Презентація "Інтеграція історії України та української літератури під час підготовки до ЗНО"

Про матеріал

У поданій презентації мова йде про інтеграцію двох предметів - історії України та української літератури. Ці предмети є обов'язковими під час проходження ЗНО і тут подано перелік тем, які повторюються в цих курсах.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інтеграція історії України та української літератури під час підготовки до ЗНО

Номер слайду 2

Під час підготовки до Зовнішнього незалежного оцінювання з історії України учням допомагають знання з української літератури. Прослідковується інтеграція цих предметів під час вивчення ряду тем. А саме яких, зараз розглянемо.

Номер слайду 3

Тема: Українські землі наприкінці ХVІІ – у першій половині ХVІІІ ст. Усна народна творчість представлена передусім думами – ліро-епічними творами про козаків;Історичні пісні про події національно – визвольної війни та її героїв;

Номер слайду 4

Тема: Українські землі в другій половині ХVІІІ ст. Життя і творчість Григорія Сковороди

Номер слайду 5

Тема: Українські землі у складі Російської імперії наприкінці ХVІІІ – у першій половині ХІХ ст.1798 рік – вихід першого українського твору, написаного розмовною мовою – «Енеїда» Івана Котляревського;найпопулярніші байки Петра Гулака – Артемовського; твори Григорія Квітки – Основ’яненко; байки Євгена Гребінки;твори та діяльність Великого Кобзаря – Тараса Шевченко.

Номер слайду 6

Тема: Культура України в другій половині ХІХ – на початку ХХ ст. «Народні оповідання» Марка Вовчок та твори Панаса Мирного;Пантелеймон Куліш та його роман «Чорна рада»;Діяльність та життя Івана Франка;Твори Лесі Українки;Михайло Коцюбинський та його «Fata morgana»;Новели Стефаника, діяльність Вороного та Семенко.

Номер слайду 7

Тема: Українська СРР в умовах нової економічної політики (1921 – 1928)Літературно-художні обєднання «Гарт», «Плуг», «Аспис», «ВАПЛІТЕ» та участь в них таких діячів літератури, як П. Тичина, В. Сосюра, М. Зеров, М. Рильський, М. Хвильовий, М. Бажан та Ю. Яновський.

Номер слайду 8

Тема: Утвердження тоталітарного режиму в 1929 – 1939 рр.«Розстріляне відродження» – репресії проти українських митців

Номер слайду 9

Тема: Україна в роки Другої світової війни (1939 – 1945)Діяльність Союзу українських письменнтків;Діяльність Олександра Довженка та його кіно-повість «Україна в огні»

Номер слайду 10

Тема: Україна в перші повоєнні роки (1945 – на початку 1950-х років)Діяльність А. Малишко, М. Стельмаха, М. Рильського, О. Гончара та В. Сосюри.

Номер слайду 11

Тема: Україна в умовах десталінізації (1953 – 1964)О. Довженко «Зачарована Десна»;В. Сосюра «Розстріляне безсмертя» та «Мазепа»;Г. Тютюнник «Вир»;М. Стельмах «Кров людська – не водиця»;О. Гончар «Тронка»;В. Симоненко, Л. Костенко, М. Вінграновський

Номер слайду 12

Під час ЗНО – 2017 учням було поставлено ряд запитань щодо роману «Собор» Олеся Гончара

Номер слайду 13

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Каліненкова Валентина Степанівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
14 квітня 2018
Переглядів
1668
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку