Презентація "Імена України: Григорій Сковорода"

Про матеріал
Дослідницький проект з української літератури 9 клас Презентація «Імена України: Григорій Сковорода». Постать Григорія Сковороди є унікальною для України, тому наше завдання - повернути його в сучасність та по-новому прочитати автора своєрідної філософії серця й філософії свободи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Літературно-дослідницький проект з української літератури для учнів 9-А класу Мелітопольської ЗОШ І-ІІІ ступенів №4 ММР ЗО

Номер слайду 2

Номер слайду 3

навчити учнів визначати провідні ідеї філософії Григорія Сковороди, за допомогою роздумів осягати внутрішній світ; переконати школярів у необхідності вивчення творчої спадщини Сковороди та використанні її в реальному житті, розумінні людського життя як найвищої цінності, дарованої Богом; стимулювати учнів до альтернативних припущень та здогадів, прагнення до відкриттів; розвивати навички мислення високого рівня; виховувати дев’ятикласників яскравими особистостями на прикладі життя Г. Сковороди та його філософії.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Чи можуть бути слова: ” Світ ловив мене, та не впіймав ”, написані на надгробку Г. Сковороди, візитною карткою всього його життя? Чи можна філософські погляди, над якими розмірковував Григорій Сковорода ще два століття тому, уважати сьогодні актуальними? У чому сенс людського життя за Сковородою?

Номер слайду 6

Григорій Сковорода - видатний філософ, талановитий поет, людина українського бароко - і водночас наш сучасник, провісник нинішньої незалежної України.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Висвітлити яскраві сторінки життя видатного українського письменника й філософа Григорія Сковороди. Створити мультимедійну презентацію.

Номер слайду 9

Подати історичну довідку про соціально-економічні процеси в Україні в другій половині ХVІІІ століття. Створити веб-сайт.

Номер слайду 10

Розтлумачити філософські погляди Г.С. Сковороди на життя. Створити мультимедійну презентацію.

Номер слайду 11

Оформити стенд-експозицію “Літературними стежками Г. Сковороди”. Підготувати питання для евристичної бесіди. Створити публікацію.

Номер слайду 12

Прокоментувати й розкрити зміст афоризмів Григорія Сковороди. Створити мультимедійну презентацію. Провести соцопитування серед учнів дев’ятих класів.

Номер слайду 13

Баглій Д. Український мандрівний філософ Григорій Сковорода. - К.,1992. Ковалинський М. Життя Григорія Сковороди. - К., 1963. Сковорода Г. Філософські трактати. - К., 1967.

Номер слайду 14

http//www.meta.ua/ http//www.google.ru/

Номер слайду 15

ppt
Додано
13 серпня 2019
Переглядів
956
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку