Презентація "Косметичні проблеми підлітків. Особливості стану шкіри в підлітковому віці. Типи шкіри. Особливості догляду за шкірою"

Про матеріал
Презентація на тему "Косметичні проблеми підлітків. Особливості стану шкіри в підлітковому віці. Типи шкіри. Особливості догляду за шкірою" для учнів 7-х класів. Мета - ознайомити з особливостями функціонування шкіри в підлітковому віці і особливостями догляду за нею з метою попередження захворювань шкіри.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок на тему: Косметичні проблеми підлітків. Особливості стану шкіри в підлітковому віці. Типи шкіри. Особливості догляду за шкірою.7 клас

Номер слайду 2

Шкіра Шкіра – зовнішній покрив організму людини, його найбільший орган. Вона еластична й міцна.ppt_xxshearppt_x

Номер слайду 3

ppt_xxshearppt_x

Номер слайду 4

Типы кожы. Нормальна. Жирна. Суха. Комбінована. Типи шкіри. Чутлива

Номер слайду 5

Нормальна шкіра свіжа гладка еластична добре зволожена без надмірного блиску

Номер слайду 6

Жирна шкіра Має розширені пори Лисніє (Лосниться) Схильна до утворення вугрів

Номер слайду 7

Суха шкіра тонка матова з малопомітними порами часто бліда чутлива і схильна до подразнення

Номер слайду 8

Комбінована шкіра Наявність ділянок жирної, сухої і нормальної шкіри

Номер слайду 9

Чутлива шкіра Схильна до подразнення і алергічних реакцій, в тому числі й на косметику

Номер слайду 10

Що впливає на здоров’я шкіри? Люди іноді забувають, що шкіра - дзеркало всього організму. На ній відображається:    1. Неправильне харчування.    2. Порушення травлення.    3. Недосипання.    4. Куріння та вживання алкоголю. ppt_xxshearppt_xppt_xxshearppt_xppt_xxshearppt_xppt_xxshearppt_xppt_xxshearppt_x

Номер слайду 11

1. Неправильне харчуванняppt_xxshearppt_xppt_xxshearppt_x

Номер слайду 12

2. Порушення травленняppt_xxshearppt_xppt_xxshearppt_x

Номер слайду 13

3. Недосипанняppt_xxshearppt_xppt_xxshearppt_x

Номер слайду 14

4. Куріння та алкогольppt_xxshearppt_xppt_xxshearppt_x

Номер слайду 15

«В человеке всё должно быть прекрасно: и лицо, и одежда, и душа, и мысли». А. П. Чехов

Номер слайду 16

Найбільш поширені проблеми зі шкірою у підлітків Причини появи вугрів: Спадковість;Гормональна активність (менструації, період статевого дозрівання);Перехідний вік;Стрес;Накопичення мертвих клітин шкіри;Мікроорганізми;Використання анаболічних стероїдів. Вугри (греч.акне - вершина) - закупорювання сальних залоз).

Номер слайду 17

Види Вугрів. Комедони - невеликі чорні точки. Пустули - запалені прищі з білою серцевиною. Кісти - рубці навколо підшкірного запалення.

Номер слайду 18

Як визначити тип шкіри?Очисти шкіру водою кімнатної температури. Через 1-2 години візьми тонку паперову серветку і щільно притисни до лиця. Суха шкіра не залишить слідів. Нормальна шкіра залишить легкий слід. Жирна шкіра залишить жирні плями. Якщо на одних ділянках серветки залишилися жирні сліди, а на інших немає - у тебе комбінована шкіра.

Номер слайду 19

Косметика – «мистецтво прикрашати», це наука про способи і методи поліпшення зовнішності людини.ppt_xxshearppt_x

Номер слайду 20

Косметологія - область медицини, яка вивчає характер і механізми виникнення косметичних дефектів, розробляє способи їх усунення, маскування, профілактики.

Номер слайду 21

Косметика ділиться на лікувальну і декоративну. Види косметичних засобів: Гігієнічна (мило, шампунь, дезодорант). Лікувальна (гель). Профілактична (зубна паста, ополіскувач). Декоративна (пудра, туш, тіні, помада)

Номер слайду 22

Професії дерматолог і лікар-косметолог. Дерматолог займається лікуванням хворої шкіри: вугри, висип, діатез та ін. Лікар-косметолог здійснює операції по догляду за шкірою: чистка, накладання масок, масаж та ін.

Номер слайду 23

Етапи догляду за шкірою обличчя1. Очищення2. Зволоження3. Живлення4. Спеціальний догляд

Номер слайду 24

милозубна паста               Ополіскувач порожнини рота                                                         скраб. Гель для душу                           дезодорант                                                  лосьйон. Молочко для зняття макіяжу                                                      тонік                  помада                                        Тіні для повік. Туш для вій                                               Гель для вмивання

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Пам'ятка «Правила застосування косметики»Купувати косметику в спеціальних магазинах (аптеках)Перевіряти термін придатності. Ознайомитися зі складом, з особливостями застосування (є спеціальна серія «Для молодої шкіри»Дотримуватися почуття міри, особливо для духів!Не можна давати індивідуальні засоби іншим людям (герпес)Косметичний догляд необхідно підкріплювати      дотриманням режиму сну і харчування. Кращий друг проблемної шкіри - загартовування     (контрастний душ). Не використовуйте дешеву косметику підозрілого якості та невідомого виробника.

Номер слайду 27

Практична робота Тема: «Вибір і правила застосування косметичних засобів»Мета: навчитися вибирати косметичні засоби відповідно до типу шкіри й віку, правильно використовувати їх.

Номер слайду 28

1. Заповни таблицю:{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Мій вік і тип шкіри. Які косметичні засоби для обличчя мені підходять. Які косметичні засоби для волосся мені підходять. Які косметичні засоби для тіла мені підходять 12 років13 років2. Зроби висновок

Номер слайду 29

Повноцінний сон, багато води, овочів і фруктів в щоденному раціоні покращують стан шкіри і загальне самопочуття.      БУДЬТЕ ЗДОРОВі!!!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Боровиченко Натали
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Domanetska Valentina
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
4 квітня 2021
Переглядів
12818
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку