Презентація "Харчова промисловість України"

Про матеріал
Характеристика харчової промисловості України. Визначення проблем та перспектив розвитку. Вдосконалення навиків роботи з характеристикою галузі промисловості.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

11 кл геог проф РИНОК ПРОДУКТІВ ХАРЧУВАННЯ 3 04 2024* Особливості національного ринку продуктів харчування визначаються багатьма чинниками: → галузева й територіальна організація сільськогосподарського виробництва, → специфіка географічного положення, → рівень урбанізації,

Номер слайду 2

→ харчові традиції, → коливання врожайності різних сільськогосподарських культур, → світова кон’юнктура, → загальна соціально-економічна ситуація в країні.

Номер слайду 3

* Основною особливістю сучасного світового ринку продуктів харчування є → панування на ньому монополістів як у виробництві, так і в реалізації, → існування посередників у процесі пересування товару від виробника до споживача. * Унаслідок цього ціни на окремі продукти харчування, → незважаючи на низькі зарплати в країні, часто вищі, ніж у розвинених країнах Заходу

Номер слайду 4

* На жаль, українська продукція ще не представлена в усьому її різноманітті на світовому ринку, → адже сучасна харчова промисловість країни об’єднує понад 40 галузей. * Майже кожна з них має міжнародне значення, а розвиток базується на багатопрофільному сільському господарстві з 4. УКРАЇНСЬКА ПРОДУКЦІЯ НА СВІТОВОМУ РИНКУ ПРОДУКТІВ ХАРЧУВАННЯ. 

Номер слайду 5

* унікальною різноманітністю його спеціалізації (із переважанням рослинництва),

Номер слайду 6

* своєрідних кулінарних традиціях української нації,

Номер слайду 7

* унікальних природно-кліматичних ресурсах і ґрунтах.

Номер слайду 8

а) Середньомісячна зарплата в Україні за галузями (січень—листопад 2017 р.); б) частка країн в експорті українського взуття, %; в) частка країн в експорті продукції української легкої промисловості, %.

Номер слайду 9

а) Товари, які найчастіше купують в Інтернеті; б) частка витрат на продукти харчування в загальній структурі витрат, %; в) структура витрат мінімального продуктового кошика, грн/особу.

Номер слайду 10

* Харчова промисловість України — це → великі, середні й малі підприємства різної форми власності, → які виробляють майже 20% промислової продукції держави.

Номер слайду 11

* Значну нішу на світовому ринку продуктів харчування займають → цукрова,→ борошномельно-круп’яна, → олійно-жирова, → кондитерська промисловість (вершкове масло, олія, шоколад, виноградні вина тощо). * Найбільшими покупцями українських продуктів харчування є → країни ЄС, Китай, Індія, Єгипет, Ізраїль, країни Африки тощо.

Номер слайду 12

Зараз в Україні легка промисловість працює з використанням давальницької сировини. Значну роль на національному ринку одягу відіграє малий бізнес. Особливостями сучасного ринку продуктів харчування в Україні є панування на ньому монополістів і посередників, інфляційне підвищення цін. Найбільшими імпортерами готової продукції легкої та харчової промисловості України є країни ЄС, Африки та Азії. Проте у структурі експорту готова продукція становить меншу частку порівняно із сировиною. ВИСНОВКИ

pptx
Пов’язані теми
Географія, 11 клас, Презентації
Додано
3 квітня
Переглядів
64
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку