Презентація. Година спілкування." Вчимося взаємодіяти разом"

Про матеріал
Даний матеріал показує значимість толерантності під час взаємодії з іншими, дає можливість закріпити знання учасників про компоненти толерантності, вчить розуміти і поважати один одного, виховує вміння толерантного спілкування
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виховна година«СВІТ ТОЛЕРАНТНОСТІ»

Номер слайду 2

СИТУАЦІЯ УСПІХУОб’єднайтеся у групи. Подаруйте один одному комплімент!

Номер слайду 3

ЩО ТАКЕ ТОЛЕРАНТНІСТЬ?(англ.) — готовність і здатність бути терпимим, без протесту сприймати особистість(іспан.) — здатність визнавати відмінний від власного світогляд(китайськ.) — дозволяти приймати, бути до інших доброзичливим(українською)- здатність, уміння миритися з інакшою думкою. Висновок Отже, толерантність - особистісна риса людини, терпиме ставлення до чужоїдумки, релігії, поведінки, повага до гідності й прав інших людей;здатність поставити себе на місце іншої людини.

Номер слайду 4

ДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІГенеральна Конференція ЮНЕСКО оголосила 1995 рік рокомтолерантності й прийняла Декларацію принципів толерантності. 16 листопада названо Міжнародним днем толерантності. Толерантність вважається показником високого духовного йінтелектуального розвитку особистості.

Номер слайду 5

ВПРАВА «АСОЦІАЦІЯ»

Номер слайду 6

Вправа « Підбери слова»Т - ТЕРПІННЯО - ОСОБИСТІСТЬЛ - ЛЮБОВЕ - ЕНЕРГІЙНІСТЬР - РАДІСТЬА - АКТИВНІСТЬН - НАДІЙНІСТЬТ - ТАЛАНТН - НАВЧАННЯІ - ІНІЦІАТИВАС - СПІВЧУТТЯТ - ТВОРЧІСТЬЬ - ПОВІР У СЕБЕ!

Номер слайду 7

ВПРАВА «БІЛА ВОРОНА»- Що ти відчув, коли зрозумів, що ти такий один і тобі немає пари?- Чи потрапляв ти в подібну ситуацію в житті? Чи схожі почуття типереживав в тій ситуації?• Якими були ваші відчуття, коли ви знайшли схожих на себе ісформували групу?• Як ви знайшли один одного?• Що ви відчуваєте стосовно самотнього учасника?• Чи хотіли б ви опинитися на його місці?Чому?• В житті часто доводиться стикатися з такими ситуаціями, і не завжди ми ставимо

Номер слайду 8

ВПРАВА «ТОВАРИСЬКИЙ СУД»1. В одному зі старших класів школи, де навчаються представники різнихнаціональностей, склалася конфліктна ситуація: побилися хлопчики. Причиною бійки стало й «національне питання». Дорослі — педагоги йбатьки — зайняли різні позиції щодо учасників і причин інциденту. Оскільки конфлікт набув розголосу, й батьки «потерпілого» хлопчикавважають себе і свою дитину скривдженими, вони подали до суду длякомпенсації фізичного й морального збитку. Яке рішення прийняв би товариський суд?

Номер слайду 9

В одній із загальноосвітніх шкіл спалахнув конфлікт через те, щокласним керівником 9-го класу було призначено викладача, члена«Свідків Єгови». Учитель на належному рівні проводив уроки, ніколи невів релігійної пропаганди. І хоча жодних інших претензій до вчителя небуло, батьки вимагали від адміністрації «захистити» їхніх дітей від«сектанта». Яке рішення прийняв би товариський суд?

Номер слайду 10

У дитячому оздоровчому таборі проходила зміна для дітей-інвалідів«Повір у себе!». Поруч, у цьому ж таборі, відбувалися заняття школи дляобдарованих дітей. Одну з «обдарованих» дівчаток батьки забрали зтабору, висуваючи претензії керівництву табору за те, що дівчинкаодержала психологічну травму, оскільки щодня бачила хворих дітей. Вони вимагали покарати винних, які не вжили заходів для того, щобзахистити групи дітей одну від іншої, і навіть не повідомили батьків протаке «небезпечне» сусідство. Яке рішення прийняв товариський суд?

Номер слайду 11

ВПРАВА «РЮКЗАК- ТОРБИНА»СВІТ ТОЛЕРАНТНОСТІСВІТ ІНТОЛЕРАНТНОСТІ

Номер слайду 12

КИТАЙСЬКА ПРИТЧА « ДРУЖНА РОДИНА»

Номер слайду 13

ВПРАВА «СВЯТКОВИЙ САЛЮТ»

Номер слайду 14

ПРИТЧА ПРО ЦВЯХИНе залишайте на своєму шляху цих дірок. Не забивайте цвяхи ворожнечі,нерозуміння і жорстокості в душі людей. Будьте толерантними!

Номер слайду 15

ДЯКУЮ!

pptx
Додано
1 лютого 2021
Переглядів
1207
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку