Презентація "Кризові явища в Римській імперії та її поділ"

Про матеріал
проаналізувати причини криз в Римській імперії, давати пояснення нових термінів, розглянути реформи імператорів Діоклетіана та Константина, називати дати створення нової столиці та поділу імперії.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кризові явища в Римській імперії та її поділ. Підготувала вчитель історії та правознавства. Михалковська Вікторія Вікторівна

Номер слайду 2

Криза в Римській імперії  Адріанів вал - потужне захисне укріплення на території римської провінції Британія, будівництво якого тривало впродовж 122-128 років н.е. за панування імператора Адріана.

Номер слайду 3

1. Рабство2. Пролетаріат – люди без майна й без роботи, які живуть подачками, охоче беруть участь у буть – яких заколотах.

Номер слайду 4

«Хліба й видовищ!»

Номер слайду 5

Колони - орендаріВарварські напади.

Номер слайду 6

Імператори проти кризи в ІмперіїРеформи Діоклетіана:- Військова;- Адміністративна;- Фінансова;Переслідував християн

Номер слайду 7

Імператор Константин. Запровадив золоту монету. Брав на військову службу варварів;Призначив варварів консулами. Заснував нову столицю – КОНСТАНТИНОПОЛЬ

Номер слайду 8

330 р 395 р.

Номер слайду 9

Узагальнення! За наказом якого римського імператора був побудований оборонний вал? Адріан2. Що було основою всього господарства в Римській імперії ?Рабство3. Люди без майна й без роботи, які жили подачками називалися ?Пролетаріат4. В якому столітті почастішали напади варварських племен?У ІІ пол. ІІІ ст. н. е.5. Як звали імператора, який добровільно залишив трон?Діоклетіан6. В якому році імператор Константин побудував нову столицю?330 р.7. В якому році відбувся поділ імперії на Західну та Східну?395 р.

pptx
Додано
4 червня 2020
Переглядів
1077
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку