сьогодення та майбуття завдяки сформованій математичній компетентності , Провідною педагогічною ідеєю досвіду є

Номер слайду 5

Пріоритетні завдання: Підготувати учнів до цілісного сприйняття світу; вчити обґрунтовувати власні дії, розпізнавати проблеми, які вирішуються із застосуванням математичних методів; розвивати логічне мислення, вміння виконувати дії за алгоритмом, користуватися знаковою інформацією, орієнтуватися у просторі; вдосконалювати здатність застосовувати обчислювальні навички у практичних ситуаціях, пов'язаних із реальним життям.

Номер слайду 6

Теорію освітніх комптенцій і компетентностей обґрунтовано в роботах учених - Н. Бібік С. Бондар О. Савченко С. Трубачева Методичні аспекти проблеми розкриваються у публікаціях науковців – Т. Байбари М. Вашуленка І. Ґудзик К. Пономарьової

Номер слайду 7

Державним стандартом початкової освіти передбачено: розумові уміння визначати кількість одиниць кожного розряду; усно виконувати обчислення в межах ста; знаходити значення числових виразів; перевіряти правильність виконання арифметичних дій; використовувати і властивості арифметичних дій під час обчислень; розв’язувати рівняння з однією змінною та інше. практичні уміння записувати і читати числа в межах мільйона; письмово виконувати арифметичні дії в межах мільйона; ділити з остачею; будувати прямокутний трикутник, прямокутник (квадрат) за вказаними довжинами сторін; вимірювати часові проміжки за допомогою годинника.

Номер слайду 8

«Математика» «Визначати периметр многогутника і площу фігури;застосовувати формули для обчислення периметра й площі прямокутника»; «Моделювати відношення різницевого і кратного порівняння чисел»; «Називати,читати,записувати,порівнювати числа у межах мільйона на основі десяткової системи числення» та інше.

Номер слайду 9

Математична компетентність – це здатність застосовувати додавання, віднімання, множення, ділення та пропорцій в усних та письмових обчисленнях у повсякденних ситуаціях… Математична компетентність включає – різною мірою – здатність та бажання використовувати математичні способи мислення (логічне та просторове) та способи викладу (формули, моделі, конструкції, графіки, діаграми)”

Номер слайду 10

Елементи ключових компетентностей Наприклад: здатність критично мислити, знаходити різні способи для розв‘язання учбової задачі, складати алгоритм дій; аналізувати та відбирати потрібні для розв‘язання задач дані чи інформацію, застосовувати ІКТ; будувати зв’язні висловлювання з використанням математичної термінології (комунікативна); працювати і взаємодіяти в групі чи команді (соціальна).

Номер слайду 11

Групи умінь: уміння здійснювати обчислення; уміння користуватися інформацією, поданою в різних формах; уміння аналізувати, синтезувати, узагальнювати дані; уміння визначати довжини, площі, об’єми реальних об’єктів.

Номер слайду 12

Складові математичної компетенції: Обчислювальна; Інформаційно – графічна; Логічна; Геометрична

Номер слайду 13

Обчислювальна компетентність: вміння порівнювати числа, виконувати арифметичні дії з ними; знаходити значення числових виразів; порівнювати значення однойменних величин і виконувати дії з ними.

Номер слайду 14

Інформаційно – графічна: читати й записувати числа; подавати величини в різних одиницях вимірювання; знаходити, аналізувати, порівнювати інформацію, подану в таблицях, схемах, на діаграмах; читати й записувати вирази із змінною, знаходити їх значення; користуватися годинником і календарем.

Номер слайду 15

розрізняти істинні і хибні твердження; розв‘язувати задачі з логічним навантаженням; описувати ситуації у навколишньому світі за допомогою взаємопов‘язаних величин; працювати з множинами, тощо

Номер слайду 16

володіння просторовою уявою та відношеннями ( визначати місце знаходження об’єкта на площині); вимірювальними вміннями ( визначати довжини об’єктів, площу геометричної фігур); конструкторськими вміннями і навичками (зображувати геометричні фігури на аркуші в клітинку, будувати прямокутники, конструювати геометричні фігури з інших фігур, розбивати фігуру на частини)

Номер слайду 17

«Перед людиною є три шляхи до пізнання: шлях мислення -найбільш благородний, шлях наслідування - найбільш легкий і шлях особистого досвіду - найбільш важкий». Конфуцій

Номер слайду 18

Номер слайду 19

* методичного, який стосується побудови системи навчальних завдань – ланцюжка вправ, що природно приводять учня до «відкриття» нового поняття чи способу дії, полегшують його усвідомлення і засвоєння, дозволяють формувати математичні компетентності; * психолого-дидактичного, що безпосередньо пов'язуються з організацією навчально-пізнавальної діяльності молодших школярів за допомогою ефективного використання навчальних технологій.

Номер слайду 20

Особливе місце під час взаємодії методичного та психолого-дидактичного аспектів уроку математики посідає цілепокладання. Воно має пронизувати весь процес навчання на уроці та виконувати функції мотивації діяльності учнів

Номер слайду 21

Загальна мета навчання математики в початковій школі має впливати на навчальну, виховну і розвивальну цілі кожного уроку. Навчальна мета визначається з урахуванням місця даного уроку в системі уроків у межах засвоєння певної теми. Використовуються формулювання: розкрити, ознайомити, закріпити, сформувати вміння, навчити оцінювати свою діяльність, які потім впливатимуть на вибір методів, засобів і форм навчання.

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Виховні цілі на уроках математики доцільно пов'язувати з особливостями математичної науки та спрямувати на формування гуманних почуттів у дітей, їхнього позитивного ставлення до навколишньої дійсності.

Номер слайду 24

Формулюючи розвивальну мету уроку математики, доцільно передбачати: розвиток сприймання, уваги, пам'яті, логічного мислення, формування прийомів розумових дій (порівняння, аналізу, синтезу, абстрагування, класифікації, узагальнення), розвиток математичного мовлення.

Номер слайду 25

Сучасний урок математики в психолого-дидактичному аспекті слід розуміти як такий, що передбачає організацію навчальної діяльності учнів, націлену на успіх за рахунок їхньої власної активності

Номер слайду 26

На сучасному уроці математики потрібно раціонально організовувати навчально-пізнавальну діяльність учнів. Для цього треба створити мотивацію. Мотивація — надто важливий компонент не лише навчання, а й будь-якої людської діяльності. Є мотив — є й бажання виконувати й доводити до завершення цю діяльність.  Без належної мотивації не працюватиме жодна педагогічна технологія.

Номер слайду 27

Шляхи формування позитивної мотивації навчальної діяльності на уроках математики: Раціональний вибір мети і завдань уроку, його змісту і структури. Застосування методів і прийомів активного навчання учнів. Вміле поєднання колективних, групових та індивідуальних форм навчання на основі диференціації. Систематичне використання різних видів самостійної роботи учнів. Зв’язок теоретичного матеріалу і задач. Посилення прикладної спрямованості. Використання сучасних засобів навчання. Удосконалення міжпредметних зв’язків. Удосконалення форм і методів контролю навчальних досягнень учнів.

Номер слайду 28

Мотивація успіху у навчанні на уроці І етап ІІІ етап Мотивація початку роботи, первинна мотивація Мотивація виконання роботи, закріплення і підсилення первинної мотивації. Мотивація завершення уроку (результативність, постановка цілей на майбутнє) . ІІ етап

Номер слайду 29

Етап первинної мотивації створення пізнавальних інтересів учнів, які викликають позитивні дії та настрій — образність, цікавість, здивування, моральні переживання; незвична форма подання матеріалу, що викликає здивованість в учнів; внесення мотиву, який показує дитині заради чого, кого здійснюється ця діяльність, кому буде добре після виконання ; використання вчителем навмисно зроблених помилок з метою привернути увагу учнів, звернення до них за допомогою, що пробуджує почуття гідності (знайшов помилку вчителя), стимулює бажання вчитися; цікаві приклади, досліди, парадоксальні факти, історичні екскурсії; .

Номер слайду 30

Чи знаєте ви, що Шарль Перро, автор «Червоної Шапочки», написав казку «Любов циркуля і лінійки»? Наполеон Бонапарт писав математичні роботи і один геометричний факт називається «Задача Наполеона»? одна з кривих ліній називається «Локон Аньєзі» на честь першої у світі жінки-професора математики Марії Гаетани Аньєзі? Л. М. Толстой, автор роману «Війна і мир», писав підручники для початкової школи і, зокрема, підручник арифметики? одна з мов програмування називається Ада на честь Ади Лавлейс, однієї з перших програмісток, яка працювала з математичними машинами і була дочкою відомого англійського поета Джорджа Байрона? квітку гортензію назвали на честь Гортензії Лепот, відомої обчислювальниці, що складала математичні таблиці? Вона привезла цю квітку з Індії. англійський математик Дж. Сильвестр написав сонет «Небесна муза», який він присвятив першій російській жінці-математику Софії Василівні Ковалевській?

Номер слайду 31

*

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Кожен урок, як хороша вистава, повинен мати гарний вступ, який виникає в перші хвилини та за своєю якістю може бути позитивною або негативною.

Номер слайду 34

І. Організація класу до уроку 1.Самовизначення до діяльності А) Вправа «Долоньки» Доторкніться один до одного долоньками. Подаруйте почуття впевненості в тому, що сьогодні у нас все вдасться. Підтримайте та посміхніться один одному перед роботою. Опустіть долоньки. Подивимось ліворуч, праворуч. Посміхнемося гостям І своїм учителям! Сідайте, будь ласка, дівчатка, рівно й гарно. А за ними і хлоп’ятка.

Номер слайду 35

1.Самовизначення до діяльності. Вправа «Долоньки» - Продзвенів дзвінок. Погляньте на мене. - Простягніть, будь ласка, праву долоньку. На ній подаруйте мені свою творчість і впевненість. - Простягніть, будь ласка, ліву долоньку. На ній Я вам дарую свою любов і повагу. - А тепер, обміняємося долоньками. Доторкнімося долонькою до долоньки. Із цих імпульсів добра, які щойно ви отримали, ми й розпочнемо наш урок. Хай сьогодні кожне серце В наш урок додасть тепла. Посміхнемося всі дружно Й побажаємо добра!

Номер слайду 36

3 + 2 - 5 10 – 1 - 2 5 + 2 + 3 Ви– талановиті діти! Коли-небудь ви самі приємно здивуєтесь, які ви розумні, як багато вмієте, якщо будете постійно працювати над собою, ставити перед собою мету і намагатися її досягти. Жан-Жак Руссо Епіграф уроку Самовизначення до діяльності Я бажаю вже сьогодні впевнитись в цих словах, прикласти зусилля для подолання труднощів

Номер слайду 37

Факти Актуальне інтерв’ю Свобода слова Етап проектування Корисні поради Все про спорт Служба розшуку Велике перевтілення Найрозумніші Великі перегони Рейтингова панорама Домашня школа

Номер слайду 38

1 2 6 4 5 3 6 3 5 4 2 1

Номер слайду 39

ІІ. Мотивація навчальної діяльності. Гра «Дешифрувальник» Щоб дізнатись, де відбудеться наш урок, проведемо гру «Дешифрувальник». Завдання: усно розв’язати приклади й отримати код для розшифровки слова.

Номер слайду 40

3 + 2 - 5 10 – 1 - 2 5 + 2 + 3 Код БІРЖА

Номер слайду 41

ІІ. Мотивація навчальної діяльності. Гра «Дешифрувальник» Розшифруйте завдання. Розташуйте біля відповідей відповідну букву з поданої таблиці й дізнайтеся ім’я головного героя нашої подорожі.

Номер слайду 42

6 А 5 Н 8 Я 4 З 7 Н 7 Н Розв'язати приклади. Поставте відповіді в порядку зростання і прочитайте слово, яке вкаже на справжній скарб.

Номер слайду 43

ІІ. Мотивація навчальної діяльності. Вправа «Мікрофон» - Знання – найбільший скарб людини. Поясніть, чому! Як ви гадаєте чи потрібні вам знання математики? - Що вам відомо про одиниці вимірювання довжини? 2. Очікування. «Продовж речення» Що ви очікуєте від уроку? Продовжте: Я дізнаюсь… Я вмітиму краще… - Я пригадаю…

Номер слайду 44

ІІ. Мотивація навчальної діяльності. Метод «Гронування» -Діти, а що ми робимо на уроках математики? Пізнаємо Математика Лічимо Міркуємо Порівнюємо Граємо Набуваємо досвіду Розв’язуємо

Номер слайду 45

3 + 2 - 5 10 – 1 - 2 5 + 2 + 3 @ Евристична бесіда.

Номер слайду 46

Номер слайду 47

3 + 2 - 5 10 – 1 - 2 5 + 2 + 3

Номер слайду 48

З якою дією ми продовжимо знайомитись нам допоможе відповісти «Математичний вузлик» Завдання: Розмістіть числа так, щоб кожне наступне було у 2 рази більше від попереднього. 896 -я 7-м 448 -н 56 -ж 112-е 224-н 28-о 14 -н множення

Номер слайду 49

Номер слайду 50

Номер слайду 51

Математика вчить мислити і разом з тим вселяє віру у безмежні сили людського розуму. Вона виховує волю, характер. В.О. Сухомлинський

Номер слайду 52

ІV. Актуалізація опорних знань Перевірка домашнього завдання 1.« Знайди помилки на дошці» 2. «Зателефонуй додому» (взаємоперевірка зошитів) 3. «Брейн – ринг» (Учні, працюючи в малих групах, отримують усні теоретичні запитання. Перемагає група, яка перша правильно відповіла.) 4. Технологія «Карусель» (кружляючі в каруселі ,учні дають відповіді теоретичного матеріалу з поданої теми) Прийом «Кошик» (із кошика треба дістати питання і дати відповідь )

Номер слайду 53

3 + 2 - 5 10 – 1 - 2 5 + 2 + 3 9 17

Номер слайду 54

- все правильно - допущено помилку

Номер слайду 55

ІV. Актуалізація опорних знань 1. Гра «Розумники» -Розв’яжіть «ланцюжок», який я буду читати: 48:8+8*5*3+40:10=25 -Ви отримали число, яке позначає,  який сьогодні день. Отже, відкриваємо зошити і запишемо дату 25 листопада Класна робота

Номер слайду 56

3 + 2 - 5 10 – 1 - 2 5 + 2 + 3 2, 4, 6, 7, 8, 10, 12 ... 14, 16, 18 ІV. Актуалізація опорних знань

Номер слайду 57

Яке число зайве? Чому? Що ви можете про нього сказати? Каліграфічно запишіть їх у порядку зростання.

Номер слайду 58

71002 Д 40000 і 30120 П 13080 О 60809 А 21805 М 20500 і 80080 А 19250 Л РОЗСТАВИТИ ЧИСЛА У ПОРЯДКУ ЗРОСТАННЯ

Номер слайду 59

Номер слайду 60

Усний рахунок      Метод «Мозковий штурм» Гра «Аукціон» (Усні обчислення на картках).

Номер слайду 61

3 + 2 - 5 10 – 1 - 2 5 + 2 + 3 7800 Фотоапарат Canon 136100

Номер слайду 62

3 + 2 - 5 10 – 1 - 2 5 + 2 + 3 10 56:4- 4

Номер слайду 63

3 + 2 - 5 10 – 1 - 2 5 + 2 + 3 900 540ч60100

Номер слайду 64

3 + 2 - 5 10 – 1 - 2 5 + 2 + 3 2700 90:103100

Номер слайду 65

Усний рахунок    Гра «Дружні сусіди» (робота в парі) ( участь беруть 2 учні, починаючи з двох кінців; хто першим розв’язав приклад – ставить початкову букву свого імені в центральному 8 восьмикутнику) Гра " Математичний віночок". -  Всі ви знаєте, що віночок – це український символ, оберіг, це елемент українського національного одягу. В кожного на парті є квіточка з виразом. Розв'яжіть його. І по черзі прикріпимо правильно розв’язані приклади на віночок 24 5 16 5   = = А

Номер слайду 66

Номер слайду 67

Навчально-пізнавальний етап роботи над задачами Розвиток математичних знань

Номер слайду 68

Скласти і розв’язати обернену задачу Розв’язати задачу іншим способом Змінити шукане, числове дане, зв’язок між ними Змінити запитання задачі Самостійно скласти задачу за поданим виразом Скласти аналогічну задачу до поданої Розвиток математичних знань

Номер слайду 69

Не знаю як ти , а я знавець! Як берусь я до задачі, То не стогну і не плачу. І для мене не проблема Найскладніша теорема! Чи це так ,чи може ні Це судити не мені! Як берусь я до задачі, То над нею зразу плачу. Як вивчаю всі прийоми , То і спину в мене ломить. Чи знавець, я,а чи ні? Це судити не мені! Розважально-театральна хвилинка

Номер слайду 70

Якщо хочеш досягнути У житті своїх вершин Математику збагнути Мусиш тонко, до глибин Розважально-театральна хвилинка

Номер слайду 71

Поденна оплата Кількість днів Заробітна платня, грн.. Розвиток математичних знань

Номер слайду 72

Постав запитання і розв'яжи задачу Учні 3 класу посадили 35 дерев, що становить третину всіх саджанців, а учні 4 класу посадили 40 дерев. Розвиток математичних знань

Номер слайду 73

1) 2) Розвиток математичних знань

Номер слайду 74

- Прочитати задачу - Скласти умову схематично

Номер слайду 75

Розвиток математичних знань Розв’яжіть задачу за схемою 3) : ? ? 4 354 ? 354 3 2) - 1) :

Номер слайду 76

Номер слайду 77

3 + 2 - 5 10 – 1 - 2 5 + 2 + 3 І група ІІ група ІІІ група

Номер слайду 78

3 + 2 - 5 10 – 1 - 2 5 + 2 + 3

Номер слайду 79

3 + 2 - 5 10 – 1 - 2 5 + 2 + 3

Номер слайду 80

Тема уроку

Номер слайду 81

1 учень – Я правильний дріб. Мій чисельник завжди менший знаменника, я завжди менший 1 2 учень – Я неправильний дріб. У мене чисельник завжди більший або дорівнює знаменнику, я більший або дорівнюю 1. То які дроби називають правильними? Наведіть приклади. А які неправильними? Розважально-театральна хвилинка

Номер слайду 82

Лев Миколайович Толстой порівнював людину з дробом, чисельником якого є те, що вона собою являє, а знаменником – те, що вона про себе думає. Чим краще людина про себе думає, тим більший знаменник, а отже, тим менший дріб. -Тож давайте будемо думати про себе те, на що кожен заслуговує

Номер слайду 83

Перший варіант читає задачу другому варіанту. Другий варіант питає, що означає кожне числове дане в задачі? Було – 11 грн.70 к. Витратив - на 3 кн. по__ ?к. Варіанти завдань для роботи в групах I група – Розв’язати задачу виразом. II група – Cамостійне розв’язання III група – Розв’язати задачу ,склавши план. ІV група- Серед поданих ключів виберіть той, , на якому написано вираз, що відповідає розв’язанню задачі (тестовий вибір)

Номер слайду 84

Номер слайду 85

Робота в парах На кожній парті лежить конверт з геометричними фігурами. Ваше завдання за 1 хвилину з геометричних фігур скласти предмет. Цікаво, що ви отримаєте? Перевірка за екраном.

Номер слайду 86

3 + 2 - 5 10 – 1 - 2 5 + 2 + 3

Номер слайду 87

3 + 2 - 5 10 – 1 - 2 5 + 2 + 3

Номер слайду 88

Номер слайду 89

Бесіда Щоб кожен міг дізнатися, з якої країни корабель, на мачту кріплять прапор рідної країни. - Що показує прапор на нашому кораблі? - Що символізують кольори нашого прапора? В дальніх країнах він буде нагадувати нам про рідну землю й оберігати нас від біди.

Номер слайду 90

3 + 2 - 5 10 – 1 - 2 5 + 2 + 3 Г Р А Ф І Ч Н И Й Д И К Т А Н т

Номер слайду 91

Номер слайду 92

3 + 2 - 5 10 – 1 - 2 5 + 2 + 3 - Чи досягли ви особисто очікуваних результатів?... - Які відкриття зробили? - Які знання допомогли?

Номер слайду 93

ГРА МІКРОФОН Я ЗМІГ НАВЧИВСЯ

Номер слайду 94

Картка успіху (самооцінювання) За кожен пункт ви будете собі ставити бали 0 - 2, як ви вважаєте. а) Чи брали ви активну участь у роботі класу?  ___ б) Чи брали ви активну участь у роботі групи? ___ в) Чи надавали ви підтримку іншим учням? ___ г) Чи вдало ви працювали у групі? ___ д) Чи доповідали класу про результати роботи? ___ е) Чи правильно та охайно записували в зошиті? ___

Номер слайду 95

Номер слайду 96

Діти, я спостерігав за роботою на математичній біржі. Хочу сказати, що Ви маленькі розумники. Встаньте, будь ласка, ті, хто сьогодні на уроці відчув себе вченим, який добився успіху. На згадку про зустріч, дарую Вам золоті монетки, які зазвичай кидають туди, куди дуже бажають повернутися! На зворотному боці монеток ви отримаєте номер мого контактного телефону-це номер домашнього завдання. До побачення.

Номер слайду 97

«Перед людиною є три шляхи до пізнання: шлях мислення - найбільш благородний, шлях наслідування - найбільш легкий і шлях особистого досвіду - найбільш важкий». Конфуцій

Номер слайду 98

-- Давайте і гостям ми висловимо свої побажання. (З імітацією рухів) -- Побажаємо, щоб були сильними. Якими? -- Ось такими! -- І веселими. Якими? -- Ось такими! -- І красивими. Якими? -- Ось такими! -- І грайливими Якими? -- Ось такими! -- І настрій у всіх був який? --Ось такий!

Номер слайду 99

Номер слайду 100

Таким чином, формування математичної компетентності є одним із найбільш актуальних потреб сучасної школи, а також необхідною складовою для реалізації учнів як успішних особистостей.

Номер слайду 101

Важливу роль відіграє набуття учнями досвіду задоволення пізнавальних інтересів, проявів емоційно-ціннісних ставлень, творчої активності, спілкування, соціальних орієнтацій, умінь здобувати, переробляти інформацію, отриману з різних джерел, застосовувати її для індивідуального розвитку і самовдосконалення.

Номер слайду 102

Бажаю вам, мої любі, і надалі з охотою і цікавістю крокувати по країні Математики

Номер слайду 103

Якщо у вас сьогодні активно працювала думка, озивалося сумління, не дрімала уява, щемливо стискалося серце і зернини нашої зустрічі потрапили до вашої душі, то вони неодмінно проростуть і зацвітуть. Життя наше стане прекраснішим.

Номер слайду 104

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Іздепська Валентина Юріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Гилко Людмила Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Соловей Валентина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Чуєва Надія Прокопівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
ppt
Додано
9 лютого 2019
Переглядів
5451
Оцінка розробки
5.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку