Презентація Московія(Рося)

Про матеріал
презентацію виконала вчитель географії вищої категорії спеціалізованої школи № 173 Солом'янського району м.Києва Орищенко Галина Василівна
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Географія. Московія (Росія)7 клас

Номер слайду 2

Російська Федерація. S -17,1 тис.км2 Н – 144,5 млн. осіб (2018 р)Столиця – Москва. Грошова одиниця –рубльЇЇ територію омиваютьтри океани: Північний. Льодовитий, Тихий і Атлантичний.123r

Номер слайду 3

Найбільша країна за площею, розташована в 11 часових поясах, межує з 14 країнами. Протяжність із заходу на схід становить близько 10000 км, з півночі на південь - 4000 км. Росія розташована у двох частинах світу – Європі і Азії, тому це євразійська країна.

Номер слайду 4

Прапор. Герб Президент Володимир Путін. Прем’єр-міністр Михайло Мішустін

Номер слайду 5

Природа Росії із-за великої території, надзвичайнорізноманітна. Європейська частина Росії лежить на величезній Східноєвропейській рівнині. Клімат Росії дуже контрастний: від суворого арктичного на Крайній Півночі до спекотного й сухого пустельного на узбережжі Каспійського моря та вологого мусонного на Далекому Сході. Родючих ґрунтів мало. Значні площі країни вкриті лісами. На території Росії протікають великі річки світу – Волга, Об, Єнісей, Лена. Дніпро. Є багато озер. Багаторічна мерзлота, яка поширена в Сибіру й на Далекому Сході, займає 65%території країни.

Номер слайду 6

Далі на схід від Уральських гір в азійській частинірозміщені теж рівнини – Західносибірська, а щесхідніше – Середньосибірське плоскогір’я. На півдніїх обрамляють гори Алтай і Саяни. На Далекому Сході переважають гори і є діючі вулкани. Західносибірська рівнина

Номер слайду 7

Середньосибірське плоскогір’я

Номер слайду 8

Уральські гори

Номер слайду 9

гори Саяни

Номер слайду 10

гори Алтай

Номер слайду 11

Вулкан Ключевська Сопка – 4754 м

Номер слайду 12

Росія – багатонаціональна країна, де живуть представники більш як 200 різних народів. Росіяни становлять більшість 80 %. Серед національних меншин багато українців. Найбільше заселена європейська частина Росії. Найбільші міста – Москва, Санкт-Петербург, Новосибірськ.

Номер слайду 13

Національні костюми

Номер слайду 14

У сільському господарстві провідну роль відіграє тваринництво, яке використовує кормову базу різних природних зон. Так у тундрі й лісотундрі розводять північних оленів, у степах і напівпустелях – коней та овець, у горах Алтаю – кіз та оленів маралів. Повсюдно поширене розведення великої рогатої худоби, свиней і птахів. У річках, озерах і морях виловлюють рибу.

Номер слайду 15

Рослинництво також єбагатогалузевим. Смуга лісостепів і степів – основна житниця країни, де вирощують зернові: пшеницю, жито, ячмінь, овес, гречку, кукурудзу, соняшник, цукрові буряки, льон. Повсюдно садять картоплю і овочі.

Номер слайду 16

Потужною галуззю промисловостіє гірничо добувна. Росія забезпечена природною сировиною, виробляє електроенергію, чавун, сталь, мідь і рідкісні метали, потужні теплові, гідравлічні та атомні електростанції. Розвинене різноманітне машинобудування, хімічна промисловість, деревообробна, легка, харчова. Розвинені всі види транспорту. Низькі ціни на нафту на світовому ринку обвалили російську економіку.

Номер слайду 17

Добування нафти. Виробництво металів. Виробництво зброїВиробництво авто. Виробництво мінеральних добрив. Виробництво літаків. Виробництво автобусів. Легка промисловість. Харчова промисловість

Номер слайду 18

Росія має зв’язки з багатьма країнами. В зв’язку з тим, що Росія окупувала Крим і веде війну на сході країни, Україна повністю не припинила торгівлю з Росією. Деякі приватні підприємства продовжують вести торгівлю не зважаючи уваги на санкції, які введені проти них.

Номер слайду 19

Висновок. Росія – найбільша за площею держава світу, має різноманітні природні умови. Населення більш зосереджене в європейській частині і проживає у великих містах. Росія забезпечена різноманітними корисними копалинами, має розвинуту промисловість, сільське господарство і транспорт.

Номер слайду 20

Завдання:1. Користуючись картами в атласі назвіть держави з якими межує Росія.2. Назвіть океани і моря, якими омивається Росія.3. Назвіть острови, які належать Росії.4. Назвіть діючі вулкани.5. Назвіть форми рельєфу.6. Назвіть кліматичні пояси7. Назвіть галузі, які найбільше розвинуті.8. Назвіть найбільші міста.

Номер слайду 21

Бойко В. М. Географія: підручник для 7 класу загальноосвіт. навч. закл./В. М. Бойко, С. В. Міхелі. – Харків: СИЦИЯ, 2016.- 288с. Дякую за увагу!Дом. завд § 54.

pptx
Додано
30 липня 2020
Переглядів
973
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку