презентація "Формування позитивного іміджу позашкільного закладу"

Про матеріал
Що визначає позитивний імідж позашкільного навчального закладу, Структура психологічних та педагогічних аспектів формування позитивного ПНЗ. Компоненти іміджу, як складової управління закладом. Формування позитивного іміджу керівника. Модель сучасного керівника гуртка.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Формування позитивного іміджу Центру спорту для дітей, юнацтва та молоді «Олімп»Структура психологічних та педагогічних аспектів формування позитивного іміджу Центру. Надання додаткової освіти. Забезпечення соціального захисту особистості. Розвиток фізичних, творчих та інтелектуальних здібностей вихованців.

Номер слайду 2

Що визначає позитивний імідж позашкільного навчального закладунаявність довгострокової освітньої стратегії; ·сприятливий морально-психологічний клімат у колективі,, дружня, довірча атмосфера, що панує в ньому; захоплений, небайдужий, професійний педагогічний колектив; наявність згуртованого колективу вихованців і його керівних органів; культ колективних традицій, проведення "сімейних" свят;постійний саморозвиток колективу, об'єднання спільного справою дитячого, батьківського й педагогічного колективів;наявність яскравої зовнішньої атрибутики: девіз, герб, елементи форми в одязі, власний сайт в Інтернеті й т.д.

Номер слайду 3

Позитивна модель плану підготовки вихованців високого рівня розвитку.особистісно-зорієнтований підхід до навчання вихованців, організація роботи з дітьми різних категорій за рахунок індивідуальних додаткових занять. Дозування фізичного навантаження в групах. Програма „Обдарована дитина". нетрадиційні форми навчання.

Номер слайду 4

КОМПОНЕНТИ ІМІДЖУ, ЯК СКЛАДОВОЇ УПРАВЛІННЯ закладом Мотиваційно-цільовий компонент: вивчення потреб всіх суб’єктів педагогічної практики в формуванні іміджу Центру спорту як всередині, так і ззовні,психологічна готовність до роботи,вивчення існуючого досвіду,визначення цілі і задач даного управлінського нововведення, результатів його впровадження. Змістовний компонент: структурні елементи іміджу навчального закладу, характеристика структурних елементів, критерії відбору змісту інформаційних матеріалів,оформлення інформаційних матеріалів. Технологічний компонент: дотримання послідовності етапів реалізації нововведень, технологічна готовність суб’єктів діяльності, розробка рекомендацій по його використанню.  

Номер слайду 5

Відповідно до визначених компонентів іміджу, були виділені фактори, які здійснюють вплив на позитивний імідж Центру. Зовнішні фактори: Зовнішній вигляд навчального закладу, Матеріально-технічна база закладу, Прозорість фінансової діяльності, Рейтинг Центру спорту в районі, місті, Вивчення відгуків батьків про заклад,База даних про відомих випускників Центру,Освітня структура навчального закладу,Діяльність піклувальної ради,Модель випускника навчального закладу, Рівень соціальної адаптації випускників, вступу до ВНЗ

Номер слайду 6

Внутрішні фактори: Визначення перспективної мети концепцією закладу,Рівень взаємовідносин в колективі - адміністрація керівник гуртка; керівник гуртка - вихованці; адміністрація – батьки; керівники гуртків – батьки,Стиль управління,Ефективна кадрова політика,Система професійної підготовки педагогічних кадрів,Творча атмосфера для самоактуалізації всіх членів навчального процесу,Стимулювання науково-методичній діяльності педагогів, Банк авторських програм для спеціалізованих груп, Інноваційні технології навчання і виховання, Ефективна моніторингова система,Збереження та введення нових традицій,Наступність у навчанні, Позитивний особистий імідж керівника та кожного керівника гуртка,Естетичність та інформативність внутрішнього інтер’єру,Індивідуалізовані інформаційні документи, презентаційні матеріали, Рейтинг адміністрації,Результативність досягнень в діяльності (призові місця, перемоги на конкурсах, змаганнях різних рівнів, тощо).  

Номер слайду 7

Анкета для батьків “Імідж Центру спорту”1.     Як Ви оцінюєте атмосферу, що панує у Центрі спорту? А) комфортна ; Б) звичайна; В) казенна2.     Який, на вашу думку, рівень викладання? А) високий; Б) добрий; В) середній; Г) низький 3.     Ставлення керівників гуртків до дітей: А) доброзичливе; Б) байдуже; В) вимогливе 5.     Який режим роботи закладу вас більше влаштовує? А) 14.00 - 16.30; Б) 15.00 –17.30; Г) 15.30 – 18.00; Д) інший (вказати) 6.     Оптимальна кількість вихованців в групах? А) 5-10 осіб; Б) 10-15 осіб; В) 15-20 осіб9.     Ми, батьки, хочемо, щоб наша дитина, відвідуючи заклад: (цифрами розставте пріоритети) А) була у безпеці; В) розвивалася як особистість; Г) була здоровою, фізично підготовленою; Д) виховувала характер; Є) навчилася спілкуванню, була комунікабельною; Ж) навчилася нестандартно мислити; М) уміла організувати своє життя; Н) оволоділа основами ділових стосунків; 10.     Ви б хоті щоб Ваша дитина закінчила саме Центр спорту “Олімп”?А) так; Б) можливо; В) ні 11. Яка сума добровільних батьківських внесків , на Вашу, думку повинна надходити до закладу? 12. Яку суму могли би сплачувати особисто Ви? 13. Чи є у Вас конкретні пропозиції та побажання до адміністрації Центру спорту?

Номер слайду 8

Формування позитивного іміджу керівника Зовнішня привабливістьопанування мистецтва усної та писемної мови конструктивна стратегія поведінкидотримання норм службової субординації і вимог культури ділових взаємовідносин уміння керування і володіння собою своєчасне виконання обіцянок. Якщо не змогли виконати – не виправдовуйтеся, а визначте новий термін і стримайте слово, нехай з деяким запізненням впевненість у собі, але не самовпевненість. Терплячість до недоліків людей, якщо ці недоліки не заважають діяльності навчального закладузаймайтесь тільки тими питаннями, у вирішенні яких ваша особиста участь обов’язкова хваліть на людях, осуджуйте віч-на-вічуміння слухати. Уміння відхиляти непотрібні пропозиції, але тактовно, чемно ретельний аналіз випадку невдачі чи збою, промаху Створювання сприятливого психологічного клімату.

Номер слайду 9

Іміджева модель сучасного керівника гуртка:1. Культура зовнішнього вигляду (відповідні статусу педагога зачіска, одяг, міміка, жести, постава, хода, мова) 2. Професіоналізм (досконалі знання фахового предмету, вміння його викладати, володіння основами педагогіки і психології) 3. Новаторство (ініціативність, сприйняття нового, здатність ефективно застосовувати інновації) 4. Людяність (гуманізм, моральність, відношення до людини як найвищої цінності) 5. Демократизм (демократичний стиль педагогічного керівництва , партнерські стосунки з колегами, учнями і батьками).

Номер слайду 10

Робота колективу ЦСДЮМ “Олімп” спрямована на те, щоб кожен виховавнець міг:розвивати спроможність приймати самостійні рішення;навчити радіти навчанню й поважати освіту;розвинути свій емоційний інтелект;отримати необхідну індивідуальну педагогічну підтримку;розвинути самосвідомість кожного учня як самостійної особистості і як члена колективу;зберегти і зміцнити моральне, фізичне і психічне здоров’я вихованцівсприяти взаємоузгодженню зовнішніх потреб та внутрішніх мотивів до саморозвитку та самореалізації всіх учасників навчально – виховного процесу.

Номер слайду 11

Завданням кожного керівника гуртка Центру є:підвищити привабливість Центру для батьків, вихованців та персоналу;підвищити ефективність заходів з інформування населення щодо нових освітніх послуг;підвищити рівень організаційної культури закладу;сприяти поліпшенню соціально-психологічного мікроклімату в колективі;розробити певні пріоритети, своє бачення майбутнього;визначити цілісну, дієву систему цінностей, звичаїв, традицій, стилів поведінки, іменовану шкільною культурою оригінальну систему виховної роботи з розвитку удосконалення творчих здібностей, формування здорового способу життя.

pptx
Додав(-ла)
Жарова Тетяна
Додано
2 квітня 2020
Переглядів
1547
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку