Презентація квест з музичного мистецтва "Українська естрадна музика. Таємничі постаті"

Про матеріал
квестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквестквест
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Українська естрадна музика. Таємничі постатіК В Е С Т

Номер слайду 2

Привіт друзі! Мене звати Доремі. Я з’являюсь усюди, де звучить музика, але відвідувати уроки музики мені нудно. Тому, одного разу, прогулюючи урок, я блукав довгими коридорами нашої консерваторії та забрів у бібліотеку естрадної музики. Почувши чиїсь кроки я швидко забіг до кімнати й зачепивши собою поличку я упав. Затамувавши подих, щоб не бути знайденим я помітив коробку, яка припадала пилом під книжковими полицями. З острахом та цікавістю я відкрив коробку і яким же було моє здивування, коли я побачив, що було в середині… Заглянувши в коробку я побачив напівобрізане фото якогось чоловіка та пошкоджені платівки. Його обличчя видалось мені знайомим, та я не міг, ніяк, згадати його. В коробці ще була картка на якій, наче шифр, писало, що це – український композитор і його творчий доробок — близько 100 пісень, музика до кількох спектаклів, багато інструментальних творів і що свої найкращі пісні композитор написав на власні вірші: «Червона… Ця знахідка мене захопила та полонила, але самому мені не впоратися. Друзі допоможіть мені відшукати ім’я цього композитора.

Номер слайду 3

?

Номер слайду 4

Завдання_1             Таємничу коробку я забрав із собою додому, де раз за разом переглядав усе, що в ній було. "Страшно", - подумав я, та цікавість все-таки переважила мій страх. Тому, розпочнімо, з найменшого.               Нічим не примітний шматок старого паперу з обривистим текстом про композитора та його роботи нічого нового мені не повідомив. Пошуки в Інтернеті загнали мене в тупий кут. Та здивувала мене зворотна сторона цього листочка. Впевнений на всі 100%, що це листівка, та її зображення — дивувало мене.  Листівка складається із двох зображень: Українських Карпат та англійської легендарної групи "Бітлз".  Що між ними спільного? Як поєднати зображення на цій листівці й що вони символізують? 

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Завдання_2          Друзі, ми наблизилися на крок ближче до розгадки, але багато чого ще є невідомо. І це мене ще більше і більше стимулює до пошуків.  Наступне, що привернуло мою увагу, була вінілова платівка та стан її був не дуже. Я згадав, що на горищі був схований старий програвач дідуся.  Знявши  програвач я спробував включити та почуте мене спочатку налякало. Я  слухав запис і нічого не міг зрозуміти. Декілька разів я включав цей запис і от, що мені вдалося записати: илунсаз ивьлам яліб итах, хї ьцясім вошйив итахилок, і икьліт итам ен енсаз, итам ен енсаз, едж анов енем, і икьліт итам ен енсаз, итам ен енсаз, едж анов енем. Прослухайте і ви запис та допоможіть розгадати пісню, а можливо і її автора!!!!

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Завдання_3 Ну що ж, більша частина шляху пройдена і в голові з'явилося уже декілька імен, але ще є деякі сумніви. Тому, не здаємося і йдемо до кінця. Ще одна річ, яка була в коробці, це фото. Порівняймо те, що ми вже знаємо і ту, інформацію, що була написана на фото: український композитор і що творчий його доробок становить — близько 100 пісень, музика до кількох спектаклів, багато інструментальних творів і що свої найкращі пісні композитор написав на власні вірші: «Червона…Здогадалися? Скажіть хто це?

Номер слайду 9

?

Номер слайду 10

Вітаю Квест пройдено!

pptx
Додано
8 грудня 2021
Переглядів
672
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку