Презентація "Географія"

Про матеріал
Презентація "Географія як наука" розкриває поняття географії як науки, описує завдання, методи та значення географії. до підручника Географія : підруч. для 6-го кл. загальноосвіт. навч. закл. / В.Ю. Пестушко, Г.Ш. Уварова. — К. :Генеза, 2014. — 256 с.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Географія як наука

Номер слайду 2

Наук на світі є багато.Їх навіть важко полічить. Та нам їх треба добре знати,Щоб Всесвітом оволодіть. Наука — знайдені алмази,Вугілля, золото і мідь,В руках людей могутній лазерІ сотні зрошених угідь. Наука — хліб мільйонотонний,Дари розвіданих морів,І винограду пишні грони,Й серед пустель пташиний спів. Це атом, скорений людині,Нові  потужні  русла  рік,Дерзання й пошуки невпинні —Це наш великий славний вік.

Номер слайду 3

Географія (від грецького «гео» - земля, «графо» - пишу) – це наука про Землю.

Номер слайду 4

Спочатку географія була описовою наукою. Адже в давнину людина, мандруючи невідомими землями, описувала все, що траплялося на її шляху, - гори, річки, озера, ліси, моря, людей, їхні звичаї, діяльність. Вперше термін «географія» вжив грецький вчений Ератосфен (ІІІ ст. до н.е.)Саме він ще понад 2200 років тому з існуючих тоді описів Землі створив три книги під однією назвою «Географія».

Номер слайду 5

Із часом перед географією поставали нові завдання. Вона почала досліджувати закони, за якими розвивається наша планета і людство на ній. Нині географія дає відповіді на безліч запитань «чому». Наприклад, чому географічні об’єкти - природні і рукотворні - розміщені на земній кулі нерівномірно, чому виникають ті чи ті географічні явища, чому різноманітні географічні процеси, які відбуваються навколо нас повсякденно, змінюються в часі.

Номер слайду 6

Основним завданням сучасної географії є вивчення взаємозв’язків між природою, населенням та господарством всієї планети та її окремих частин

Номер слайду 7

Сучасна географія - це комплекс наук про Землю, що об’єднує знання про природу і людину

Номер слайду 8

{21 E4 AEA4-8 DFA-4 A89-87 EB-49 C32662 AFE0}ГЕОГРАФІЯ Фізична географія Суспільна географія. Картографіявивчає все природне - рельєф, погоду і клімат, річки та озера, океани і моря, ґрунти, поширення рослин і тварин по земній кулівивчає як саме людство та його розміщення на Землі, так й особливості всіх географічних об’єктів, які створили людипро способи і методи відображення Землі на картографічних творах

Номер слайду 9

Джерела географічних знань  польові географічні дослідження, що проводяться в експедиціях, у стаціонарних науково-дослідних установах, під час екскурсій; довідники, географічні енциклопедії, словники, наукові збірники, журнали та ін; музеї з різноманітними експозиціями;Інтернет; картографічні матеріали: карти, плани, глобуси, атласи;геоінформаційні системи. 

Номер слайду 10

Методи географічних досліджень

Номер слайду 11

Допомагають ученим досліджувати Землю

Номер слайду 12

Навіщо вивчати географію? Де вона знадобиться?нові знання та вміння, навички;туризм;вмінням бачити природу в усій її різноманітності та спостерігати за географічними явищами і процесами можливість вибиратися з важкої ситуації без паніки;сучасний GPS-супутник, стільниковий оператор і навігатори не обходяться без знання місцевості. сільське господарство, промисловістьзахист природи;і тд…style.colorfillcolorfill.typefill.onstyle.colorfillcolorfill.typefill.onstyle.colorfillcolorfill.typefill.onstyle.colorfillcolorfill.typefill.onstyle.colorfillcolorfill.typefill.onstyle.colorfillcolorfill.typefill.onstyle.colorfillcolorfill.typefill.onstyle.colorfillcolorfill.typefill.on

pptx
Додано
4 вересня 2021
Переглядів
944
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку