Презентація " Ковбаса з м'яса – наша згадка ласа."pptx

Про матеріал

Вивчаючи тему "Нітрати та їх вплив на організм людини ” я задумалась над тим, скільки їх міститься в продуктах харчування. Я вирішила більше дізнатися про склад ковбаси та як правильно вибрати якісні продукти

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ковбаса з м'яса – наша згадка ласа. Виконала: Твереза Т. М.

Номер слайду 2

Мета. Дослідити історію створення та якісний склад ковбаси “Лікарської ”

Номер слайду 3

Вивчаючи тему: “ Нітрати та їх вплив на організм людини ” я задумалась над тим, скільки їх міститься в продуктах харчування. Я вирішила більше дізнатися про склад ковбаси та як правильно вибрати якісні продукти . Я створила презентацію, щоб мої рідні, друзі та знайомі дізналися правду про те, що ми вживаємо в їжу?

Номер слайду 4

ПланІсторія створення ковбаси “Лікарської”Інгредієнти. Добавки. Споживання ковбасних виробів в Україні

Номер слайду 5

Історія створення ковбаси. У 1936 році нарком харчпрому Анастас Мікоян наказав створити ковбасу з терапевтичним ефектом для "хворих, що підірвали здоров'я в результаті громадянської війни і царського деспотизму"

Номер слайду 6

Інгредієнти. Компоненти "цілющої" ковбаски були вивіреними до дрібниць: 100 кг ковбаси містили 25 кг найкращої яловичини, 70 кг напівжирної свинини, 3 кг яєць і 2 кг коров'ячого молока

Номер слайду 7

В ідеалі до складу ковбаси повинні входити…Лише м’ясо (свинина, яловичина, курятина )

Номер слайду 8

Сало - шпиг

Номер слайду 9

Прянощі ( сіль, перець, мускатний горіх…)

Номер слайду 10

Натрій нітрит Na. NO2 Як харчова добавка (Е250) застосовується в харчовій промисловості в двох цілях:- як антиокислювач, що забезпечує виробам з м'яса і риби «природний колір»;- як антибактеріальний агент, що перешкоджає росту Clostridium botulinum — збудника ботулізму, — важкої харчової інтоксикації

Номер слайду 11

В 70-ті роки через дефіцит м'яса в Союзі в ковбасу почали підмішувати всілякі добавки, насамперед сою

Номер слайду 12

Потім у “ Лікарській “ з'явився карраген (ірландський мох) – неперевершений імітатор харчових продуктів

Номер слайду 13

І, нарешті, щоб ковбаса була соковитою, у неї почали додавати ще й трохи крохмалю, що допомагав фаршу вбирати більше вологи

Номер слайду 14

Поступово частка крохмалю збільшилася до такого ступеня, що за смаком “Лікарська” почала нагадувати туалетний папір

Номер слайду 15

Загальна структура споживання ковбасних виробів в Україні

Номер слайду 16

Висновки Щоб обрати якісну “Лікарську" ковбасу необхідно уважно вивчати маркування: на упаковці повинен стояти номер держстандарту ДСТУ 4436:2005, перелік інгредієнтів має бути коротким, а назва не може містити зайвих слів. Більше читайте тут: http://tsn.ua/groshi/likarsku-kovbasu-shpiguyut-zhirom-ta-krohmalem-zamist-m-yasa.html

Номер слайду 17

Літератураhttp://korysne.ostriv.in.ua/publication/code-48c58ed7cb19b/list-131c226932http://znak.inter.ua/test/view/27http://www.ukrinform.ua/ukr/news/likarska_kovbasa_perestala_ztsilyuvati___test_1752200http://www.google.ru/search?q=ковбаса+лікарська&newwindow=1&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=z. Uiu. UZ24 Do. GAt. Ab_0 IGQBQ&ved=0 CCw. Qs. AQ&biw=1666&bih. Журнал Хімія, сучасний урок. “Основа” О. М. Манько №6(210) березень 2010,стор. 29

pptx
Додано
29 липня 2018
Переглядів
1920
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку