Презентація "Класична технологія виконання хімічної завивки"

Про матеріал
Хімічна завивка! Власниці прямого волосся часто мріють мати волосся хвилясте, але як проходить такий процес і скільки він триває можна дізнатися переглянувши презентацію. Презентація містить топис всіх етапів виконання хімічної завивки
Зміст слайдів
Номер слайду 1

їх характеристика Тема № 90

Номер слайду 2

Тест волосся Якщо знебарвлене волосся розривається при розтягуванні в сухому вигляді, хімічна завивка їм протипоказана. Невелике пасмо необхідно помістити в склад для завивки і витримати 10 хвилин. Якщо після цього волосся втрачає міцність і розривається, вони можуть не витримати навантаження хімічного процесу і завивку краще не проводити. Якщо блондоване волосся після занурення в хімічний склад для завивки не розривається, але їх зовнішній вигляд дещо змінився, склад слід розвести водою в співвідношенні 1:1.

Номер слайду 3

Змивка хни Волосся, недавно забарвлене хною, може не завитися, оскільки хна володіє дубильними властивостями, хна робить волосся дуже товстим і перешкоджає проникненню хімічного складу всередину. Щоб видалити хну з волосся, необхідно зробити спиртно-масляний компрес.

Номер слайду 4

Спиртно-масляний компрес Дуже обережно, намагаючись не попасти на шкіру голови, змочити волосся 70%-вим розчином спирту і витримати 5-10 хв. Потім нанести на волосся яку-небудь рослинну олію і накрити голову поліетиленом. Витримати не менше 30 хв і промити шампунем для жирного волосся.

Номер слайду 5

ІІ спосіб Є і інший спосіб ослабити дію хни. Для цього на волосся наноситься розчин для фіксації і витримується протягом 10-15 хв. Потім склад змивається.

Номер слайду 6

Вибір діаметра коклюшок залежить від якості волосся та бажаної форми завитка. Тонкі коклюшки створюють дрібні пружні завитки. Чим більший діаметр коклюшок, тим більші виходять хвилі, але пружність їх зменшується. При виборі коклюшок слід орієнтуватись на те, що в результаті завивки отримується хвиля Ѕ діаметра коклюшки.

Номер слайду 7

Коклюшки Локони дрібні

Номер слайду 8

Середній діаметр

Номер слайду 9

Великий діаметр Величина локона = Ѕ діаметра бігуді

Номер слайду 10

Миття волосся перед хімічною завивкою Хімічна завивка виконується лише на чисте волосся. Тому перед завивкою волосся обов'язково миється шампунем глибокої очистки, незалежно від того, коли мили востаннє. Це дозволить злегка відкрити лусочки, що прискорить проникнення складу у волосся.

Номер слайду 11

Мити волосся слід один раз, не масажуючи при цьому шкіру голови, щоб зберегти на ній жировий прошарок і таким чином захистити від зайвої дії кислот і лугів. Витерти злегка рушником надлишкову вологу, після чого волосся розчісують. Ні до, ні після миття не слід використовувати щітку для волосся, щоб не пошкодити кутикулу.

Номер слайду 12

Попередня стрижка Якщо волосся дуже довге, перш ніж приступати до хімічної завивки, необхідно виконати попередню стрижку волосся, трохи довше бажаної довжини. У стрижці треба профілірувати кінці волосся, оскільки природна різниця в довжині зрізалася, а волосся однієї довжини досить важко піддається накрутці на коклюшки. Слід пам'ятати, що після хімічної завивки волосся завжди виглядає коротше. Після хімічної завивки проводиться остаточна, вже точна стрижка. Якщо стрижку не зробити, то волосся із-за пересушених кінчиків погано розчісуватиметься і виглядатиме недоглянутими.

Номер слайду 13

Фарбування і хімзавивка Рекомендують фарбування виконувати після процедури хімзавивки, оскільки в процесі, внаслідок хімічних реакцій, колір буде змінено

Номер слайду 14

Вибір схеми накрутки Розподіл волосся на зони і вибір схеми накручування залежить від бажаного результату

Номер слайду 15

Ширина і товщина пасм Товщина пасма = діаметру коклюшки, а ширина довжині коклюшки мінус 1-1,5 см

Номер слайду 16

Кут відтяжки а) Кут 45° у напрямку до чола, (максимальний обєм) б) кут 90°; (стандартно, нормальний обєм) в) кут 45° у напрямку до потилиці (мінімальний обєм) Кут відтяжки і сила натягу незмінні в процесі роботи. а) в) б)

Номер слайду 17

Відділення пасм Пасма при накручуванні акуратно відділяються гребінцем з хвостиком, відчісують, відтягуються перпендикулярно голові

Номер слайду 18

Накручування пасм Дуже ретельно слід накручувати кінчики пасм, Для цього використовують папір для кінчиків пасм, що полегшують накрутку волосся при хімічній завивці.

Номер слайду 19

Закріплюючі гумки Закріплюючі гумки не мають бути дуже тугими, не повинні вдавлюватися у волосся і розташовуватися дуже близько до кореня, щоб не вийшло заломів, які надалі можуть привести до обриву волосся.

Номер слайду 20

Розташування коклюшок За обраною схемою аналогічно виконується накрутка всієї маси волосся

Номер слайду 21

Нанесення хімічного складу Коли все волосся накручене, на кожну коклюшку (зверху і знизу) швидко і рівномірно наноситься хімічний склад. Навколо голови укладаємо ватний джгут

Номер слайду 22

Нанесення хімічного складу Не можна наносити дуже велику кількість хімрозчину відразу, оскільки верхні шари волосся, увібравши в себе дуже багато вологи, набубнявіють і не пропустять склад в нижні шари, які залишаться не промоченими, і склад почне стікати на шкіру голови і обличчя.

Номер слайду 23

Нанесення хімічного складу Перший раз наносять зовсім трохи хімічного складу, щоб він зміг поступово проникнути всередину. Удруге складу можна нанести трохи більше, щоб він проник ще глибше, хімію наносять до тих пір, поки рідина не перестане вбиратися.

Номер слайду 24

Зверніть увагу! Під час нанесення на волосся складу для хімічної завивки клієнтові слід дати в руку серветку. При змочуванні волосся складом для хімічної завивки або фіксатором економити не можна — волосся має бути добре промочене. Перед нанесенням складу для хімічної завивки шкіру по лінії росту волосся треба змастити захисним кремом, а довкола голови зав'язати згорнуту джгутом серветку. Після просочення волосся складом джгут знімається.

Номер слайду 25

Час витримки складу Час витримки складу хімічної завивки волосся ПО ІНСТРУКЦІЇ (Estel 25 хв.)і може бути індивідуальний, оскільки залежить від структури волосся і бажання клієнта мати завиток тієї, або іншої міри пружності. Хімічна завивка може виконувати двояку роль: бути основою для зачіски і самостійною зачіскою.

Номер слайду 26

Перевірка міри закрученості При цьому пасмо розкручують не до кінця. Якщо вона придбала S-подібну форму (не дуже тугу, але і не мляву), це може служити сигналом готовності. Для визначення міри закрученості пасма волосся необхідно під час процесу завивки розкручувати на різних ділянках голови через 10-15 хв.

Номер слайду 27

Перевірка міри закрученості Якщо розкрутити пасмо до кінця, а потім закрутити її знову, можна не збігтися з вже сформованою хвилею, і на цьому пасмі процес завивки почнеться спочатку. Ознакою хорошої завивки є пружний і вологий локон.

Номер слайду 28

Ополіскування волосся не знімаючи коклюшок, волосся слід дуже ретельно промити. Це дуже важливо, оскільки, якщо волосся не промити, під впливом залишків хімічного розчину фіксація носитиме поверхневий характер. Тривалість ополіскування волосся під час хімічної завивки залежить від довжини волосся.

Номер слайду 29

Фіксація волосся Як вже говорилося, фіксація відновлює порушену структуру волосся і від ретельності фіксації і нейтралізації залежить результат всього процесу. Якщо фіксація волосся виконана поверхнево, тіогліколева кислота буде знищена не повністю і частина поперечних з'єднань не зможе утворитися. Молекулярні зв'язки волосся залишаться частково розщепленими, і волосся буде нееластичним.

Номер слайду 30

Фіксація волосся Фіксуючий розчин готується безпосередньо перед використанням. Ретельно промивши, волосся від хімлосьйону, слід промокнути рушником, інакше вода зменшить концентрацію фіксатора, і його дія ослабне. Перший раз фіксатор наносимо на коклюшки після витримки коклюшки обережно знімають з волосся, намагаючись не відтягувати завиток. Другий раз наносимо фіксатор на волосся, знявши коклюшки, витримати певний час.

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Нейтралізація і стабілізація Після повторної фіксації волосся слід ретельно промити і обробити препаратом для нейтралізації і стабілізації. На завершальному етапі використовується біологічний закріплювач кератину, який миттєво укріпляє кератин волосся, нейтралізує залишки пергідроля і тіогліколевої кислоти, робить волосся еластичним, впливає на тривалість збереження хімічної завивки і пружності локонів.

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Укладка Укладку виконуємо з використанням дифузора і засобу стайлінгу Рекомендуємо клієнту домашній догляд

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Kozlova Olga
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
15 квітня 2020
Переглядів
5863
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку