Презентація "Гарний декор до Вербної неділі своїми руками"

Про матеріал
Презентація "Гарний декор до Вербної неділі своїми руками" . У презентації подано матеріали для виготовлення великодніх композицій
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Красивий декор на Вербну неділю: робимо букет своїми руками. Декор на Вербну неділю, зроблений своїми руками – гарний спосіб заспокоїти нервову систему і подарувати собі трішки краси.

Номер слайду 2

Верба завжди мала особливе значення для українців. Вона була і залишається одним із найголовніших національних символів. Крім того, верба символізує також і жіночність, тому до свят її прикрашали виключно жінки і дівчата. Для вербових букетів традиційно готували гілочки верби з пухнастими котиками. Для красивого букета брали не менше десяти-дванадцяти гілочок (парність чи непарність тут неважлива). Гілочки однакової довжини складали в тугий пучок і обмотували лляною шнурівкою в напрямку за сонцем. Букет прикрашали квітами, миртом, травами і йшли освячувати в церкві. Після освячення гілочками верби вже не ділилися – букет несли додому і ховали за образами як оберіг. А освячену вербу з попереднього року ні в якому разі не можна було викидати – її спалювали.

Номер слайду 3

Як самостійно зробити красивий вербовий букет. Красивий і міцний вербовий букет може стати основою для будь-якого творчого задуму. Щоб зробити його самостійно, вам знадобляться:1. Вербове гілля (шукайте рівні, не покручені гілочки приблизно однакового розміру).2. Ножиці (можна взяти невеликий секатор).3. Міцна нитка.4. Декоративна мотузка або стрічка.

Номер слайду 4

Послідовність виготовлення: В першу чергу візьміть вербові гілочки і підрівняйте їх по довжині. За допомогою ножиць обріжте все зайве, а з нижньої частини приберіть пухнасті котики. В основу букету покладіть найбільш міцні гілочки і закріпіть їх між собою ниткою. Інші гілки додавайте поступово, кладучи їх злегка навскіс і закріплюючи тією ж ниткою. Стежте за тим, щоб нитка не розірвалася. Коли основа буде готова, обмотайте нижню частину букету декоративною мотузкою або стрічкою. Такий букет можна вже йти посвячувати, але більшість жінок турбуються і про додатковий декор на Вербну неділю.

Номер слайду 5

Створюйте красиві композиції чи віночки із застосуванням вербових гілочок та інших великодніх декоративних елементів, і нехай вони тішать вас своєю красою!Одним словом, вмикайте фантазію, і ваш декор на Вербну неділю вразить всіх. А головне: оформлений власноруч красивий вербовий букетик буде володіти вашою енергетикою і ще краще впорається з роллю домашнього оберега. Спокійних і мирних вам свят!

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Дякую за увагу!

pptx
Додано
4 квітня 2023
Переглядів
667
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку