Презентація Контрольний переказ розповідного тексту художнього стилю з елементами опису тварин 5 клас

Про матеріал

Презентація з української мови на тему " Контрольний докладний переказ розповідного тексту художнього стилю з елементами опису тварин"

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Контрольний переказ у художньому стилі з елементами опису тварини

Номер слайду 2

Цікава картина

Номер слайду 3

Вельмиповажний півень

Номер слайду 4

Господар курника

Номер слайду 5

Білий півень і сусідські кури

Номер слайду 6

Бійка крильми та дзьобами

Номер слайду 7

Переможець

Номер слайду 8

Двадцять п’яте жовтня Контрольний докладний переказ розповідного тексту художнього стилю з елементами опису тварин Півень План. Цікава картина. Вельми поважний півень. Господар курника. Білий півень і сусідські кури. Бійка крильми та дзьобами. Переможець.

Номер слайду 9

Півень Одного разу я спостерігав дуже цікаву картину . У нашому курнику щось із десяток курочок і один півень. Вельмиповажний півень: високий на зріст , з великим червоним гребенем, що аж на бік завалювався від своєї ваги. Сам “господар “ курника мав пір’я темно-червоного кольору, зате хвіст – чорний з довгими пір’їнами, що ледь до землі не сягають. Той чорний хвіст , був гордістю. Дуже полюбляв наш півник походжати подвір’ям і скликати курей. Сам він не клює, тільки поглядає гордовито, пихато.           Ось на город заходять сусідські кури, і веде їх білий півень.         Тут червоний півень вискакує з кущів смородини. Він розставляє крила, нагинає голову й біжить. Білий теж кидається вперед. Півні злітають угору, б’ються в повітрі дзьобами й крильми. Тоді відступають назад, нагинають голови, люто дивляться. Раптом рудий летить уперед, а білий несподівано повертає й тікає геть.       Рудий спершу женеться слідом, та відразу й зупиняється. З горла йому рветься переможний хрипкий крик.        Рудий співає. Співає хвалькувато й радісно, сповіщає всіх про свою перемогу. (За Є Гуцалом.) (149 сл.) 

pptx
Додано
20 лютого 2023
Переглядів
2051
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку