Презентація "Харчування при різному фізичному навантаженні"

Про матеріал
З даної презентації дізнаєтеся більше про харчування для здоров’я та поживні речовини; знатимете, як харчуватися за умов різного фізичного навантаження; навчитеся контролювати власну масу тіла.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ХАРЧУВАННЯ ПРИ РІЗНОМУ ФІЗИЧНОМУ НАВАНТАЖЕННІ. КОНТРОЛЬ ЗА МАСОЮ ТІЛА. Л. О. Айзель. Вчителька основ здоров’я. Ласківська ЗОШ І-ІІІ ступенів. Народицька ОТГ

Номер слайду 2

Лікар Гіппократ говорив: «Скажи мені, що ти їси, і я скажу тобі хто ти».

Номер слайду 3

Характеристика поживних речовин

Номер слайду 4

Характеристика поживних речовин

Номер слайду 5

Характеристика поживних речовин

Номер слайду 6

Характеристика поживних речовин

Номер слайду 7

Збалансоване харчування

Номер слайду 8

Режим харчування підлітка. Сніданок - з’їж сам;Обід – розділи з другом,Вечерю - віддай ворогові.

Номер слайду 9

Добова норма харчування підлітка

Номер слайду 10

Питтєвий режим підлітка Споживання води визначається багатьма чинниками: умо­вами навколишнього середовища, характером роботи, віком, масою тіла, станом організму, кількістю та видом спожитої їжі і навіть звич­ками й традиціями. Маса тіла х 0,03 = об'єм води (л)Добова потреба людини у воді 1 склянка =200мл

Номер слайду 11

Енерговитрати Енерговитрати. Витрати на основний обмін та перетравлювання їжі. Витрати під час різних видів діяльності – загальний обмін . НерегульованіРегульовані

Номер слайду 12

Енергетична відповідність продуктів харчування витратам енергії під час фізичного навантаження. 50 хв60 хв15 хв. Щоб повністю перетравилась певна кількість їжі, потрібно витратити стільки часу займаючись певним фізичним навантаженням.2,5 год45 хв

Номер слайду 13

Контроль за власною вагоюІМТ – індекс маси тілаІМТ = маса тіла (кг)зріст (м2)Показники ІМТНедостатньо - < 18,5 Норма - 18,5 – 24,9 Надлишок - 25.0 – 29,9 Ожиріння - > 30

Номер слайду 14

Ми живемо не для того, щоб їсти, а їмо для того, щоб жити. Сократ

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.9
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 12
Оцінки та відгуки
  1.  Iruna
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Domanetska Valentina
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Мартынова Елена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Поляк Олена Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Переверзева Інна Євгенівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  6. Лоза Іван Олексійович
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  7. Чемерейко Тетяна Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  8. Неля Федорова
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  9. Товстолес Лариса
    щиро вдячна, скористаюся в своїй роботі.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  10. Мангутова Інна Леонідівна
    Дякую, дуже допомогло різноманітнити урок
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  11. Трофімова Тетяна Геннадіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  12. Скрипнюк Людмила
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 9 відгуків
pptx
До підручника
Основи здоров`я 9 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
9 листопада 2021
Переглядів
19293
Оцінка розробки
5.0 (12 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку