Презентація "Квест "Розумники і розуниці". Станція "Мовознавці"

Про матеріал

Презентація стане в нагоді при організації конкурсної програми "Розумники і розумниці" в номінації "Українська мова" для учнів початкових класів або для використання на уроках української мови з метою розвиткку творчих здібностей учнів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Квест «Розуники і розумниці»Станція «Мовознавці»Підготувала учитель початкових класів Маріупольського ЗЗСО №20 Прокіпчук Н. М.

Номер слайду 2

Правила гри. Учасники отримують картку для індивідуальних відповідей. На кожному слайді завдання, за правильне виконання яких нараховується певна сума балів. Відповіді записуються на картці та по закінченні гри підраховуються бали. Час виконання- 15хвилин. Загальна кількість балів-15.

Номер слайду 3

Велична, щедра і прекрасна мова!Прозора й чиста, як гірська вода. Це українська мова барвінкова,Така багата й вічно молода.

Номер слайду 4

Дай відповідь! (3б.) 1. Яка мова є державною мовою України?2. Скільки складів у слові «горизонт»? 3. Визначіть закінчення у слові «вікно»

Номер слайду 5

Доскажи словечко (2 Б.) 1. Ось вона яка —розбійниця морська,Всіх би проковтнулазажерлива... 2. Така велика, довгошия,І вища за найбільшу шафу,Така розумна і красива. У зоопарку є...

Номер слайду 6

Конкурс «Розсипаночка» (4 Б.) 1. Маиб мвоглдоеджцзі2. Маиб пвегрдшеі Маиб нвегпдежрзеимкопжмноі 4. Маиб нвагйдкержазщиі.

Номер слайду 7

Відгадай загадки (2 Б.) 1. У нашої бабусіСидить звір у кожусі,Біля пічки гріється,Без водички миється.2. Із неба диво золоте,І світить нам, і гріє,Ніщо без нього не росте,І всі йому радіють.

Номер слайду 8

Добери риму (4 Б.) 1. Лікар хворих оглядає,Пекар булки ______,Комбайнер врожай збирає,А поет вірші ___________.2. Наче сонце, коло хати. Виглядає мене ______. Квітам каже казку,А мені дарує ________.

Номер слайду 9

Поетична розсипанка (колективне складання вірша)Наша мова-…Якщо блакитна, то …Якщо червона, то…Для поетів вона …Для закоханих-…Якщо мамина мова - …Для малят вона …Татусева мова - …Для інших народів –Її поважає кожна родина,Для українців вона- ….дружнярізнокольорованіжнадивовижнабарвінковамужнякалиновапоетичнаромантичнаєдина

Номер слайду 10

Интернет-ресурсиhttp://i.allday.ru/a1/0b/42/1307381529_stock-vector-ethnic-ukraine-patterns-6allday.jpg орнамент. Автор шаблона http://00149.ucoz.com/ Добірка завдань http://nikopol_school5.dnepredu.com/uk/article/viktorina--z-ukrayinskoyi-movi-iunii-movoznavets.html

pptx
Додано
7 грудня 2018
Переглядів
1979
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку