Презентація клубу творчих родин "Оберіг"

Про матеріал
Залучення дитини в спільну з дорослими діяльність, розвиток творчої працелюбності, вивчення народних традицій, звичаїв, обрядів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Клуб творчих родин початкових класів«Оберіг» ЗОШ І-ІІІст. смт Торчин Вчитель: О. В. Члек

Номер слайду 2

- 2 Батьківський В - виховання. С - співпраця. Е - емоціїО - освіта. Б - батьки. У - учніЧ - чуйність Дитина - дзеркало родини; як у краплі води відбивається сонце, так у дітях відбивається моральна чистота матері і батька. В. О. Сухомлинський

Номер слайду 3

Так уже повелося упродовж багатьох століть: щоб вижити, вистояти, треба було, як зіницю ока, берегти родину. Дух непокори, незалежність, винахідливість, щирість, щедрість, привітність – риси, які упродовж історії плекалися у родинному колі. Тому заглиблення в історію української родини дає нам можливість проникнути в національний характер нашого народу, педагогічний ідеал і велику мудрість родинної педагогіки.

Номер слайду 4

- 2 Родинне виховання – це перевірений віками досвід національного виховання дітей у родині. Воно є могутнім джерелом формування світогляду , національного духу, високої моральності, глибоких людських почуттів, любові до батьків, роду і народу, пошани рідної мови, історії, культури.

Номер слайду 5

Саме у родині закладаються, формуються тавиховуються громадські почуття, світогляд,естетичні смаки. Саме тут маленька людина готується до праці, вчиться доброті, вдячності, турботі, повазі та любові до людей,Батьківщини, до всього живого та оточуючого – вчиться бутипорядною, людяною, гідною особистістю.

Номер слайду 6

- 2 Ідея виникнення: Донести до батьків думку, що сутність виховання полягає не в розмовах з дитиною, а в організації життя дитини, знайомство батьків з формами та методами роботи з дітьми, виховання у них педагогічної культури, поповнення багажу їх педагогічних знань та впровадження цих знань в практику. Родинні традиції, національні звичаї є могутнім джерелом у формуванні морально-етичних норм особистості дитини.

Номер слайду 7

Принципи створення: - -Батьки мають бути для дітей прикладом у всьому. -Треба любити дітей, поважати їх гідність, бути справедливими і тактовними у стосунках з ними. -Як би не були батьки завантажені, вони повинні знаходити час для сердечного спілкування з дітьми, яке не можна нічим замінити. -Батькам важливо пам’ятати своє дитинство- тоді зрозумілішими будуть власні діти .

Номер слайду 8

Родинне коло «Оберіг» Емблема Творче спілкування із родиною-те, що допомагає вчителю успішно впливати на розвиток особистості кожної дитини, формує ціннісне ставлення до сім’ї. В. О. Сухомлинський Діти-батьки-школа-радість-творчість-комфорт

Номер слайду 9

Мета:-Включення дитини в спільну з дорослими діяльність, розвиток творчої працелюбності, залучення родин до вивчення народних традицій, звичаїв, обрядів.-Виховання в них національної свідомості, самосвідомості.-Формування естетичних смаків і почуттів, уміння розрізняти красиве в мистецтві і житті, поважати прекрасне у вчинках людей.-Забезпечення духовної єдності поколінь,збереження родинних традицій, сімейних реліквій , вивчення родоводу. -Засвоєння моральних цінностей, культурних традицій, етичних норм поведінки.

Номер слайду 10

Завдання:-Доведення до свідомості батьків істини про те, що право та обов’язок виховання їхніх дітей належить їм самим.-Виховання у батьків почуття впевненості у своїх силах і мудрості.-Поповнення знань батьків про виховання дітей на принципах народної педагогіки.-Навчання батьків спілкування з дітьми.-Залучення батьків до кола творчої діяльності, зацікавлення їх цією діяльністю, як необхідністю розвитку власної дитини.

Номер слайду 11

Напрямки роботи:-Вивчення особливостей сімей, встановлення контактів із сім’ єю.-Залучення батьків до творчої діяльності , відродження інтересу до народного мистецтва,звичаїв, традицій.-Допомога сім’ ї у відродженні, збереженні, підтримці народної педагогіки.-Збагачення досвіду батьків педагогічними знаннями.

Номер слайду 12

План роботи Засідання №1 жовтень Творче впровадження педагогічної спадщини В. О. Сухомлинського в практичну діяльність. 1. Година спілкування «Людина починається з добра». 2. Майстер-клас «Торбинка добра».

Номер слайду 13

План роботи Засідання№2 січень Традиції сім’ї та їх значення у вихованні. 1. Круглий стіл «Звичаї і традиції різдвяних свят».2. Майстер-клас « Різдвяний оберіг».

Номер слайду 14

План роботи Засідання№3 березень Народна мудрість про виховання.1. Етнографічне свято « Українські обереги».2. Майстер-клас « Лялька-мотанка».

Номер слайду 15

План роботи Засідання№4 травень Нерозлучні друзі-батьки і діти. 1. Рольова гра «Десять «золотих правил» виховання щасливих дітей».2. Майстер-клас « Домовичок щастя».

Номер слайду 16

Діти повинні жити у світі краси, гри, казки,музики, малюнка, фантазії, творчості. В. О. Сухомлинський

pptx
Додано
16 вересня 2020
Переглядів
486
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку