Вікові меншини громадянська освіта

Про матеріал
Додаток до уроку Громадянська освіти практичне заняття до теми "Вікові меншини"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вікові меншини. Вчитель: Франовська Юлія Юріївна

Номер слайду 2

Що таке «меншина»?Менши́на (в соціології) — соціальна група, яка не утворює політичної більшості відносно загальної кількості членів даного суспільства. Соціологічна меншість не обов'язково є чисельною меншістю — до неї може належати будь-яка група, що зазнає утисків у порівнянні з домінуючою групою в сенсі соціального статусу, освіти, роботи, статку та політичної сили.

Номер слайду 3

Групи меншин: Расові та етнічні меншини;Вікові меншини;Релігійні меншини;Сексуальні меншини;Меншість людей з обмеженими можливостями.

Номер слайду 4

Вікові меншини. Люди похилого віку, хоча і мають традиційне вплив, а в минулому навіть мали кермо влади , нині ставляться до економічно 'неактивним' групам. Діти також можуть в цьому плані бути віднесені до меншин через дискримінацію по відношенню до молодих . Дискримінація по відношенню до літніх носить назву ейджизм. Е́йджизм — дискримінація людини на підставі її віку, поширена як у формальних, так і в неформальних сферах життя суспільства. Проявляється в готовності адекватно сприймати і співпрацювати лише з людьми, які відповідають заздалегідь установленим віковим критеріям.

Номер слайду 5

Прийнято безліч місцевих і міжнародних законів з боротьби з експлуатацією дітей, як наприклад, Конвенція про права дитини, існує ряд організацій, що виробляють Права дитини. Рух Права молоді (Youth rights) бореться за підвищення соціальної ролі молоді проти юридичних і соціальних обмежень. Відомі групи, що представляють інтереси людей похилого віку, від "Допоможемо наймолодшим" ​​(Help the Aged) до народних активістів "Сиві пантери" (Gray Panthers); часто вони перетинаються з борцями за права непрацездатних.

Номер слайду 6

Вікова структура населення україни (1989-2020)

pptx
Додано
17 січня 2021
Переглядів
10665
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку