Презентація " Культура Давнього Риму. Практичне заняття."

Про матеріал
Презентація розроблена для дистанційного вивчення шестикласниками § 48 "Культура Давнього Риму. Практичне заняття." і відповідає завданням в підручнику для 6 класу "Всесвітня історія. Історія України". О. Бандровський, В.Власов. Презентація містить візуальний матеріал, який дозволяє порівняти розвиток мистецтва Давньої Греції і Давнього Риму
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практичне заняття. Культура Давнього Риму. Опрацюйте 48 параграф, поміркуйте над питаннями презентації та підручника

Номер слайду 2

Що мав на увазі римлянин, характеризуючи римську архітектуру словами: «Кам’яні громади не можна порівнювати з безглуздими пірамідами Єгипту чи з найславетнішими спорудами греків»?Порівняйте досягнення греків і римлян в архітектурі та образотворчому мистецтві. Як ви вважаєте, у чому греки перевершили римлян, а римляни - греків? Які досягнення римської архітектури та мистецтва успадкувала сучасна культура?Пантеон у Римі. Сучасне фото. Храм Артеміди в Ефесі. Реконструкція

Номер слайду 3

У чому своєрідність римського мистецтва?Стінописи з архітектурними пейзажами вілли в Боскореале. Музей мистецтва Метрополітен. Фрески.

Номер слайду 4

Чим відрізнялося мистецтво портрета в Давній Греції та Римі? Парижа́нка, так її назвав археолог Артур Еванс — фреска Кносського палацу, датована приблизно 15 століттям до н. е.

Номер слайду 5

Портрет подружжя. Фреска. Помпеї

Номер слайду 6

Як, на вашу думку, римські митці досягли ефекту відтворення в скульптурному зображенні внутрішнього світу портретованого?«Портрет Перикла»,бл.. 430 р. до н. э. Копія. Портрет Гая Юлія Цезаря (Vatican Museum)

Номер слайду 7

Колона імператора Траяна в Римі та її фрагмент. Споруджена близько 114 р.

Номер слайду 8

Мирон. “Дискобол”. Римська мармурова копія давньогрецької скульптури. Римські скульптори з допомогою своїх популярних копій попередніх грецьких шедеврів зберегли для нащадків безцінні екземпляри, які в іншому випадку були б повністю втрачені для світової культури.

Номер слайду 9

Кінний монумент Марку Аврелію

Номер слайду 10

Перегляньте відео. Поміркуйте:1. Які зі споруд імператори використовували для посилення своєї влади та особистого авторитету, а які - для возвеличення Риму? Наведіть аргументи. 2. Про що свідчить той факт, що найвеличніша споруда Рима була місцем споглядання смертельних двобоїв гладіаторів?

Номер слайду 11

Найвищий давньоримський акведук Пон-дю-Гар (Франція)

Номер слайду 12

Великий цирк (реконструкція)Цирком (з латини - коло, навколо) римляни називали простір без кутів, навколо якого розташовувалися місця для глядачів.

Номер слайду 13

Арка Септимія Севера з римського форуму

Номер слайду 14

Колізей. Амфітеатр (від лат. амфі, що означає «з усіх боків», «навкруги») - споруда для видовищ, де місця для глядачів оточують арену з усіх боків.

Номер слайду 15

Базиліка Ульпія на форумі Траяна (реконструкція)Базиліки - прямокутні, витягнуті в довжину будівлі з великим залом, розділеним рядами колон або арок на декілька приміщень. Згодом базиліка стала одним з основних типів християнських храмів.

Номер слайду 16

Які інженерні та архітектурні відкриття втілено в Пантеоні?Що будують зображені на малюнку майстри? Про які досягнення давньоримських інженерів свідчить ілюстрація? Що потрібно було знати інженерам, аби будувати подібні споруди?

Номер слайду 17

Пантеон

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Більченко Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Всесвітня історія. Історія України 6 клас (Бандровський О.Г., Власов В.С.)
Додано
5 травня 2020
Переглядів
19017
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку