Презентація Країни Південної Азії. Індія.

Про матеріал
Презентацію виконала вчитель географії вищої категорії спеціалізованої школи № 173 Солом'янського району м. Києва Орищенко Галина Василівна
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Географія. Країни Південної Азії. Індія.7 клас

Номер слайду 2

У Південній Азії розташовані Індія, Пакистан, Бангладеш, які мають широкий вихід до океану, високогірні країни Бутан, Непал, які розташовані в Гімалаях і віддалені від океану, а також острівні Шрі-Ланка та Мальдіви. 1234567r

Номер слайду 3

S – 3,3 млн. км2 Н – 1,4 млрд. осіб (2019 р.)Столиця – Нью-ДеліГрошова одиниця – Індійська рупія

Номер слайду 4

Найдавніші держави та міста в Індії існували в 23-18 ст. до н.е. На сьогодні відомо понад 500 поселень індської цивілізації з населенням до 100 тис. осіб. Першими були відкриті стародавні поселення Мохенджо-Даро та Хараппа.

Номер слайду 5

Прапор. Герб. Президент Рам Натх Ковінд. Прем’єр-міністр. Нарендра Моді

Номер слайду 6

Що я знаю про Індію?

Номер слайду 7

Природа Індії різноманітна. Рівнини – плоскогір’я. Декан та родюча Індо-Гангська низовина – займаютьбільшу частину країни. На півночі здіймаються найвищі гори світу – Гімалаї. Там бувають землетруси.

Номер слайду 8

Плоскогір’я Декан

Номер слайду 9

Гімалаї, Джомолунгма – 8850 м.

Номер слайду 10

Індія – одна з найспекотніших країн. Індійці кажуть:«У нас дев’ять місяців на рік спекотні, а решта тридуже спекотні». На цих широтах панує субекваторіальний мусонний клімат.Індо-Гангська низовина

Номер слайду 11

Індо-Гангська низовина Рік поділяється на два сезони – сухий зимовий і вологий літній. Протягом літніх місяців, коли мусон дме з океану випадає 80% річної кількості опадів. Найбільше їх у передгір’ях Гімалаїв. Назаході країни лежить безплідна пустеля Тар.

Номер слайду 12

Пустеля Тар

Номер слайду 13

Долина річки Інд (Північно-Західна Індія) рідко випадають дощі, розливи Інду трапляються тільки під час танення снігів у горах. Вологі вітри не досягають долини Інду, тож через сухий клімат рільництво тут потребує зрошування.

Номер слайду 14

Долина річки Ганг Клімат цієї частини Індії визначають вітри Індійського океану. У жовтні—листопаді (одразу після жнив) тут наставала тепла зима з найнижчою температурою до +5 °С. У червні-серпні тривав двомісячний дощовий сезон. Коли опади не припинялися довше, починалися руйнівні повені.

Номер слайду 15

Річка Брахмапутра

Номер слайду 16

За кількістю населення Індія посідає друге місце у світі після Китаю. Його чисельність продовжує стрімко зростати. Багато людей живуть за межею бідності. Індія – багатонаціональна країна: люди належать до різних рас та етнічних груп. У цій країні спілкуються сотнями мов і діалектів. Офіційними мовами є хінді і англійська. Населення переважно живе в сільській місцевості. Найбільші міста – Мумбай, Делі, Колката.

Номер слайду 17

Національні костюми Індії

Номер слайду 18

Провідну роль в країні відіграє господарство. У добре зволожених районах вирощують рис, збираючи по два-три врожаї на рік. Важливими культурами є пшениця, просо, кукурудза, квасоля, горох, диня, арахіс, бавовник, цукрова тростина, джут, рапс, На терасованих схилах Гімалаїв вирощують чайний кущ.

Номер слайду 19

Різноманітні прянощі – чорний перець, імбир, гвоздика, кардамон, кориця, гірчиця, лавровий лист,ваніль, червоний перець, шафран, карі тощо.

Номер слайду 20

Також культивують кокосову пальму, банани, ананаси, манго, цитрусові, яблука.

Номер слайду 21

Розводять корів, биків, буйволів, верблюдів, овець, свиней, кіз, слонів, віслюків та різноманітних птахів. В Індії найбільше в світі поголів’я великої рогатої худоби. Корова вважається священною твариною.

Номер слайду 22

Із галузей промисловості досить розвиненою є гірничодобувна (видобування кам’яного вугілля, залізних і марганцевих, бокситових і мідних руд, золота і коштовного каміння: алмазів, рубінів, сапфірів, смарагдів. Розвинуті машинобудування, чорні і кольорова металургії, хімічна, фармацевтична, легка, харчова галузі, поширені кустарні промисли, транспорт тощо.

Номер слайду 23

Космічна галузь. Автомобілебудування. Літакобудування. Виробництво заліза. Хімічне виробництво. Харчова галузь. Легка промисловість. Виробництво обладнання. Електротехнічна галузь

Номер слайду 24

Ювелірна промисловість

Номер слайду 25

В Україну Індія продає бавовняні тканини, вироби із джуту, чай, каву, спеції, рибу, морепродукти і ліки тощо. Натомість Індія зацікавлена в купівлі українських турбін, підшипників, підйомно-транспортного устаткування, мінеральних добрив, сільськогосподарських машин тощо.

Номер слайду 26

ВисновокІндія - одна з найбільших країн світу за кількістю населення та площею території. Природні умови є сприятливими для ведення господарства. Країна є багатонаціональною, густонаселеною. У господарстві країни переважає сільське господарство.

Номер слайду 27

Завдання:1. Користуючись картами в атласі назвіть держави, які розташовані в Південній Азії.2. Назвіть держави з якими межує Індія.3. Назвіть острови, які належать Індії.6. Чи є в Індії землетруси і де?7. Назвіть форми рельєфу.8. Назвіть кліматичні пояси5. Назвіть океани і моря, якими омивається Росія.9. Назвіть галузі, які найбільше розвинуті.10. Назвіть найбільші міста.4. На якому півострові розташована країна?

Номер слайду 28

Індоєвропейська мовна сім’я Це цікаво

Номер слайду 29

Індійці мали писемність. Проте тисячі написів, знайдених археологами, лишаються й досі не прочитаними. Відомо, що писали жителі Хараппи справа наліво, користувалися 400 малюнковими знаками.

Номер слайду 30

Бойко В. М. Географія: підручник для 7 класу загальноосвіт. навч. закл./В. М. Бойко, С. В. Міхелі. – Харків: СИЦИЯ, 2016.- 288с. Дом. завд § 55. Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Падурару Тетяна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
30 липня 2020
Переглядів
4196
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку