Презентація Фристайл на Олімпійських іграх

Про матеріал
Фристайл на Олімпійських іграх "Олімпійські ігри Пекін 2022 р." 4 лютого – 20 лютого Фристайл в Україні
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фристайл на Олімпійських іграх. Олімпійські ігри Пекін 2022 р.4 лютого – 20 лютого

Номер слайду 2

Фристайл — один з провідних зимових олімпійських видів спорту. Історія. Змагання із фристайлу на зимових Олімпійських іграх уперше відбулися на Іграх 1988 року у Калгарі як показові. До олімпійської програми цей вид спорту був включений на наступних Іграх, 1992 року в Альбервілі. На зимових Олімпійських іграх 2010 було розіграно 6 комплектів нагород, проте у 2014 році буде розіграно 8 комплектів — додаються змагання із хаф-пайпу. Зазвичай на змаганнях із фристайлу найвдаліше виступають команди США і Канади — 14 та 9 медалей відповідно.

Номер слайду 3

Фристайл В УкраїніВ Україні розвиток фристайлу почався у 80-ті роки. Перші змагання з окремих видів фристайлу були проведені в Києві, Миколаєві, Тисовці. Перший чемпіонат України відбувся в 1987 році. На ХVІІ зимових Олімпійських іграх-94 у Ліллехаммері Наталія Шерстньова посіла 5-е місце. На ХVІІІ зимових Олімпійських іграх-98 у Нагано в змаганнях лижних акробатів до чільної десятки потрапили п’ятеро українських спортсменів. Тетяна Козаченко посіла 4-е місце, Алла Цупер – 5-е місце, Юлія Клюкова – 8-е місце, Олена Юнчик – 10-е місце, Станіслав Кравчук – 9-е місце.

Номер слайду 4

XXIV зимові Олімпійські ігрипекін 2022 Офіційний девіз змагань: «Разом заради спільного майбутнього». 4 лютого 2022 року, відбулася церемонія відкриття Зимових Олімпійських ігор 2022, яка стала точкою старту Олімпіади-2022. Церемонія відкриття тривала понад дві з половиною години. Значну частину урочистостей зайняв вихід учасників Олімпійських ігор — усього на арену вийшли представники 91 збірної. Прапороносцями збірної України на зимовій Олімпіаді-2022 були Олександр Абраменко та Олександра Назарова. Закриття Олімпіади 20 лютого 2022 року, на арені «Пташине гніздо» у Пекіні відбулася урочиста церемонія закриття XXIV зимових Олімпійських ігор-2022. Прапор України на параді закриття несла капітан жіночої збірної України з біатлону Олена Білосюк, олімпійська чемпіонка Олімпіади 2014 року в командній естафеті, чемпіонка світу 2013 року у спринті, 5-разова чемпіонка Європи, переможниця і призерка етапів Кубка світу з біатлону.

Номер слайду 5

Олександр Абраменко. Український фристайліст, заслужений майстер спорту України, фахівець із лижної акробатики, олімпійський чемпіон 2018 року. Володар малого Кришталевого глобуса з лижної акробатики сезону 2015. Срібний призер Чемпіонату Світу 2019 року. Срібний призер Зимових Олімпійських ігор 2022.«Це велика подія для нашої країни. Особливо, в День Єднання України! Це медаль, яка єднає нашу державу. Це особливе досягнення в складний для України час й тим паче сьогодні»

Номер слайду 6

Аблаєв Енверголовний тренер збірної України з фристайлу Аблаєв Енвер Назімович (крим. Enver Nazim oğlu Ablayev)  український спортсмен кримськотатарського походження, переможець Кубка світу з фристайлу, який проходив в Італії, в містечку Мадонна-ді-Кампільйо (2005), головний тренер збірної України з фристайлу. Майстер спорту України міжнародного класу з фристайлу. Енвер Аблаєв (праворуч) на врученні йому та його підопічному олімпійському чемпіонові Олександру Абраменко орденів За заслуги III ступеня

pptx
Додано
30 травня 2022
Переглядів
955
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку