Презентація "Характерні риси особистісно орієнтованого уроку" (частина друга)

Про матеріал

Дана презентація входить до блоку п'яти презентацій щодо питання особистісного орієнтованого навчання.

Вона розкриває характерні риси технології: мету, орієнтири, принципи, зміст, організацію, аспекти аналізу та оцінки уроку.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Характерні риси особистісно орієнтованого уроку. Підготувала вчитель початкових класів КЗ “Веселівська районна різнопрофільна гімназія”Ковальова О. М.

Номер слайду 2

Характерні риси особистісно орієнтованого уроку. Мета. Орієнтири. Принципи. Зміст уроку. Організація уроку. Аналіз та оцінки уроку

Номер слайду 3

Мета особистісно орієнтованого уроку – створення педагогом умов для максимального розвитку особистості дитини у ході навчального процесу.

Номер слайду 4

О р і є н т и р и

Номер слайду 5

П р и н ц и п и

Номер слайду 6

З м і с т у р о к у

Номер слайду 7

Організація уроку передбачає

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Особливості особистісно орієнтованого уроку. Конструювання дидактичного матеріалу. Продумування учителем можливостей для самореалізації школярів. Проведення спостережень за учнями. Надання учням можливостей задавати питання, не стримуючи їхньої ініціативи. Заохочення до висловлювання оригінальних ідей та гіпотез. Організація обміну думками, оцінками. Стимулювання учнів до активних дій. Прагнення до створення ситуацій успіху для кожного учня. Залучення учнів до використання альтернативних шляхів пошуку інформації при підготовці до уроку. Використання індивідуального досвіду учнів. Порівняння цього досвіду з науковими уявленнями. Забезпечення уваги до кожного учня, його думок, дій, дотримання прав дитини. Послідовність виконання завдань, видів роботи для зняття втоми, збереження здоров’ я учнів

pptx
Додано
8 квітня 2018
Переглядів
1043
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку