Презентація "...і прости нам провини наші..."

Про матеріал

54 слайди презентації до виховного позакласного заходу з Основ християнської етики "...і прости нам провини наші..." допоможуть навчити дітей прощати від усього серця людину, яка завинила перед вами, визнавати свою провину та намагатися виправити власні помилки ( на основі притчі про блудного сина).

Зміст слайдів
Номер слайду 1

“…і прости нам провини наші…”Підготувалавчитель. Травневської ЗОШ І-ІІ ст.ім. Назарія Войтовича. Збаразького району. Тернопільської обл. Губич Г.І. Виховний західstyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 2

Мета: вчити дітей прощати від усього серця людину, яка завинила перед вами, визнавати свою провину та намагатися виправити власні помилкиstyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 3

Біблійні віршіstyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 4

“А якщо не будете прощати людям гріхів їхніх, то й Батько ваш не простить вам гріхів ваших” (Мт. 6:15)

Номер слайду 5

“Покайтеся і вірте в Євангеліє” (Мр. 1:15)

Номер слайду 6

“…і прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим...” (З молитви “Отче наш”)

Номер слайду 7

“Будьте милосердні, як Отець ваш, що на небесах” (Лк. 6:36)

Номер слайду 8

“Я є Дорога, Правда і Життя” (Ів. 14:6)

Номер слайду 9

Пісня. ДОРОГА ДО БОГА- Розкажи, матусю, мені все про Бога. Де бере початок до нього дорога? - Від серденька, любий, від серденька, сину. Проклади від серця до нього стежину. - Розкажи, матусю, з чого починати, Щоб довіку Бога у серденьку мати? - Як засяють, сину, зорі вечорові, Прочитай молитву, розпочни з любові. Я послухав матір і пішов__ до Бога. Була мені в радість до нього дорога. Колисав я в серці заповітну мрію, А тепер колишу Віру і Надію!

Номер слайду 10

Давним-давно, ще на початку світу,На шостий день Господь людину сотворив...

Номер слайду 11

Відомо нам з Старого Заповіту,Що Бог оте створіння полюбив.

Номер слайду 12

Він дав їй розум і свобідну волю,Але і свій закон для неї дав.І щоб людина мала добру долю,Виконувать закон заповідав.

Номер слайду 13

Але людина вибрала не краще,А гірше вибрала – нараз вчинила зло.І за законом – мала відповісти,Інакше в світі й бути не могло.

Номер слайду 14

Виконуючи волю Батька свого,Ісус Спаситель по землі ходив.І так з любов’ю, але дуже строго. Людей Закону Божого учив.

Номер слайду 15

Аби Закон той розтлумачить людям,Він в основному притчами навчав…. Послухайте і ви одну із притч Ісуса,І в пам’ яті її ви збережіть,Щоб не спіткала вас в житті спокуса,Щоб ви гріха не сміли повторить.

Номер слайду 16

Було у батька вірних два сини: Один був старший, другий був молодший.

Номер слайду 17

І думає чортяка: Я мушу батька з сином посварити. Та так і сталось: чорт своє зробив…

Номер слайду 18

Молодший син якось прийшов із поляІ батькові відразу заявив: Піду я в світ, шукатиму добра. Мені здається, що пора. Між двох синів маєток поділити.

Номер слайду 19

Невдячний сину, що ж ти наробив?Ти що надумав батька покидати?Та він для тебе все життя трудивсь…Тебе за нього Господь покарає.

Номер слайду 20

В краю далекім пив син і гуляв. Розтратив гроші марнотратно.

Номер слайду 21

Я їсти хочу, шкіра аж болить. А їсти я не маю вже нічого.…піду наймуся до людей…Господар пастуха прийняв. Вівці й свині пас він цілоденно…

Номер слайду 22

У мене в батька їсти є усе,А я тут мушу свинське доїдати. Які ж то не смачні оті стручки…

Номер слайду 23

О Боже милий! Боже мій, прости!Прости мені, що я Тебе не слухав. Мій батьку добрий! Що я наробив!Що в світ за очі я подався?Я вже людську подобу загубив!Я вже зі свиньми зрівнявся!

Номер слайду 24

Простіть мені, і хай мій брат простить,Що я шукав добра там, де немає…О, милий Боже, поможи, благаю,Додому повернутися мені…

Номер слайду 25

Пісня. Коли в твою душу загляне тривога,І дні проминають в журбі,Зверни своє серце в покорі до Бога,Він радо поможе тобі

Номер слайду 26

Бо Він – це любов така чиста і тиха,Бо Він – сонце правди ясне. Відкрий Йому серце, Ні горе, ні лихо. Вже буде тобі не страшне.

Номер слайду 27

Тебе не злякає терниста дорогаІ поступ твій буде твердим. Зроби своє серце доступним для Бога. Він радо поселиться в нім.

Номер слайду 28

Бо Він – це любов така чиста і тиха,Бо Він – сонце правди ясне. Відкрий Йому серце, Ні горе, ні лихо. Вже буде тобі не страшне.

Номер слайду 29

А батько сина наче виглядав. Побачив – і впізнав його здалека. Побіг до нього…

Номер слайду 30

…пригорнув, обняв…

Номер слайду 31

Ходи, мій сину, чимскоріш ходи,Я так давно тебе вже виглядаю…

Номер слайду 32

Тобі я, сину, все, усе простив,Бо ти таки до мене повернувся.

Номер слайду 33

Він зразу своїм слугам наказав. Йому найкращу принести одежу…

Номер слайду 34

І навіть одягати помагав…

Номер слайду 35

В той час вертався з поля старший син,Втомився дуже, ледве тягнув ноги.І раптом музика почулася йому…І в честь кого та музика…?Твій рідний брат додому повернувІ в його честь тут робиться забава.

Номер слайду 36

Яка гірка образа, Боже мій!Хіба я можу батькові простити?

Номер слайду 37

Учися людям, сину мій, прощати.

Номер слайду 38

Господь простить і нам усі гріхи. Лиш щиро каймося до Бога.

Номер слайду 39

Які б не були у житті шляхи,До Бога – є найкращою дорога.

Номер слайду 40

Тож йдімо нею в Божий храм,В молитві щирій дяку Йому даймо. За всю науку, що лишив Він нам. А притчу цю навік запам’ятаймо.

Номер слайду 41

Я піду за Христом, моя мамо,По вузькій, кам’янистій стежині,Через терня до Божого храму: Хочу жити в монашій родині. Приспів: Мамо моя, рідна мамо,Не жалій для Христа свого сина,Щоб служив у господньому храміЦілопально, як Божа дитина. Пісня. Я піду за Христом

Номер слайду 42

Я піду за Христом, моя мамо,Стану світлом для темного світу. Щоб відкрили для Господа брами. Свого серця заблукані діти. Приспів: Мамо моя, рідна мамо,Не жалій для Христа свого сина,Щоб служив у господньому храміЦілопально, як Божа дитина. 

Номер слайду 43

Він їх вистраждав, рідна матусю, Заплатив за них дорого кров’ю. З ними я до Христа пригорнуся, Щоб зігрітись святою любов’ю. Приспів : Мамо моя, рідна мамо, Не жалій для Христа свого сина, Щоб служив у господньому храмі Цілопально, як Божа дитина. 

Номер слайду 44

За будь-яких обставин Спаситель був прикладом і наставником для своїх учнів. Він навчав їх молитися, молячись з ними. Він навчав їх любити і служити, люблячи їх і служачи їм. Він навчав їх прощати іншим, прощаючи їм.

Номер слайду 45

Щоб отримати прощення своїх гріхів, нам потрібно прощати іншим. Прощення іншим дозволяє нам позбутися почуття гніву, гіркоти або помсти. Прощення допоможе зцілити духовні рани й принести мир і любов, які може дати лише Бог.

Номер слайду 46

Номер слайду 47

Навчись прощати…Розділи страждання…Проси любові в Господа для себе. Дай руку брату, не лишай в чеканні. Хай він в тобі відчує дотик неба.

Номер слайду 48

Навчись любити…Не в словах лукавих,Не тільки друга, — ворога, що люто. В свій час у тебе кинув грізно камінь. А ти люби, навчись усе забути.

Номер слайду 49

Навчись молитись…Гордість залишивши, На крилах віри принеси в покоріТих, хто в печалі, радість загубивши, Не бачать світла в темних хвилях моря.

Номер слайду 50

Навчись подяки…Щирої подяки,Тієї, що і в горі не зникає. Хай серце плаче, томиться — ти дякуй. У мить таку Господь благословляє.

Номер слайду 51

Дай,Боже, всім благословення, Хай благодать зійде на нас, Прийшла пора просить прощення І для покути слушний час.

Номер слайду 52

Боже, наш Боже! Жалуємо щиро, що ми Тебе образили думками, словами і вчинками. Ти добрий і милосердний для нас, а ми слабкі й невдячні. Прости нам наші гріхи. Ми будемо намагатися Тебе більше не ображати. Допоможи нам бути щораз кращими. Амінь.

Номер слайду 53

Дякуємо за увагу!

Номер слайду 54

Слава Ісусу Христу!Слава навіки!

pptx
До підручника
Основи християнської етики 6 клас (Жуковський В.Л., Ніколін М.М., Филипчук С.В., Лахман Н.М.)
Додано
23 грудня 2018
Переглядів
2770
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку