Презентація "Хто такі комахи?"

Про матеріал
Презентація ознайомить учнів 1 класу з класом комах. Допоможе молодшим школярам засвоїти матеріал з предмету ЯДС у цікавій ігровій формі. Матеріал можуть використовувати вчителі початкових класів на своїх уроках.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

КОМАХИ

Номер слайду 2

Сіли, дітки, всі рівненько, Усміхнулися гарненько, Настрій на урок взяли. Й працювати почали.

Номер слайду 3

Тваринний світ нашого краю дуже багатий та різноманітний: у ньому є і звірята, і пташки. Ще є одні живі істоти. Погляньте на їхні зображення та назвіть їх.

Номер слайду 4

Як одним словом можна назвати цих тварин?

Номер слайду 5

Комахи – найчисленніший і найрізноманітніший клас тварин. Це жуки, коники, метелики, мухи. На Землі нараховується близько 1 млн. різноманітних видів комах, майже втричі більше, ніж усіх інших живих істот. А скільки всього комах живе на планеті, неможливо полічити, як неможливо полічити листя на деревах у лісі.

Номер слайду 6

На комах можна натрапити всюди: у лісі, на луці, у полі, у саду, на городі, навіть у себе вдома!Короладський жук. Сонечко Жук - олень. Хрущ Коник справжній. Махаон

Номер слайду 7

Всіх комах відрізняє від інших тварин те, що вони мають шість ніг. У всіх є голова, черевце, вусики. Здебільшого у комах є крила.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

На голові у комах є вусики, очі і рот. За допомогою вусиків вони відчувають запахи. Вусики у комах різноманітні: волохаті, короткі, довгі. Нюх у комах дуже добрий, це допомагає їм у пошуках їжі. До грудей прикріплені 4 крила і 6 ніг. Багато комах добре бачать, а у деяких і зовсім немає очей.

Номер слайду 10

Очі бабки займають майже всю голову, кожне око складається з безлічі оченят. На всі боки дивиться бабка, і, не повертаючи голови, хапає здобич своїми довгими лапками. 

Номер слайду 11

Комахи приносять велику користь людині Люди отримують від бджіл: мед, віск, прополіс, бджолину отруту, бджолине молочко. За літо бджолина сім’я збирає майже 150 кг меду і 3 кг воску. Мед – не тільки смачний продукт харчування, а також цінні ліки, якими лікують багато захворювань людини. Там, де літає багато бджіл, отримують великий урожай овочів і фруктів. .

Номер слайду 12

Джмелі, оси, метелики – запилюють квіти. Сонечко, бабки, мурахи, жужелиці, золотоочки комахи – хижаки, які поїдають шкідливих комах.

Номер слайду 13

Серед комах є такі, що шкодять людині. Мухи, комарі, блохи є переносниками хвороб. Буряковий довгоносик, яблунева плодожерка, колорадський жук та багато інших – шкідники поля, саду, городу.

Номер слайду 14

Скільки ніжок у кожної комахи?Хто зайвий?

Номер слайду 15

Гра «Яка тварина заблукала?» Комар, сонечко, павук, оса. Муха, рак, бджола, мураха. Жук, метелик, кіт, сонечко.

Номер слайду 16

Гра «Злови комаху»Соловей, сонечко, метелик, тарган, жаба, джміль зайчик, колорадський жук, бабка, муха, блоха, риба, змія, ведмідь, водомірка, оса, мураха, їжак.

Номер слайду 17

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Баланова Валентина Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 1 клас, Презентації
НУШ
Додано
26 січня 2023
Переглядів
2615
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку