Презентація "Казка «Україна в майбутньому»"

Про матеріал
Казка «Україна в майбутньому» Казка про дівчинку Українку та про вороже плем’я поганців. У казці чітко розмежоване добро та зло. На прикладі позитивних персонажів діти вчаться бути добрими та чуйними. Добро завжди перемагає зло!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Казка«Україна в майбутньому»

Номер слайду 2

Зелені Карпати і чорне золото Донбасу.

Номер слайду 3

Збурені хвилі Чорного моря і задумливі ліси Полісся

Номер слайду 4

Розлогі та нескінченні, мов людська пам'ять , степи й вічний плин Дніпра, що витікає з далекої історії і впадає в далеке майбутнє...

Номер слайду 5

Усе це — і не тільки це — Україна.

Номер слайду 6

Дуже давно, вже й ніхто не пам’ятає коли жила маленька дівчина, звали її Україна.

Номер слайду 7

У неї була дуже гарна хатка, біля хатки росли високі стрункі дерева, які щоранку махали своїми вітами вітаючи дівчинку. Навкруг дерев щоранку літали метелики, цвірінькали пташки, сонечко мило посміхалося Україні. А ще біля будиночку росли найкрасивіші квіти, які також щоранку кивали голівками вітаючи свою господиню.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Лісові тваринки любили заходити до дівчинки в гості, адже вона їх завжди частувала чимось смачненьким: ведмедика – бочечкою меду, білочці давала грибочки, зайчику морквину.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Окрім того, дівчинка була дуже працьовита, вона і по дому поралась, ще й встигала вирощувати бурячки, капусту, картоплю, огірочки.

Номер слайду 12

Та одного разу прийшла в її дім біда – поряд оселилося вороже плем’я поганців. Вони були грубі, знахабнілі, ліниві. Спочатку вони забрали у дівчинки весь врожай і бурячки і капусту і картоплю і огірочки, адже самі працювати не вміли і не хотіли.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Коли прийшла осінь і навіть налетів перший сніг, поганці вирішили забрати у України останнє її домівку.

Номер слайду 15

Дівчинка дуже засумувала, гірко заплакала та заспівала сумну пісню. Спів її вітри понесли лісами полями так що почули всі її звірі-друзі, пташки і метелики та кинулись на допомогу.

Номер слайду 16

Гуртом їм було не складно відігнати ворога, вони всі дружньо стали проти ворога і прогнали його. Дівчинка була дуже щаслива і вдячна друзям за допомогу. Всі друзі обнялися і зрозуміли – разом вони сила!!!

Номер слайду 17

Дякую за увагу!

pptx
Додано
11 січня
Переглядів
109
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку