Презентація-гра "Математичний бій"

Про матеріал

Це презентація-гра дуже схожа на гру "Морський бій" і була присвячена до 120-річчя з дня народження видатного українського математика М. П. Кравчука.

Під час гри використовується презентація; мультимедійна дошка або проектор та екран.

Учнів можна розділити на команди, які по черзі відкривають клітинки з вибраними координатами. Попадання чи не попадання в корабель супроводжуються різними звуками, появою в клітинці відповідних позначок та появою запитання до теми, на яке потрібно відповісти. Бали можна нараховувати за попадання в кораблі та правильні відповіді на запитання. Після завершення гри з'являється напис МИХАЙЛО КРАВЧУК з букв, якими були позначені кораблі.

Питання до гри за бажанням можна легко змінити та використати її для позакласного заходу з учнями будь-якого класу. Презентація містить макроси, тому перед показом необхідно увімкнути дозвіл на їх використання на вашому комп'ютері. Презентацію створено в PowerPoint 2007.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Гра “Математичний бій” До 120-річчя народження М. П. Кравчука

Номер слайду 2

Номер слайду 3

ID Question А1 Яке тіло називається циліндром? Б1 Назвати елементи циліндра. В1 Як розміщені основи циліндра? Г1 Який циліндр називається прямим? Д1 Що називається висотою циліндра? Е1 Що таке радіус циліндра? А2 Що називається віссю циліндра? Б2 Що є перерізом циліндра площиною, паралельною його осі? В2 Яке тіло називається конусом? Г2 Який конус називається прямим? Д2 Що називається висотою конуса? Е2 Що називається віссю конуса? А3 Що є перерізом конуса? Б3 Яке тіло називається кулею? В3 Що є перерізом кулі? Г3 Що є центром симетрії кулі? Д3 Який многогранник називається вписаним у кулю? Е3 Який многогранник називається описаним навколо кулі? А4 Сформулювати основні властивості об’єму. Б4 Побудувати прямокутний паралелепіпед. В4 Записати формулу для обчислення об’єму прямокутного паралелепіпеда. Г4 Побудувати будь-яку пряму призму. Д4 Записати формулу для обчислення об’єму призми. Е4 Які тіла називаються рівновеликими? А5 Побудувати трикутну піраміду. Б5 Записати формулу об’єму трикутної піраміди. В5 Записати формулу об’єму будь-якої піраміди. Г5 Побудувати зрізану піраміду. Д5 Записати формулу об’єму зрізаної піраміди. Е5 Побудувати циліндр. А6 Записати формулу об’єму циліндра . Б6 Побудувати конус. В6 Записати формулу об’єму конуса. Г6 Побудувати зрізаний конус. Д6 Записати формулу об’єму зрізаного конуса. Е6 Записати формулу об’ємів тіл обертання.

ppt
Додано
7 березня 2021
Переглядів
911
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку