Презентація "Інтерактивне заняття до Дня Соборності України «Ми маленькі патріоти»"

Про матеріал
Презентація "Інтерактивне заняття до Дня Соборності України «Ми маленькі патріоти» (мандрівка-квест на потязі із зупинками-цікавинками) 3 клас Розробила вчитель початкових класів Вероніка БОГАЧЕНКО
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Добрий день!Запрошуємо вас на інтерактивне заняття до Дня Соборності України (мандрівка-квест на потязі із зупинками-цікавинками) 3 клас Розробила вчитель початкових класів Вероніка БОГАЧЕНКО«Ми маленькі патріоти»

Номер слайду 2

Україна — край мій рідний. Від Кавказу по Карпати,І веселий, і свобідний,І великий, і багатий. Де є в світі кращі ріки,Як Дністер, Дніпро-Славута?Хто покине їх навіки,Тому в серці вічна смута. Де є в світі кращі гори,Де таке повітря свіже?Де шумлять так гарно бориІ хвилює спіле збіжжя?Де ясніше сонце світить,Де гарніше зорі сяють?Де ж солодше пахнуть квіти —Як у нашім любім краї! Роман Купчинський

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

22 січня День Соборності України

Номер слайду 11

єдність усіх територій тієї чи іншої держави Соборність —

Номер слайду 12

Ідея соборності України як держави бере свій початок від об’єднання давньоруських земель навколо князівського престолу в Києві, а її філософське коріння сягає часів Візантії.

Номер слайду 13

Протягом віків практичним втіленням ідеї соборності займались українські гетьмани Іван Мазепа. Богдан Хмельницький. Петро Дорошенко. Пилип Орлик

Номер слайду 14

1917 р. була проголошена Українська Народна Республіка, до складу якої увійшло 9 українських губерній.

Номер слайду 15

1 грудня 1918 р. у Фастові був підписаний «Передвступний договір» про об'єднання УНР і ЗУНР, у якому було заявлено про непохитний намір в найкоротший строк створити єдину державу.

Номер слайду 16

22 січня 1919 р. у Києві на Софійській площі відбулися урочисті збори, на яких був проголошений Акт Злуки (об'єднання) українських земель, засвідчений Універсалом про об'єднання УНР і ЗУНР в єдину Велику Україну. 95

Номер слайду 17

Пропонуємо взяти участь у квесті та виконати усі завдання на зупинках нашого українознавчого маршруту.

Номер слайду 18

Зупинка «Символи України» Кожна країна має свої символи як державні, так у народні. Україна не є винятком. Завдання 1: Намалюйте народні символи України.

Номер слайду 19

Зупинка «Обереги України» Відомо, що вишиванка є святинею українського народу, берегинею роду та сім’ї. Завдання 2: Зроби фото у вишиванці.

Номер слайду 20

Зупинка «Україна творча» Завдання 3: Викладіть із підручних матеріалів слово «Україна» та зробіть фото.

Номер слайду 21

Зупинка «Віночок» Сплетений із пахучих трав та ніжних квітів, прикрашений барвистими стрічками і наділений магічним змістом, український вінок — один з найдавніших символів нашої країни. Завдання 4: Зроби фото у віночку.

Номер слайду 22

Зупинка «Український шедевр» Народні майстри України створюють речі для себе та інших жителів нашої країни. Завдання 5: Створіть виріб або аплікацію національно-патріотичної тематики. Проявіть творчість та фантазію. Зробіть фото.

Номер слайду 23

Бажаємо наснаги та творчого натхнення. Чекаємо фото-звіти.

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
1 лютого 2023
Переглядів
430
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку