Презентація на тему:" Наркотична залежність. Наслідки вживання наркотиків".

Про матеріал
Презентація на тему:" Наркотична залежність. Наслідки вживання наркотиків" містить поняття,що таке наркотики, причини вживання наркотиків та вплив наркотиків на здоров'я підлітків.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

§ 28. Тема: Наркотична залежність. Наслідки вживання наркотиків. Наркотіки- це гра в хрестики-нулики ... спочатку ти ставиш нулик, а потім на тобі ставлять хрестик

Номер слайду 2

Обміркуйте й обговоріть ситуацію. Обміркуйте й обговоріть ситуацію. Семикласник Григорій мріє стати юристом, заробляти багато грошей, мати великий будинок і кілька автомобілів. Але він потрапив не в ту компанію, почав уживати наркотики й вирішив не ходити до школи. Як ви думаєте, його дії збігаються з його мрією?

Номер слайду 3

Наркотиком називають будь-яку речовину, яка при введенні в організм людини може змінювати її сприйняття, настрій, здатність до пізнання, поведінку й рухові реакції.

Номер слайду 4

До таких речовин належать не тільки наркотики, але й алкоголь, тютюн (нікотин), кофеїн.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Залежність від наркотичних речовин може бути психологічною, фізичною, фізичною й психологічною водночас.

Номер слайду 10

У разі фізичної залежності, коли прийом наркотику або алкоголю припиняється, людина почувається хворою. У неї з’являється біль у м’язах, спазми в животі, блювота, пронос, вона сильно пітніє. Можуть спостерігатися нежить, сльозоточивість, безсоння, лихоманка, безпричинний страх, дратівливість, агресивна поведінка.

Номер слайду 11

Дайте відповідь на запитання. Мама помітила, що її син став пізно лягати спати, а вранці відмовлявся йти до школи. Крім того, вона піймала його на брехні: він сказав, що був в однокласника, а насправді збрехав. Потім кудись зникли гроші, які лежали в татовому столі. Як ви думаєте, що могло бути причиною такої поведінки підлітка?

Номер слайду 12

Ознаки припинення прийому наркотиків. Ознаки, які виникають після припинення прийому наркотику,лікарі називають «хворобою відміни». Такі ознаки можуть спостерігатися кілька тижнів або навіть місяців. Якщо людина не прийматиме наркотик, то ці симптоми, можливо, зникнуть упродовж року.

Номер слайду 13

У разі психологічної залежності людина, яка регулярно приймала наркотики, відчуває нестримне бажання продовжувати їх приймати. Якщо наркотику немає, людина стає збудженою, дратівливою, неспокійною. У неї може бути депресія або безсоння. Іноді бажання вжити наркотик може повернутися навіть через кілька років.

Номер слайду 14

Ознаки і механізми виникнення залежностіЧому ж підлітки починають уживати наркотики? • цікавість, бажання поекспериментувати;• тиск із боку однолітків або дорослих;• прояв бунтарства (зроблю всім на зло!);• відсутність почуття відповідальності за своє здоров’я;• нудьга, байдужість, егоїзм;• невпевненість у собі;• бажання розширити коло спілкування і стати більш популярним.

Номер слайду 15

Наркотична залежність розвивається впродовж місяця або кіль-кох місяців.

Номер слайду 16

Ознаки наркотичної залежності:різка, нічим не обумовлена зміна настрою: то безтурботна весе-лість і нестримна енергійність, то апатія й байдужість;— порушення ритму сну: підліток упродовж дня може бути сонливим, млявим повільним, а надвечір несподівано відчувати сплеск сил, уночі він не спить і займається тим, що йому подобається, а наступного дня знову сонливий і загальмований.

Номер слайду 17

Ще однією дуже важливою ознакою наркотичної залежності є зміна манери розмовляти, яка проявляється в уповільненні реакції й затримці відповіді.

Номер слайду 18

Наслідки вживання наркотиків 1. наркотики негативно впливають на головний мозок:вони руйнують нормальні зв’язки між його клітинами. Мозок починає працювати «зі збоями», погіршується пам’ять, знижуються інтелект.

Номер слайду 19

По-друге, наркотики діють на ендокринну систему, порушують нормальний синтез гормонів і гальмують процеси розвитку в підлітковому віці.

Номер слайду 20

По-третє, вдихання наркотичного диму призводить до порушення роботи легенів та травлення, будь-які наркотики руйнують серцево-судинну систему. Печінка, яка в організмі знешкоджує отруту, борючись із наркотиком, перевантажується й починає руйнуватись. Найстрашнішим наслідком наркоманії є зараження СНІДом.

Номер слайду 21

Підліток-наркоман стає пасивним, млявим, повільнимабо, навпаки, агресивним, злим і задерикуватим. Такі підлітки стають хворими фізично, соціально й психічно. Наркомани часто помирають від передозування наркотиками. Звісно, люди, які пропонують наркотики, не поспішають повідомляти про це. Торговці наркотиками завжди обманюють людей, тому що їхня мета — гроші.

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Тема: «Відпрацювання навичок відмови від пропозицій вжити наркотик»Мета: навчитися захищати свій власний інтерес і своє здоров’я в ситуації, коли вам пропонують наркотики. Хід роботи{F5 AB1 C69-6 EDB-4 FF4-983 F-18 BD219 EF322}Вам кажуть. Ваша відповідь«Спробуй наркотики, їх вживаютьбагато різних людей»«Спробуй, тобі буде приємно»«Спробуй, ти що, боїшся?»«Пробуй, я вважаю, що ти повинен це зробити!»«Спробуй, ти що, маленький?»«Спробуй — це безкоштовно!»

Номер слайду 24

Запитання для повторення й обговорення1. Чому підлітки починають уживати наркотики?2. Як швидко розвивається наркотична залежність?III рівень3. Якщо ви відмовляєтеся від запропонованого наркотику, а вам ка-жуть, що ви просто боягуз, що ви відповісте?4. Спочатку розповсюджувачі наркотиків пропонують їх підліткам без-коштовно, не беручи за це грошей. Як ви думаєте, чому?IV рівень5. Коли йшлося про шкідливий вплив наркотиків, один хлопчик сказав: «От президент Буш зізнався, що в юності вживав наркотики. Однак він став президентом…». А що ви думаєте із цього приводу?6. Які вміння допоможуть вам не пускати у своє життя наркотики?

Номер слайду 25

Домашнє завдання1. Опрацювати § 26. Наркотична залежність. Наслідки вживання наркотиків. Міфи і факти про наркотики 2. Виконати тести: 7- А Код доступу 6000645відкривши посилання join.naurok.ua

Номер слайду 26

1. Опрацювати § 28. Наркотична залежність. Наслідки вживання наркотиків. Міфи і факти про наркотики2. Виконати тести: 7- Б Код доступу 5028480 відкривши посилання join.naurok.ua. Домашнє завдання

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.9
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 7
Оцінки та відгуки
  1. Мартынова Елена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Леус Ірина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Лотиш Лариса Валеріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Заїка Ніна Андріївна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Юсин Надія Улянівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  6. Паславська Тамара
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  7. Кубло Наталія
    все чудово,окрім останніх слайдів
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 4 відгука
pptx
Додано
14 квітня 2021
Переглядів
26347
Оцінка розробки
5.0 (7 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку