Вивчаючи тему "Нітрати та їх вплив на організм людини ” я задумалась над тим, скільки їх міститься в продуктах харчування. Я вирішила більше дізнатися про склад ковбаси та як правильно вибрати якісні продукти
Вивчаючи тему: “ Нітрати та їх вплив на організм людини ” я задумалась над тим, скільки їх міститься в продуктах харчування. Я вирішила більше дізнатися про склад ковбаси та як правильно вибрати якісні продукти . Я створила презентацію, щоб мої рідні, друзі та знайомі дізналися правду про те, що ми вживаємо в їжу?
Натрій нітрит Na. NO2 Як харчова добавка (Е250) застосовується в харчовій промисловості в двох цілях:- як антиокислювач, що забезпечує виробам з м'яса і риби «природний колір»;- як антибактеріальний агент, що перешкоджає росту Clostridium botulinum — збудника ботулізму, — важкої харчової інтоксикації
Висновки Щоб обрати якісну “Лікарську" ковбасу необхідно уважно вивчати маркування: на упаковці повинен стояти номер держстандарту ДСТУ 4436:2005, перелік інгредієнтів має бути коротким, а назва не може містити зайвих слів. Більше читайте тут: http://tsn.ua/groshi/likarsku-kovbasu-shpiguyut-zhirom-ta-krohmalem-zamist-m-yasa.html
Літератураhttp://korysne.ostriv.in.ua/publication/code-48c58ed7cb19b/list-131c226932http://znak.inter.ua/test/view/27http://www.ukrinform.ua/ukr/news/likarska_kovbasa_perestala_ztsilyuvati___test_1752200http://www.google.ru/search?q=ковбаса+лікарська&newwindow=1&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=z. Uiu. UZ24 Do. GAt. Ab_0 IGQBQ&ved=0 CCw. Qs. AQ&biw=1666&bih. Журнал Хімія, сучасний урок. “Основа” О. М. Манько №6(210) березень 2010,стор. 29