Презентація "Хімія - наука про чудеса"

Про матеріал
Ознайомлення семикласників з новим навчальним предметом, короткі відомості про сам предмет і що він вивчає.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Хімія – наука про чудеса. Підготувала Кух О. М.

Номер слайду 2

Наука хімія вивчає речовини та їх перетворення. Будь-який предмет складається з речовини. Один і той самий предмет може складатися з різних речовин. Для прикладу олівець, оболонка складається з деревини, а стрижень – графіт, речовина,що залишає слід на папері. І з однієї і тієї ж речовини можуть складатися кілька предметів. Наприклад: стіл, стілець, парта, підлога зроблені з деревини. Отже, можна зробити висновок, що предметів більше, ніж речовин. Будь-яке хімічне явище завжди пов’язане зі зміною речовини. Інколи деякі з них виглядають, наче “фокуси” чарівника. Саме тому так називають людей, які займаються цією дивовижною наюкою.

Номер слайду 3

Хімія – наука експериментальна. Це означає, що основну частину знань хіміки здобувають, виконуючи досліди – експерименти. Для цього їм необхідно користуватися спеціальним обладнанням та посудом, які називаються хімічним. А речовини – хімічними реагентами. Ознаками таких реакцій є виділення світла і тепла, виділення газу, зміна кольору і випадання осаду.

Номер слайду 4

З чого складаються речовини. Усі речовини складаються з молекул. Вони визначають їхні хімічні властивості. Хімічні реакції відбуваються тільки тоді, коли молекули різних речовин зустрічаються одна з одною. Різні речовини складаються з різних молекул. Молекули складаються з іще дрібніших часточок – атомів. Атоми можуть бути однаковими, а можуть відрізнятися за своїми розмірами та властивостями. Група однакових атомів називається хімічним елементом. Усі хімічні елементи позначають певними літерами, або символами. Вони зібрані у таблицю, яка називається періодичною.

Номер слайду 5

Хімія та життя. Хімія – скрізь. Горить вогонь, готується їжа, виготовляться ліки, наш одяг, взуття, харчові продукти, засоби особистої гігієни, миючі засоби, будівельні матеріали, шкільне начиння, посуд, іграшки та багато чого іншого. Вивчаючи цю науку, можна дізнатися позитивні і негативні наслідки її впливу на наше життя. Майбутнє в наших руках.

Номер слайду 6

Безпека – перш за все. Наша цікавість до навколишнього світу спонукає нас до перевірки явищ та властивостей речовин власними руками, щоб переконатися в їх достовірності. Та дуже часто ми не задумуємося про власну безпеку, тому дуже прошу Вас, мої юні дослідники, будьте уважними і обережними під час своїх відкриттів.

Номер слайду 7

Дякую за увагу. Бажаю Вам успіхів у вивченні цієї дивовижної науки. Відчуйте себе чарівниками.

pptx
Додано
19 лютого 2021
Переглядів
4126
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку