Презентація "Географія творів Вільяма Шекспіра"

Про матеріал
Ознайомити учнів із творчим спадком англійського письменника, допомогти пізнати, розкрити та усвідомити творчість Шекспіра, з´ясувати смисл „шекспірівського питання”; розвивати пізнавальні навички учнів, образне , асоціативне мислення, пам´ять, уяву; виховувати любов до літератури, вміння бачити прекрасне.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

географіятворів Вільяма Шекспіра Підготувала: Перевало Ольга Миколаївна, вчитель зарубіжної літератури Великобілозерської ЗОШ І-ІІ ступенів №3

Номер слайду 2

EXIT

Номер слайду 3

Верона («Ромео і Джульєтта», «Два веронці»)Верона визнана спадщиною ЮНЕСКО завдяки своїй міській структурі й архітектурі: місто є прикладом послідовного й безперервного розвою впродовж двох тисячоліть. Верона зберегла й поєднала мистецькі елементи різних історичних діб, що змінювали одна одну, а також яскраво передає найвизначніші історичні етапи концепції фортифікованого європеського міста.

Номер слайду 4

Гельсінгер, Данія  («Гамлет»)Місто на північно-східному узбережжі данського остова Зеландія. Всесвітньо відоме як місце дії п'єси Вільяма Шекспіра «Гамлет, принц данський»

Номер слайду 5

Венеція(«Венеціянський купець»,«Отелло») Є найвитонченішим і елегантним містом Європи; Венеція значно вплинула на розвиток мистецтва, архітектури і літератури.

Номер слайду 6

Кіпр («Отелло»)Дія драматичного твору відбувається в ХVІ столітті у Венеції, а пізніше переноситься на Кіпр. Кіпр – земля краси і контрастів. У давнину це був центр егейської культури. Перебував у складі Візантії, завойовувався арабами і хрестоносцями, венеціанцями і британцями

Номер слайду 7

Шотландія, Англія («Макбет»)одна з найвідоміших трагедій Вільяма Шекспіра заснована на історії реального шотландського короля Макбета. Коли мова заходить про Шотландію, на думку відразу приходять кілти, волинки, невимовно красиві пейзажі і середньовічні замки.

Номер слайду 8

Ефес («Комедія помилок»)Ефе́с — стародавнє місто на західному узбережжі Малої Азії. Кілька тисячоліть тому Ефес вважався одним з найбільш відомих і багатих міст стародавнього світу.

Номер слайду 9

Богемія, Сицилія («Зимова казка»)Створюючи казковий колорит, Шекспір не вважав за потрібне дотримуватися реальної історії та географії Європи; Богемія знаходиться біля південного моря, а Дельфійський оракул — на острові.

Номер слайду 10

Відень («Міра за міру»)частина п'єси дійшла до нашого часу не в своєму первісному вигляді, а скоріше в редакції, яку зробив Томас Міддлтон після смерті Шекспіра. Міддлтон переніс дію до Відня, тоді як в оригіналі події відбуваються в Італії. Відень – одне з найчарівніших і розкішних міст Європи. З перших хвилин воно вражає своєю красою, величчю, дивовижними старовинними замками.

Номер слайду 11

Іллірія («Дванадцята ніч»)одна із найвеселіших комедій Шекспіра. Події відбуваються у країні, яка іменована як Іллірія. Іллірія - країна в античний період в західній частині Балканського півострова

Номер слайду 12

Афіни («Сон літньої ночі»)Твір занурює читача в світ стародавніх Афін і сусідній світ ельфів. Афіни – це особливе місто: жодна європейська столиця не може похвалитися подібним історичним та культурним спадком. Воно по праву зветься колискою демократії та західної цивілізації.

Номер слайду 13

Рим («Юлій Цезарь», «Тіт Андронік», «Антоній та Клеопатра», «Коріолан»)«Римські п'єси шекспіра» Місто Рим є столицею сонячної Італії, яке ще в III-му столітті до нашої ери стали називати «найбільшим вічним містом».

Номер слайду 14

Тоскана («Все добре, що добре закінчується»)Тоскану називають спільним шедевром природи і людини. Природна краса цієї італійської області — численні виноградники, родючі долини і побережжя. Краса рукотворна — палаци, церкви і архітектура затишних міст. А ще Тоскана прославилася багатою культурою. Адже ця область стала батьківщиною багатьох відомих італійців, Мікеланджело і да Вінчі.

Номер слайду 15

Падуя («Приборкання норовливої»)«Приборкання норовливої» – одна із найпопулярніших комедій Вільяма Шекспіра, події якої відбуваються в падуї, в Одному з найстаріших міст Італії, вік якого перевищує 2500 років.

Номер слайду 16

Англія («Король Лір», «Річард ІІІ», «Генріх IV»,  «Генріх VI»)Англія - королівська сім'я, палаци, фамільні замки з привидами, старовинні університети, знамениті англійські паби. Паради квітів, фестивалі сажотрусів Рочестера, королівська регата, "Бітлз", церемонія друїдів, свято Робін Гуда та творчість шекспіра.

Номер слайду 17

Наварра, Іспанія «Марні зусилля кохання»Королівство Наварра — колишнє королівство, що існувало на теренах іспанської історичної області Наварра і частини сучасного французького департаменту Бас-Піренеї. Протистояло завоюванню маврів і було незалежним, доки не стало частиною Франції 1284 року в результаті шлюбу Філіппа IV зі спадкоємицею Наварри.

Номер слайду 18

Троя («Троїл і Крессіда»)Сюжет про Троіла і Крессіду примикає до циклу оповідань про Троянську війну, але відсутній в античній міфології, з'являється тільки в середньовічній літературі. Троя, або Іліон — старовинне місто на північно-західному узбережжі Малої Азії (точне місце — пагорб Гіссарлик — встановив 1871 року німецький археолог Генріх Шліман), де, за епосом та іншими давньогрецькими джерелами, на початку XII ст. до н. е. відбулася Троянська війна.

Номер слайду 19

Мессіна, Італія («Багато галасу з нічого»)Мессіна – це перше місто, по якому б'є носком італійський чобіток. Воно розташоване на північно-східній частині острова Сицилія, всього в трьох милях від протоки Мессіна.

Номер слайду 20

Використані джерелаhttps://janetomlinson.com/artworks/shakespeare-map/https://uk.wikipedia.org/ http://shakespeare.in.ua

pptx
Додано
10 лютого 2020
Переглядів
1162
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку