Презентація Коробка для спецій своїми руками

Про матеріал
Презентація на тему: Коробка для спецій своїми руками, для учнів 8 класу, технології
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Коробка для спецій своїми руками Праця 8 клас

Номер слайду 2

Для улюбленої кухні із звичайної взуттєвої коробки можна зробити симпатичну скриньку для зберігання спецій. При виборі коробки для роботи зверніть увагу на її розмір - вона не повинна бути надто великою.

Номер слайду 3

Для роботи знадобляться: • взуттєва коробка з кришкою; • серветки з гарним малюнком; • два великі гудзики; • біла акрилова фарба; • щільна тасьма для ручки шириною 3-4 см та довжиною 30 см; • клей ПВА; • кисть для клею: • ножиці; • клейовий пістолет

Номер слайду 4

Послідовність роботи: Перед тим, як розкроїти взуттєву коробку, необхідно накреслити шаблон. Для цього потрібно виміряти ширину та довжину кришки і викреслити на паперіпрямокутник таких самих розмірів, на якому позначити лінії зрізів верхнього краю.

Номер слайду 5

2. Обвести шаблон на обох сторонах коробки (на дні та кришці). 3. Ножицями розрізати коробку та кришку по наміченій лінії, обрізавши непотрібні кути.

Номер слайду 6

4. Скласти обидві частини коробки, підрівняти ножицями бічні стінки.

Номер слайду 7

5. Склеїти обидві заготовки між собою за допомогою клейового пістолета. 6. Білою фарбою пофарбувати коробку з усіх боків, щоб досягти однорідного фону, на який наклеюватиметься серветка. Оскільки серветка при наклеюванні стає майже прозорою, фарбування коробки допоможе уникнути написів і малюнків, що просвічують.

Номер слайду 8

7. Серветку розправити, видалити внутрішній шар без малюнка.

Номер слайду 9

8. Покрити одну із сторін коробки клеєм ПВА.

Номер слайду 10

9. Розправлену серветку акуратно прикласти на змащену клеєм сторону коробки. Пензель змочити клеєм ПВА і обережно прогладити всю поверхню, щоб папір повністю просочився клеєм.

Номер слайду 11

10. Після висихання клею акуратно обрізати ножицями надлишки серветки на краях коробки.

Номер слайду 12

11. Так само обклеїти інші сторони коробки.

Номер слайду 13

12. Щільну тасьму або стрічку пришити одним стібком до кожної із сторін коробки, нитку або тонкий шнурок зав'язати вузлом, як показано на фото.

Номер слайду 14

13. Замаскувати місце стику коробки та ручки, приклеївши по гудзику з кожного боку поверх вузла.

Номер слайду 15

14. Якщо в процесі обклеювання серветка була пошкоджена, то замаскувати дефекти на малюнку можна за допомогою тонкого пензлика та звичайних акварельних фарб. Подібним чином можна виготовити сховище журналів та газет, якщо вибрати коробку відповідного розміру. Як матеріал для обклеювання великих поверхонь підійдуть газети, нотні листи і просто гарний пакувальний папір.

Номер слайду 16

Для роботи знадобляться: коробка із кришкою; серветки з гарним малюнком для декупажу; дерев'яні гудзики; акварельні фарби; біла акрилова фарба; клей ПВА; кисть для клею: ножиці; клейовий пістолет. Інший варіант підставки

Номер слайду 17

Скринька-коробка для спецій: майстер-клас Виміряти лінійкою кришку від взуттєвої коробки. З паперу вирізати аналогічний розмір прямокутник, на основі якого буде зроблений фігурний шаблон скриньки.

Номер слайду 18

По одній з довгих сторін намалювати вигнуту симетричну дугу, під нею в центрі коло 5-6 см у діаметрі. Додати шаблон до кришки коробки, обвести його. Те ж саме зробити з основою коробки.

Номер слайду 19

Ножицями вирізати дугу за наміченою лінією; коло цьому етапі вирізати зайве.

Номер слайду 20

Обрізати бічні грані коробки. Коробку склеїти з бокових швів.

Номер слайду 21

Пофарбувати коробку білою фарбою з усіх боків, дати висохнути. Це робиться для того, щоб фон коробки та написи не просвічували крізь малюнок серветок у готовому виробі. Якщо коробка спочатку з білого картону, фарбувати її не треба.

Номер слайду 22

Після висихання фарби перевести із шаблону контур кола.

Номер слайду 23

Манікюрними ножицями вирізати коло.

Номер слайду 24

Розгорнути серветку, вибрати фрагменти для наклеювання, при необхідності скласти композицію.

Номер слайду 25

У справжньому майстер-класі використовується серветка із зображенням півня та курочки; для того, щоб у готовому виробі вони були розташовані один до одного, необхідно розрізати серветку на дві частини та один із малюнків перевернути.

Номер слайду 26

Нанести клей ПВА на коробку.

Номер слайду 27

На вологу поверхню накласти фрагмент серветки з малюнком, і коли вона почне просочуватися клеєм, швидко розгладити її на всі боки широким пензлем.

Номер слайду 28

Другу частину серветки наклеїти аналогічно, акуратно стикуючи краї. Необхідно стежити, щоб обидва малюнки були однаковою висотою.

Номер слайду 29

Інші частини коробки та боковини обклеїти залишками серветки без малюнка.

Номер слайду 30

Коли виріб повністю висохне, акуратно обрізати серветку по колу. При необхідності краї повторно обробити клеєм.

Номер слайду 31

Коричневою фарбою та майже сухим пензлем відтінити всі бічні шви коробки та проріз, створюючи ефект потертості та вінтажу.

Номер слайду 32

Обрізками серветок обклеїти дерев'яні гудзики; можна розфарбувати акварельними фарбами. Наклеїти гудзики на скриньку за допомогою клейового пістолета.

Номер слайду 33

Коробка для спецій у техніці декупаж готова. Можна наповнювати її ароматними приправами або подарувати комусь із близьких або друзів.

Номер слайду 34

Дякую за увагу!

pptx
Додано
9 вересня 2022
Переглядів
7737
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку