Презентація " Інтерактивні технології: за і проти"

Про матеріал

Презентація " Інтерактивні технології: за і проти" є матеріалом у якому дається пояснення поняття "інтерактив", описуються задачі та види інтерактивних методів навчання, їх стислий перелік, а також метод шести капелюхів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інтерактивні технології За і проти

Номер слайду 2

   Інтерактивний(англ.)= “Inter” (взаємний) + “act” (діяти) “Інтерактивний”- означає сприяти, взаємодіяти чи знаходитися в режимі бесіди, діалогу з будь-чим (комп’ютером), чи з будь-ким (людиною).

Номер слайду 3

Інтерактив: Спеціальна форма пізнавальної діяльності; Навчальний процес організовано так, що практично всі слухачі заохочені до процесу пізнання,; Має бути атмосфера доброзичливості, взаємопідтримки та співпраці; На занятті організується індивідуальна, парна, групова робота; Застосовуються дослідницькі процеси, ділові гри, робота з документами, різними джерелами інформації, використовувати творчі завдання.

Номер слайду 4

Задачі інтерактивних методів навчання: розвиток комунікативних умінь і навичок; встановлення емоційного контакту між слухачами ; розвиток уміння працювати у команді, прислухатись до думки свого товариша; зняття нервового навантаження слухачів, можливість змінювати форми їх діяльності, переключати увагу на вузлові питання теми; пробудження інтересу та мотивації; розвиток навичок самостійного мислення та дій.

Номер слайду 5

Види інтерактивних методів Метод мозкової атаки - це метод розв'язання невідкладних завдань за короткий час.  «Круглий стіл» - метод проведення заняття із слухачами які, як правило, мають досвід роботи, практичний діяльності з питання, що обговорюється. Дискусія –активний метод проведення занять, покликаний мобілізувати практичні й теоретичні знання, погляди слухачів на проблему, що розглядається. Ситуаційний аналіз полягає в тому, що слухачі, ознайомившись з описом проблеми, самостійно аналізують ситуацію, діагностують проблему й надають свої ідеї й рішення в дискусії з іншими слухачами.

Номер слайду 6

Групові методи Робота в парах Робота в трійках Змінювані трійки 2+2=4 Карусель Робота в малих групах Акваріум Ажурна пилка Метод-прес Навчаючи-вчусь

Номер слайду 7

Фронтальні методи: Велике коло Мікрофон Незакінчені речення Аналіз дилеми(проблеми) Мозаїка Самооцінка Інтерв'ю

Номер слайду 8

Рівень професіоналізму, ініціативи, творчості Володіння ефективними формами та методами організації навчально -виховного процесу Забезпечення високої результативності, якості власної праці

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Інформація Логічний позитив Почуття та інтуїція Креативність Управління процесом Критика

ppt
Додано
11 липня 2018
Переглядів
1164
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку