презентація "Інтернет і соц. мережі, основні небезпеки"

Про матеріал
ознайомити Вас з позитивним та негативним впливом Інтернету та соціальних мереж на дітей; дати можливість самостійно прийняти ту позицію, до якої ви схиляєтесь, розвивати навички роботи в групах, вміння висловлювати свою точку зору, виховувати інтерес до порушеної теми
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інтернет та соцмережі. Правила користування та основні небезпеки. 1r

Номер слайду 2

Мета: ознайомити учнів з позитивним та негативним впливом Інтернету та соціальних мереж; дати можливість учням самостійно прийняти ту позицію, до якої вони схиляються;розвивати навички роботи в групах, вміння висловлювати логічно і конкретно свою точку зору, виховувати інтерес до порушеної теми. 2

Номер слайду 3

Правила 1. Бути активним. 2. Звертатися одне до одного на ім’я.  3. Не критикувати,  бути толерантним. 4. Правило піднятої руки.  5. Бути щирим.  6. Не оцінювати одне одного.  7. Не перебивати.3

Номер слайду 4

4« Дерево очікувань»

Номер слайду 5

інтерне́т (від англ. Internet), — це всесвітня інформаційна система загального доступу, яка логічно зв'язана глобальним адресним простором та базується на Інтернет-протоколі, визначеному міжнародними стандартами5

Номер слайду 6

6 Соціальна мережа – це соціальна структура, створена об’єднаними за однією або декількома ознаками взаємозалежності вузлами, які здебільшого представлені індивідуальними членами або організаціями. Соціальні мережі можуть бути створеними на тлі спільності цінностей, дружби, родинності, неприязні, конфлікту, торгівлі, зв’язків в мережі Інтернет, сексуальних зв’язків, релігійних поглядів абощо.

Номер слайду 7

7 Світлофор

Номер слайду 8

1. Намагайтеся як можна детальніше розказувати про себе. Особливо в соціальних мережах 2. Ніколи не відкривайте вкладення, надіслані з підозрілих і невідомих Вам адрес3. Пароль можна розказувати найближчим друзям, тим, кому найбільше довіряєш4. Можна розміщати фото з друзями без їх дозволу5. На зустріч з Інтернет-другом необхідно обов’язково іти з декількома друзями (батьками) та призначити зустріч в людному місці8

Номер слайду 9

6. При реєстраціях на різноманітних чатах, форумах, он-лайн іграх краще не використовувати справжнє ім’я 7. Копіювання чужої музики, комп’ютерних ігор та програм не є крадіжкою 8 . Всі матеріали в Інтернеті є правдивими 9. Не варто додавати незнайомих людей до себе в соціальну мережу

Номер слайду 10

10. Якщо ти отримав неочікуваний електронний лист, в якому тобі пропонується надзвичайно вигідна пропозиція, вірогідність того, що це шахрайство, дуже велика 11. Потрібно завжди слідкувати за інформацією, яку Ви викладаєте в Інтернет 12. Можна надсилати свої фото незнайомцям 13. Я не несу відповідальності за свої висловлювання в Інтернеті

Номер слайду 11

Кубик 11

Номер слайду 12

Правила безпечного користування ІНТЕРНЕТОМ12

Номер слайду 13

Правило 113 У Інтернеті час летить швидко. Саме тому, розпочинаючи роботу, встанови біля комп'ютера таймер і обмежуй час проведений в мережі.

Номер слайду 14

Правило 214 Будь чемним і ввічливим з іншими користувачами мережі. Пам`ятай, що спілкування з друзями в Інтернеті, майже нічим не відрізняться від спілкування з ними у реальному житті.

Номер слайду 15

Правило 315 Знай, що у Інтернеті безліч шахраїв, тому зберігай свої особисті данні (адресу, дату народження, номер телефону). Не вказуй їх при спілкуванні у мережі.

Номер слайду 16

Правило 416 Завжди розповідай про свої проблеми у Інтернеті батькам. Вони тобі друзі і допоможуть розв`язати тобі будь-які ускладнення в мережі.

Номер слайду 17

Правило 517 Обходь погані сайти. Вони можуть нести в собі віруси та бути шкідливими для твого психічного здоров`я.

Номер слайду 18

Правило 618 Ніколи нічого не купуй у Інтернеті без дозволу батьків, адже ти неповнолітній,тому не можеш самостійно розпоряджатися грошима.

Номер слайду 19

Правило 719 Якщо тебе ображають у мережі повідом про це батькам. Вони допоможуть тобі заблокувати цього користувача.

Номер слайду 20

Правило 820 Не довіряй інформації з неперевірених інтернет- сайтів. Більшість з них являються лише носіями для вірусів.

Номер слайду 21

Правило 921 Не довіряй інтернет-розіграшам. Адже ти можеш не лише програти, а й втратити гроші (електронну адресу,тощо).

Номер слайду 22

Правило 1022 Якщо ти отримав сумнівний електронний лист, не відкривай його самостійно. Адже він може нести в собі небезпеку. Краще порадитися з батьками.

Номер слайду 23

Займи позицію 23

Номер слайду 24

Переваги Інтернета

Номер слайду 25

Інтернет-небезпеки

Номер слайду 26

Небезпеки, які приховує інтернет. Фішинг – технологія Інтернет-шахрайства, розроблена з метою крадіжки конфіденційної інформації. Кардинг – вид шахрайства, при якому проводиться операція з використанням банківської картки або її реквізитів, не ініційована або не підтверджена її власником.

Номер слайду 27

Буллінг (англ. bullying) – залякування, переслідування, знущання, глузування й інші дії, які здатні налякати, принизити й іншим чином негативно впливати на дитину. Мобінг (натовп) - психологічні утиски, переважно групові, що включають у себе постійні негативні висловлювання, постійну критику. Грумінг - входження в довіру до дитини з метою схилення її до якого-небудь брутального поводження, в тому числі і в сексуальному плані.

Номер слайду 28

28Інтернет-залежність — психічний розлад, нав'язливе бажання вийти в Інтернет і хвороблива нездатність вчасно відключитися від нього. Це явище може спричинити стан, у якому людина фокусуватиметься на віртуальному, а не реальному світі. Людина в такому стані може ігнорувати потребу у їжі, туалеті, сні, живому спілкуванні, фізичній активності і тощо.. Самогу́бство (суїцид) — свідоме самостійне позбавлення себе життя, спричинене своєю безпосередньою, умисною і бажаною дією. Медичний термін самогубства «суїцид» має коріння у латинській мові — лат. sui caedere вбивати себе.

Номер слайду 29

29 Бінго

Номер слайду 30

30

Номер слайду 31

Дякую за увагу!!!Бажаю всім здоров’я, успіхів і творчого натхнення!

pptx
Додав(-ла)
Смаль Катя
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
22 лютого 2020
Переглядів
3229
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку