Презентація "Іграшки-сувеніри зі штучного хутра. Особливості виготовлення"

Про матеріал
Іграшки-сувеніри зі штучного хутра відповідають своїй назві, тому що зроблені з хутра і наповнені м'яким матеріалом. Це різноманітність ігрових та інтер’єрних м'яких іграшок. В презентації представлені особливості виготовлення іграшок з хутра.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Іграшки-сувеніри зі штучного хутра. Особливості виготовлення. Керівник гуртка «М’яка іграшка» Олена Бацман Первомайський будинок дитячої та юнацької творчості

Номер слайду 2

Класифікація іграшок-сувенірів за матеріалом виготовлення Іграшки з тканини Іграшки з хутра. Комбіновані іграшки

Номер слайду 3

Іграшки-сувеніри зі штучного хутраІграшки-сувеніри зі штучного хутра відповідають своїй назві, тому що зроблені з хутра і наповнені м'яким матеріалом. Це різноманітність ігрових та інтер’єрних м'яких іграшок.

Номер слайду 4

Матеріали та інструменти для виготовлення іграшок-сувенірів. Хутро штучне Набивні матеріали Нитки. Ручні швейні голки і шпильки НожиціПапір, картон. Фурнітура. Різнобарвний бісер. Крейда, олівець, лінійка Клей “Дракон”Дріт для каркаса

Номер слайду 5

Прийоми безпечної праціЯкісні голки та шпильки мають бути гострими, рівними, не іржавими. Шпильки та голки потрібно зберігати в голечниці. Ножиці під час роботи потрібно тримати на столі із зімкнутими лезами, кільцями до себе, справа на відстані від краю стола не менше 20 см, щоб випадково не впали. Передавати ножиці потрібно кільцями вперед, тримаючи пальцями за зімкнуті леза. Оптимальну довжину нитки для ручного шиття відміряйте так: тримаючи двома пальцями за кінчик, обведіть нитку кругом ліктя знову до пальців.

Номер слайду 6

Алгоритм виготовлення іграшки Вибір іграшки. Підбір і підготовка матеріалу. Виготовлення лекал. Розкрій деталей. Обробка деталей. Набивання деталей. Складання виробу. Оформлення та оздоблення іграшки.

Номер слайду 7

Вибір іграшки. Підбір і підготовка матеріалуІграшку можна виготовляти за запропонованими зразками або за власним задумом та вибором. Скопіювати викрійки запропонованої іграшки та роздрукувати, або виготовити викрійки власноруч. Виготовлення лекал. Хутро нескладне в обробці і добре тримає форму іграшки. Краще використовувати штучне хутро з коротким ворсом. Колір вибирається за власним бажанням, або за наявністю.

Номер слайду 8

Збільшення або зменшення розмірів викрійки Надійний спосіб збільшення масштабу креслень і малюнків - за допомогою квадратів. Розкреслити аркуш з викрійкою на квадрати однакової величини. На чистому аркуші паперу накреслити квадрати однакової величини з розміром сторони більшим, ніж квадрати на початковому малюнку. Перенести лінії початкового малюнка в клітки більшого розміру.

Номер слайду 9

Розкрій деталей. Розкласти тканину в один шар зворотною стороною до верху. Економно розкласти лекала викрійок, враховуючи напрямок ворсу. Парні деталі, такі як праві і ліві, передні і задні лапи розкладіть симетрично, щоб вони не були викроєні на один бік. Обвести контури деталей милом або олівцем. Зробити припуски на обробку зрізів деталей (3 - 5мм). Вирізати деталі точно по лініях припусків на шви. Увага! Вирізати гострими ножицями тільки основу хутра.

Номер слайду 10

Ручні шви для пошиття іграшки Шов “вперед голку “ Шов “назад голку “ Шов “через край “

Номер слайду 11

Пошиття іграшки. Зшивати деталі іграшки точно по лініях з виворітного боку, залишаючи отвір для вивертання. Зазвичай для зшивання деталей іграшки з хутра використовують шов “через край”. Нитки потрібно підбирати у відповідності з кольором тканини. Деталі вивернути назовні, наповни їх наповнювачем. Отвір для набивання зашити потайним швом ниткою того ж кольору, що і тканина. Скласти іграшку, якщо вона складається з декількох деталей. Виконати оформлення та оздоблення іграшки згідно зразку або ескізу. Готову іграшку можна оформити надавши їй індивідуальності та виразності.

Номер слайду 12

Ідеї для створення іграшок з хутра

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Бажаю успіхів та позитивних емоцій!До нових зустрічей!

pptx
Додано
5 лютого 2021
Переглядів
1018
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку