Презентація "Корінь. Споріднені слова"

Про матеріал
Пропоную презентацію, яка допоможе поглибити знання учнів 2 класу про корінь слова та споріднені слова. Діти визначають корінь у словах, вилучають зайве слово, пояснюють свій вибір. Презентацію можна використовувати до Міжнародного дня чаю, колір чашки відповідає кольору цеглинок LEGO.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

“Корінь. Споріднені слова”з використанням методики “Шість цеглинок” LEGOПідготувала вчитель початкових класів Берестянського ліцею Шульська Л. А.

Номер слайду 2

Правила гри: Визначити корінь у словах, вилучити «зайве слово», підняти цеглинку обраного кольору. Колір чашки відповідає кольору цеглинки. Більше дізнатися про чудовий напій, «пригостити» свого товариша запашним чаєм.

Номер слайду 3

лікарлікуватилітоліки

Номер слайду 4

Щороку 15 грудня світ відзначає Міжнародний день чаю. Свято, присвячене одному з найдревніших напоїв на планеті, сповнене різних традицій. Чай містить весь комплекс вітамінів. Основний з них – Р.

Номер слайду 5

містомістечкоміст

Номер слайду 6

Всі різновиди чаю діляться на такі категорії: чорний, зелений, червоний, жовтий. Колір є зовнішнім відображенням біохімічних якостей чайного листа.

Номер слайду 7

гусячийгусенягускагусінь

Номер слайду 8

Щоденно у всьому світі випивається 3 мільярди чашок чаю.Існує понад 1500 видів чаю.

Номер слайду 9

літаклітолітнійлітечко

Номер слайду 10

Батьківщиною чайного дерева вважається Китай. Саме китайці звернули увагу на здатність відвару з листя надавати тонізуючої дії на організм людини і першими почали вирощувати цю рослину.

Номер слайду 11

сирничоксирниксирий

Номер слайду 12

Перші відомості про чай з'явилися в ХІ ст.. у Київській Русі і мав він назву «Іван-чай». Він  є  еліксиром здоров’я і молодості, росте це  зілля  в Карпатах  та служить сировиною для виготовлення диво-напою. Іван - чай – це народна назва дикорослої рослини  Хаменерію  вузьколистого.

Номер слайду 13

воднийводитиводичкавода

Номер слайду 14

чайникчайкачай

Номер слайду 15

Приємного чаювання!

Номер слайду 16

Використані джерелаhttps://pictures.pibig.info/20951-narisovannaja-chashka.htmlhttps://www.istockphoto.com/ru/search/2/image-film?phrase=%D0%BA%D1%80%D1%83%D0%B6%D0%BA%D0%B0https://braun-market.com.ua/ua/article/raznotsvetnyiy_napitok.htm

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
7 січня
Переглядів
116
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку