Презентація "Історична постать - Адольф Гітлер"

Про матеріал
Презентація "Історична постать - Адольф Гітлер"Презентація "Історична постать - Адольф Гітлер"Презентація "Історична постать - Адольф Гітлер"Презентація "Історична постать - Адольф Гітлер"Презентація "Історична постать - Адольф Гітлер"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Історична постать - Адольф Гітлер. Підготувала здобувачка вищої освіти групи 11-ПО Соколенко Анастасія 

Номер слайду 2

 Адольф Гітлер - політичний та державний діяч Німеччини, райхсканцлер від 1933 до 1945 року, провідник Націонал-соціалістичної робітничої  партії Німеччини (НСДАП), один з ідеологів національного соціалізму. Гітлер був одним з ініціаторів розв'язування Другої світової війни, у якій Німеччина зазнала поразки.

Номер слайду 3

План1. Дитинство 2. Участь у Першій світовій війні 3. Формування світогляду4. Прихід до влади5. Зовнішньополітична діяльність 6. Крах планів про світове панування 7. Смерть Гітлера8. Особисте життя 9. Переконання та звички 10. Цікаві факти

Номер слайду 4

Адольф Гітлер народився 20 квітня 1889 р. в готелі «У померанця» в Браунау-на-Інні, маленькому австрійському містечку поблизу Лінца, на кордоні з Баварією, на території тодішньої Австро-Угорщини.      Він був четвертим із шести дітей Алоїса Гітлера (до того — Шикльґрубера) дрібного службовця-митника, який 1876 року взяв прізвище свого названого батька — Гітлер, та Клари Гітлер (дівоче прізвище Пельцль).

Номер слайду 5

Клара Гітлер, Алоїс Гітлер та Адольф в дитинстві 

Номер слайду 6

Дитинство Адольфа проходило під сильним впливом суворого батькового виховання, який хотів примусити сина повторити його кар'єру службовця, та безумовної любові з боку матері.

Номер слайду 7

1 серпня 1914 почалася Перша світова війна. Гітлер зрадів звістці про війну. Він негайно подав заяву Людвігу III, щоб отримати дозвіл служити в Баварській армії. Вже наступного дня йому запропонували з'явитися в будь-який баварський полк. 25 серпня 1918 Гітлер отримав нагороду за службу III ступеня. За численними свідченнями, він був обачним, дуже сміливим і чудовим солдатом.

Номер слайду 8

15 жовтня 1918 — отруєння газом під Ла Монтень у результаті вибуху хімічного снаряду поряд з ним. Ураження очей. Тимчасова втрата зору. Лікування в баварському польовому лазареті в Уденарді, потім у прусському тиловому лазареті в Пазевальку. Перебуваючи на лікуванні в госпіталі, дізнався про капітуляцію Німеччини і повалення кайзера, що стало для нього великим потрясінням.

Номер слайду 9

Основні засади своєї ідеології Гітлер описав в автобіографічній книзі «Моя боротьба» . В її основі лежали ідеї шовінізму, соціалізму та антисемітизму, увібрані ним від низки австрійських ідеологів: Ґеорга фон Шенерера, Карла Люґера, Ріхарда Ваґнера

Номер слайду 10

 1933 року, коли президент Пауль фон Гінденбург призначив Гітлера райхсканцлером (фактично — прем'єр-міністром) Німеччини. Посади райхсканцлера Гітлерові було замало, тому після смерті 2 серпня 1934 року президента Пауля фон Гінденбурга, він зайняв його місце, а також запровадив нову найвищу державну посаду Німеччини — «фюрера і райхсканцлера».

Номер слайду 11

 У зовнішній політиці, Гітлер прагнув встановити повну гегемонію Німеччини на міжнародній арені. Його основною метою було змінити розташування сил у Європі, поставивши на коліна основних суперників та водночас країн-переможниць у Першій світовій війні: Францію та Велику Британію. Вже у 1942 році стало зрозуміло, що плани Гітлера про швидку та беззаперечну перемогу на всіх фронтах зазнали краху. 

Номер слайду 12

Особисте життя Гітлера маловідоме. Достовірно можна сказати лише те, що його єдиною офійною дружиною була Ева Браун, з якою він побрався перед самою смертю 29 квітня 1945 року. Дітей від неї Гітлер не мав. З близьких родичів Гітлера відомо про його єдинокровного брата Алоїза, сином якого був Гайнц Гітлер, німецький військовик.

Номер слайду 13

Відповідно до більшості біографів, Гітлер був вегетаріанцем з 1931 року (з моменту самогубства Гелі Раубаль) до самої смерті в 1945 році. Деякі автори стверджують, що Гітлер лише обмежував себе у вживанні м'яса. Він також негативно ставився до куріння, у нацистській Німеччині була розгорнута боротьба з цією звичкою. Гітлер з хворобливою ретельністю дбав про чистоту. Панічно боявся людей з нежитем. Не терпів фамільярності.

Номер слайду 14

Цікаві факти. Гітлер диктував свої виступи «на одному диханні», безпосередньо друкарці. Остання прижиттєва кінозйомка Гітлера була зроблена 20 квітня 1945 року в саду Райхсканцелярії. У січні 2012 року картину фюрера «Нічне море» продали на аукціоні за 32 тис. євро.

Номер слайду 15

Дякую за увагу

pptx
До підручника
Історія України (рівень стандарту, академічний) 10 клас (Кульчицький С.В., Лебедєва Ю.Г.)
Додано
18 квітня 2021
Переглядів
2193
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку