Презентація "Контрольна робота №6. Контрольний твір"Чому вчить новела Акутагави "Павутинка"

Про матеріал

Презентація містить пояснення, план до написання контрольного твору, рекомендації дітям для якісного виконання роботи, та вправи на розвиток мислення та швидкочитання

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Узагальнення знань№6 Контрольний твір "Чому вчить новела Акутагави "Павутинка" (дистанційне навчання)

Номер слайду 2

Цінність роботи на уроціПід час виконання даного виду роботи, написання твору, ви вчитеся виражати свої думки, доносити їх, писати тексти, впливати на людину словом. А ці навички зараз необхідні у будь-якій професії пов'язаній з роботою з людьми (вчитель, соціолог, політик, лікар, фахіваць красоти тощо.) Ще є сучасна професія копірайтер – людина, яка пише тексти рекламного характеру.

Номер слайду 3

Бесіда. Скажіть, будь ласка, навіщо нам потрібно читати літературу? Читання розширює наш кругозір, світосприймання, прищеплює загальнолюдські цінності, вчить відноситися до себе та навколишнього середовища. Ми можемо побачити причини та наслідки певних вчинків, дізнатися особливості культури, життя інших людей. Література допомагає дорослішати.

Номер слайду 4

Бесіда. Що нам дає читання літератури? Від читання літератури ми отримаємо насолоду, позитивні емоції, ми спілкуємося з автором без посередників. Чи впливає читання літератури на вміння мислити? Яким чином? Коли ми читаємо наш мозок сприймає інформацію, перероблює, узагальнює, аналізує. Саме так ми вчимося мислити, саме так формується критичне мислення.

Номер слайду 5

Словникова робота. Критичне мислення — це вміння активно, творчо, індивідуально сприймати інформацію, оптимально застосовувати потрібний вид розумової діяльності, різносторонньо аналізувати інформацію, мати особисту незалежну думку та вміти коректно її відстоювати, уміти застосувати здобуті знання на практиці.

Номер слайду 6

Гра на розвиток швидкочитання та мисленняалевон, яіноп. Я, арів, ьтсівилдеварпс, яттучвіпс, адду. Б, авагатук. А, акнитувап. КОІТО, НОЙБСА, МНОІОК, АРСКАУ, НІЕМА, ОСОЛТ

Номер слайду 7

ПланІ. Вступ. Читання літератури розвиває та прищеплює цінності.ІІ. Основна частина. Чому вчить новела Акутагави «Павутинка»?1. Наші вчинки нам повертаються. А) погані вчинки. Б)гарні вчинки2. Один гарний вчинок може допомогти багатьом.3. Віра допомагає досягти мети.4. Співчуття робить людину Людиною з великої літери.5. Відношення до природи як до частки себе.ІІІ. Висновок. Чим більше ми дізнаємося, тим кращими ми стаємо.

Номер слайду 8

Пояснення плану1. Наші вчинки нам повертаються. Сказати через що Кандата потрапив у пекло, чому Будда дав павутинку.2. Один гарний вчинок може допомогти багатьом. Кандата через свій добрий вчинок міг врятуватися, а з ним і інші грішники.3. Віра допомагає досягти мети. Якби Кандата вірив в те, що павутинка витримає, він врятувався.4. Співчуття робить людину Людиною з великої літери. Саме в той момент коли ми співчуваємо стаємо справжньою людино. У Кандати не було співчуття до грішників, які слідували за ним.

Номер слайду 9

Поради до написання1. Перечитайте новелу, щоб краще розуміти та освіжити її в пам'яті. Можливо звернете увагу на деталі, які раніше не помітили.2. Спочатку пишіть на чернетці. Після написання перечитайте. Уявіть що ви стороння людина і вперше читаєте цей текст. Чи все зрозуміло? Можливо десь щось потрібно добавити чи прибрати.3. Робіть логічні переходи між пунктами плану.4. Слідкуйте, щоб не було повторень слів, думок.5. Підбирайте синоніми (це легко зробити в гуглі)

Номер слайду 10

Відповіді КОІТО - Токіо, НОЙБСА - бонсай (японське мистецтво вирощування карликових дерев), МНОІОК - кімоно, АРСКАУ - сакура, НІЕМА - аніме, ОСОЛТ - лотос

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Гамяніна Ірина Леонідівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
8 квітня 2022
Переглядів
1522
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку