Запитання 1 Скажіть будь ласка, в якому цеху ми будемо працювати при приготуванні гарячих страв з сиру?
Номер слайду 3
Правильна відповідь: Ми будемо працювати в гарячому цеху. +5
Номер слайду 4
Запитання 2 Чому нам необхідно дотримуватись техніки безпеки? Що є небезпечним для нашого життя в гарячому цеху?
Номер слайду 5
Правильна відповідь: Тут підвищена небезпека, ми працюємо з електричним обладнанням, а також ми маємо частий контакт з водою, тому нам необхідно завжди дотримуватися техніки безпеки, щоб уникнути нещасних випадків. Тут підвищена небезпека, ми працюємо з електричним обладнанням, а також ми маємо частий контакт з водою, тому нам необхідно завжди дотримуватися техніки безпеки, щоб уникнути нещасних випадків. +5
Номер слайду 6
Запитання 3 На уроках санітарії та фізіології, Ви вивчали яких правил і норм виробничої санітарії необхідно дотримуватись при роботі в гарячому цеху?
Номер слайду 7
Правильна відповідь: Перед початком роботи потрібно одягти чистий спецодяг. Не можна виходити в санітарному одязі за межі підприємства харчування (на вулицю). Перед відвідуванням вбиральні слід зняти спецодяг, після – провести дизінфекцію рук 0,2% розчином хлорного вапна і вимити їх з милом, а потім знову одягти спецодягу. Оптимальна температура повітря на робочих місцях повинна бути в межах від 17 до 25 С. Відносна вологість від 30 до 60 %. Приміщення цеху повинно утримуватися в чистоті, щодня необхідно проводити вологе прибирання приміщень. Раз на тиждень прибирати із застосуванням мильно-лужного розчину і хлорного вапна. Один раз на місяць призначається санітарний день, для проведення дизінфекцій 0,2-0,5 % розчином хлорного вапна і 0,5 і1% розчином хлораміну. +5
Номер слайду 8
Запитання 4 На уроках з технології приготування їжі Ви вивчали технологію приготування сирників. Скажіть мені будь-ласка який основний продукт входить в сирники?
Номер слайду 9
Правильна відповідь: Основним продуктом для приготування сирників являється сир. +5
Номер слайду 10
Запитання 5 Розкажіть, яку біологічну цінність має сир? Ви вивчали на товарознавстві.
Номер слайду 11
Правильна відповідь: Сир – цінний біологічний кисломолочний продукт харчування. До його складу входять повноцінні білки (13-18%), жир (0,6-1,8%), молочний цукор (1-1,5%), мінеральні речовини (1%) всі вітаміни молока (А,Д,Е,РР,С, групи В) і вода (64,7-77,7). Білок сиру – казеїн містить усі незамінні амінокислоти, які сприятливо діють на жировий обмін, тому сир рекомендується при захворюваннях печінки, нирок, шлунка, атеросклерозі. Сир багатий на кальцій (0,16%), фосфор, залізо, магній, які необхідні для нормального росту і розвитку молодого організму. +5
Номер слайду 12
Запитання 6 Які страви можна приготувати із сиру?
Номер слайду 13
Правильна відповідь: Із сиру можна приготувати холодні та гарячі страви, наприклад такі як: Сирні галушки, ліниві вареники, вареники з сиром, сирники, сирники з картоплею, сирники з морквою, сирники з квасолею, кільця сирні, запіканки з сиру,пудинги та ін. +5
Номер слайду 14
Запитання 7 Як обробляють яйця?
Номер слайду 15
Правильна відповідь: Яйця, звільнені від упаковки та перевірені овоскопом на свіжість, укладають в решітчасту корзину і поміщають у першу ванну на 10 хв.. Потім корзину з яйцями переносять у другу ванну з 0,5%-им розчином кальцинованої соди й витримують 5-10 хв. В третій ванні яйця дезінфікують 0,5%-им розчином хлорного вапна 5 хв. В четвертій - ополіскують проточною холодною водою протягом 5 хв. +5
Номер слайду 16
Запитання 8 Яким інвентарем, посудом користуються кухарі холодного та гарячого цеху при виготовленні страв з яєць та сиру?
Запитання 9 З яких процесів складається приготування вареників?
Номер слайду 19
Правильна відповідь: Приготування вареників складається з таких процесів: приготування тіста, підготовки фаршу, формування вареників, витримування н\ф і варіння. +5
Номер слайду 20
Запитання 10 Як перевірити готовність страви?
Номер слайду 21
Правильна відповідь: Готовність страви визначають проколюванням кухарською голкою, якщо на кухарській голці немає налипань то страва готова. +5