Презентація "Іван Багряний "Тигролови" як український пригодницький роман".

Про матеріал
Презентація до уроку української літератури в 11 класі "Іван Багряний "Тигролови" як український пригодницький роман" (Містить матеріали з історії написання твору, гронування образів, тестові завдання).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Тестові завдання до твору “Тигролови”.1. З драконом у творі асоціюється: а) тоталітарний режим;б) потяг з ув’язненими до Сибіру; в) залізнична колія, що пролягала вздовж болота і густого лісу; г) літак, який кружляв над концтабором. 2. Казковий герой, який би не зміг подолати дракона — потворну істоту?а) Ілля Муромець; б) М. Кожум’яка; в) І. Котигорошко;г) Іван-Побиван.

Номер слайду 20

3. Вагони потяга порівнюються у творі з:а) ящиками; б) перевантаженими човнами;в) коробками; г) великими валізами. 4. «Дєлом доблесті і геройства» для вартових поїзда-дракона є: а) пильно охороняти в’язнів;б) контролювати кожний рух «злочинців»;в) забезпечувати спокій майору Медведину; г) не зрадити Ф. Дзержинського. 5. Якої пісні виконував Г. Многогрішний, а з ним й інші ув’язнені під час етапу до Сибіру в потязі? а) Бурлацької; б) козацької; в) чумацької; г) про кохання.

Номер слайду 21

6. Чим була викликана роздратованість начальника охорони, коли потяг прибув до кінцевого пункту призначення? а) Бунтом ув’язнених; б) відсутністю Г. Многогрішного; в) великою кількістю смертності серед полонених; г) надмірним співчуттям цивільних до ув’язнених. 7. Казковим краєм, золотим ельдорадо назвав письменник: а) Крим; б) Кавказ; в) Сибір;г) Закарпаття.

Номер слайду 22

8. Рослина, яка з-поміж усіх могла «змагатися з тиграми»: а) папороть; б) рута; в) чебрець; г) женьшень.9. Втіленням «могутності, сили і гонору своєї пролетарської держави» у романі є: а) майор Медвин; б) усі пасажири експреса; в) охоронці потяга-дракона; г) газета «Правда».

Номер слайду 23

10. Улюбленою піснею Наталки була: а) За лихими ворогами, мій миленький, не ходи;б) За тучами, за хмарами сонечко не сходить;в) Ой, летять-летять два соколи через сад… г) «Віють вітри, віють буйні»11. Якого звичаю дотримувалися Сірки, вирушаючи у далеку путь: а) молились Богу; б) пили свячену воду; в) нетривалий час сиділи на призьбі; г) пили чай із рути-м’яти.

Номер слайду 24

12. Григорій Многогрішний, каторжник Сибіру — а) правнук гетьмана;б) славетний полтавчанин;в) майстерний швець; г) людина, якою пишалася вся українська громадськість.

pptx
Додано
1 листопада 2023
Переглядів
1264
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку